منطقه «سبز» بغداد کجاست؟
به گزارش گروه بین الملل ؛ «منطقه سبز بغداد» یا «الخضراء» محدودهای به وسعت ۱۰ کیلومتر در محله «کَرخ» بغداد است.
منطقه «سبز» مشهورترین نام برای «منطقه بینالمللی بغداد» است که در مرکز این شهر واقع شده و اطراف آن دیوارهای بتنی بلند کشیده شده است.
اوایل سال ۲۰۱۹ میلادی مقامات عراق با اشاره به بازگشت امنیت و شکست داعش، اقدام به بازگشایی منطقه سبز بغداد کردند.
پیش از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ چنین نامی وجود نداشت و کاخهای «صدام»، دیکتاتور سابق عراق در این منطقه واقع شده بود که در پی ورود نیروهای آمریکایی به شهر بغداد، مقامهای آمریکا دفاتر خود را در کاخ صدام ایجاد کردند.
بیشتر بخوانید:
منطقه «سبز» یک منطقه امنیتی و حفاظت شده در بغداد واقع شده که بسیاری از نهادها و مراکز دولتی و بینالمللی در این منطقه قرار دارند؛ از آن جمله میتوان به دفتر سازمان ملل، دفتر اتحادیه اروپا، سفارت آمریکا و سفارت انگلیس اشاره کرد.
تا سال ۲۰۰۹ مسئولیت حفظ امنیت منطقه «سبز» بغداد بر عهده نیروهای خارجی بوده، اما از آن زمان به بعد محافظت از این منطقه به نیروهای امنیتی عراق واگذار شد.
اگرچه منطقه «سبز» رایجترین نام است، اما نام رسمی آن از زمان تشکیل «منطقه بین المللی» بوده است.
سکونت مقامات ارشد عراق در این منطقه و جلوگیری از ورود مردم به آن طی سالهای اخیر همواره از سوی مردم عراق مورد انتقاد بوده است.
خبرگزاری «آسوشیتد پرس» در گزارشی به تشریح جزئیات جغرافیایی این منطقه پرداخته و مینویسد: منطقه حفاظت شده سبز بغداد در ساحل روز دجله، در سال ۲۰۰۳ و پس از حمله آمریکا به عراق، این منطقه به «آمریکای کوچک» معروف بود؛ پس از حمله آمریکا و سقوط دیکتاتوری صدام، ان منطقه به نمادی از نابرابری در عراق تبدیل شد و به این نگرش در میان مردم عراق دامن زد که مقامهای آنها با کشورهای خارجی در تماس هستند.
این گزارش میگوید: این منطقه محل استقرار سفارت آمریکا به عنوان یکی از بزرگترین هیئتهای دیپلماتیک در عراق و همچنین دولتهای عراق بوده است و دسترسی عمومی به آن محدود است.
آسوشیتدپرس درباره وضعیت این منطقه پیش از حمله آمریکا اشاره کرده و مینویسد: اگرچه غیر محسوس، اما تدابیر امنیتی در این منطقه همواره شدید بوده است چرا که مجموعه کاخ صدام و همچنین منازل برخی از مقامهای عراقی در این منطقه واقع بوده و جاده منتهی به کاخ صدام به مدت چنددهه مسدود بوده است.
این خبرگزاری در بخش دیگری میافزاید: همواره طی سالهای اخیر صحبتهایی درباره برداشته شدن محدودیتهای این منطقه وجود داشته و نخستین بار «حیدرالعبادی»، نخست وزیر پیشین عراق در سال ۲۰۱۵ در این باره سخن گفت؛ ماه مارس سال ۲۰۱۹ به دستور «عادل عبدالمهدی»، نخست وزیر مستعفی عراق، هزاران مانع بتونی در اطراف این منطقه را برداشته شد.