اکسپرس تریبون: راهبرد نظامی آمریکا در افغانستان شکست خورده است
به گزارش ، روزنامه پاکستانی اکسپرستریبون در یادداشتی به قلم «محمدعلی احسان» کارشناس مسائل سیاسی درباره اشتباهات آمریکا در افغانستان نوشت: ایالات متحده طی 18 سال گذشته با تاکید نظامیگری در افغانستان اشتباهات بسیاری را مرتکب شده است.
در ابتدای این یادداشت نویسنده با طرح این سوال که «آیا سیاستگذاران آمریکا این گفته کلاوزویتس مبنی بر اینکه باید برای جنگ هدف سیاسی تعیین کرد را فراموش کردند؟» مینویسد: واشگنتن طی 18 سال گذشته پیروزی راهبردی خود در افغانستان را نه بر دستیابی به یک هدف سیاسی، بلکه بر پیروزی عملیات نظامی متمرکز کرده است.
اکسپرس تریبون به دلایل شکست آمریکا در افغانستان اشاره کرد و نوشت: سیاست آمریکا در افغانستان بر نظامیگری استوار بوده و تمام فرماندهان این کشور به دنبال پیروزی نظامی بوده و جنگ و عملیات را در این راستا تعریف کردند.
این نشریه پاکستانی تاکید کرد: در دوران اوباما اتاق جنگ واشنگتن به ندرت درباره پیروزی سیاسی و صلح در افغانستان بحث کرد و تلاش وی برای تغییر سیاست آمریکا در افغانستان در نهایت بر پیروزی نظامی در این کشور متمرکز شد.
احسان در ادامه یادداشت خود به گفته کلاوزویتس مبنی بر اینکه جنگ ادامه سیاست است، نوشت: کلاوزویتس به سیاست گذاران یادآوری کرد که هرگز بدون تعیین یک هدف سیاسی روشن، وارد جنگ نشوند،اما با نگاهی به سیاست آمریکا در افغانستان طی 18 سال گذشته متوجه میشویم که اهداف سیاسی در حاشیه بوده است.
اکسپرس تریبون نوشت: اگر هدف جنگ آمریکا در افغانستان را یک کشور مستقل و باثبات در نظر بگیریم این اهداف نتوانسته اولویت و توجه سیاستگذاران این کشور را به خود جلب کند، بنابراین سیاسی اصلی آمریکا در افغانستان پیروزی در جنگ بود و حتی دکترین رامسفلد، وزیر دفاع سابق آمریکا مبنی بر حضور نظامی اندک نیز نتوانست این سیاست را تغییر دهد.
این نشریه پاکستانی ادامه داد: بعد از استقرار «دیوید پترائوس» به عنوان فرمانده ناتو در افغانستان و تاکید وی بر عدم پیروزی در جنگ افغانستان با توسل به ارتش و نیاز به سیاستگذاری و مشارکت سایر عوامل در جنگ، پس از ده سال از آغاز جنگ یک ژنرال نظامی آمریکا لزوم نقش آفرینی غیرنظامیان در پیروزی در جنگ افغانستان را وارد سیاست واشنگتن کرد.
اکسپرس تریبون افزود: سیاست جدید پترائوس بر عملیات نظامی، اطلاعاتی، حضور جامعه جهانی و همچنین عملیات غیرنظامی برای آموزش، شغل و توسعه در افغانستان و در این دوران برای اولین بار فعالیتهای غیرنظامی بر حضور نظامی غالب شد.
این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه یادداشت خود نوشت: در واقع ژنرال پترائوس تلاش داشت برخلاف گفته های «بن ردوز» مشاور امنیت ملی سابق آمریکا مبنی بر «اینکه ارتش توانایی پیروز در جنگ و ایجاد ثبات را دارد اما قادر به ملت سازی نیست» هدف سیاسی را بر پیروزی نظامی دنبال کند.
این روزنامه پاکستانی تاکید کرد: اکنون پس از ۱۸ سال جنگ، ایالات متحده امروز بعد از تجربه سیاستهای مختلف و اشتباهات بسیار تلاش دارد با مذاکره به طالبان به یک توافق سیاسی در افغانستا برسد.
اکسپرس تریبون در پایان نوشت: میتوان اشتباهات آمریکا را در این جمله «استفان والت» استاد برجسته روابط بینالملل مبنی بر اینکه «فرماندهان نظامی به جای گفتن واقعیت در مورد جنگ و هزینه غیرلزوم آن به روسای جمهور آمریکا وعده موفقیت میدادند» خلاصه کرد.
/
منبع: فارس