الجزیره: ۲۰۱۹ خونین‌ترین سال برای مردم افغانستان بود

17:03 - 08 دی 1398
کد خبر: ۵۸۱۰۵۴
شبکه خبری الجزیره در گزارشی نوشت: طی سال ۲۰۱۹ در افغانستان از یک طرف تلاش برای صلح تشدید شده و همزمان خشونت و میزان تلفات به صورت بی‌سابقه افزایش یافته است.

به گزارش ،  شبکه خبری الجزیره در گزارشی درباره «بهترین و بدترین سال حضور آمریکا در افغانستان» نوشت: طی سال ۲۰۱۹ در افغانستان از یک طرف تلاش برای صلح تشدید شده و همزمان خشونت و میزان تلفات در این کشور به صورت بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است.

این گزارش ادامه داد: در سال ۲۰۱۹ برای نخستین بار پس از ۱۸ سال درگیری آمریکا تلاش برای صلح در افغانستان را تشدید کرد.

به گزارش این شبکه خبری، عدم تبدیل شدن افغانستان به مکانی برای فعالیت تروریسم، خروج نظامیان خارجی، آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی و آتش‌بس از جمله اصولی بود که نمایندگان آمریکا و طالبان پس از 9 ماه چانه زنی بروی آن به توافق رسیدند.

الجزیزه افزود: برگزاری نشست بین‌الافغانی همزمان با گفت‌وگوهای طالبان و آمریکا در قطر و بیانیه پایانی آن مبنی بر کاهش خشونت، مردم افغانستان را که پس از سال‌ها درگیری، جنگ و خونریزی به صلح امیدوارتر کرد. اما در ماه سپتامبر همزمان با امیدواری برای توافق نهایی میان آمریکا و طالبان،، ترامپ با افزایش خشونت‌ها از سوی طالبان علیه نظامیان و غیرنظامیان و همچنین کشته شدن یک نظامی آمریکایی مذاکرات صلح را مرده اعلام کرد.

برگزاری انتخابات پس از توقف مذاکرات

رسانه قطری الجزیره در ادامه نوشت: دو هفته پس از تصمیم ترامپ مبنی بر پایان مذاکرات صلح، در تاریخ ۲۸ سپتامبر انتخابات ریاست جمهوری با تمام موانع و چالش‌هایش برگزار گردید و طالبان نیز اعلام کرد که به مراکز رای دهی حمله خواهد کرد.

بر اساس این گزارش عبدالولی صدیق یکی از شهروندان افغانستان می‌گوید: «خانه من در منطقه درگیری طالبان و دولت قرار داشته و مدتی قبل برادر 19 ساله و خواهر 12 ساله خودم را از دست دادم، اما با وجود تهدید طالبان رای خواهم داد. تا زمانی که نیروهای خارجی در افغانستان حضور دارند، این کشور روی آرامش را به خود نخواهد دید.»

 

این گزارش با اشاره به افزایش تلفات غیرنظامیان در طول جنگ 19 ساله در افغانستان ادامه داد: سال ۲۰۱۹ برای افغان‌ها براساس گزارش سازمان ملل خونین‌ترین سال بوده است، طی سال گذشته بیش از 2 هزار و پانصد نفر کشته و نزدیک به 6 هزار نفر در افغانستان نیز زخمی شده‌اند.

به گزارش سازمان ملل، ماه جولای به عنوان خونین‌ترین ماه در افغانستان ثبت شد که طی این ماه بیش از ۱۵۰۰ غیرنظامی کشته و زخمی شدند و افزایش حملات نیروهای خارجی عامل اصلی این افزایش عنوان شده است. همچنین یوناما اعلام کرد که در زمان انتخابات در افغانستان 460 غیرنظامی از جمله 85 تن بر اثر حملات طالبان به مراکز و ستادهای رای‌دهی در این کشور کشته شدند.

از سرگیری مذاکرات همزمان با سفر مخفیانه ترامپ به افغانستان

شبکه خبری الجزیره در ادامه گزارش خود با اشاره به سفر مخفیانه ترامپ به افغانستان و مبادله زندانیان آمریکا و طالبان نوشت: همزمان با جشن شکرگزاری، ترامپ به صورت مخفیانه به افغانستان سفر کرده و از سرگیری مذاکرات با طالبان را اعلام کرد. «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان نیز بعد از سفر ترامپ مذاکرات خود با نمایندگان طالبان در قطر را آغار کرد، مذاکراتی که ماموریت آن رسیدن به یک آتش بس برای پایان جنگ در افغانستان عنوان شده است.

به نوشته این رسانه قطری، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در مورد آغاز مذاکرات دوباره مذاکرات با طالبان گفته بود که آمریکا مذاکرات با طالبان را از سرگرفته و تمرکز گفت‌وگوها بروی کاهش خشونت برای زمینه‌سازی در مورد گفت‌وگوهای بین الافغانی و رسیدن به یک آتش‌بس در افغانستان است.

بر اساس این گزارش، همزمان با مذاکرات طالبان در یک حمله انتحاری به یک بیمارستان نزدیک پایگاه آمریکایی بگرام حمله کرد و 2 غیرنظامی در این حملات کشته شدند و آمریکا نیز در واکنش به این حملات تهدید کرد مذاکرات را قطع خواهد کرد.

اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری افغانستان

الجزیره در ادامه با بررسی تحولات افغانستان در سال گذشته، نوشت: در 22 سپتامبر کمیسیون انتخابات نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری این کشور را بعد از دو ماه تاخیر اعلام کرد که در نتیجه آن اشرف غنی با اکثریت آرا برنده شود. اما عبدالله عبدالله، رقیب اصلی وی در انتخابات حاضر به پذیرش نتیجه انتخابات نشده و اعلام کرد که تقلب گسترده رخ داده و اجازه نخواهد داد کسی سکاندار شود که براساس آرا پاک مردم انتخاب نشده است.

این گزارش در پایان تاکید کرد که تلاش برای صلح و اعلام نتایج انتخابات در سال آینده مردم افغانستان را به پایان جنگ 40 در این کشور امیدوار کرده است.

منبع: فارس


برچسب ها: افغانستان کابل

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *