طرح نویسی برای اشتغال به جای عریضه نویسی/ قصرقند توانمند میشود
به گزارش گروه جامعه ، بنیاد علوی (زیرمجموعه بنیاد مستضعفان) از سال ۹۷ توان افزایی و محرومیت زدایی جوامع محلی شهرستان قصرقند در استان سیستان و بلوچستان را آغاز کرد و حمایت از روستاهای بالای ۲۰ خانوار را در دستور کار قرار داد.
در این طرح خود مردم با دریافت مشاوره و کسب حمایتهای اقتصادی و مطالعاتی وارد میدان اشتغال زایی و رفع محرومیت از منطقه خود میشوند.
روند اعطای وام اشتغال زایی نیز در زمینههایی همچون پرورش و پرواربندی دام، ساخت گلخانه، تولید شن و ماسه، بسته بندی خرما و ایجاد سردخانه، پرورش زنبور عسل و احداث و توسعه باغات لیمو و انبه در قصرقند سیستان و بلوچستان آغاز شد.
* مطالعه و شناسایی چندین ماهه
در فاز اول این طرح، پس از چندین ماه شناسایی و کار مطالعاتی گسترده، از مجموع ۱۱۲ روستا، ۳۰ روستای محروم قصرقند در اولویت قرار گرفت و شناسایی پتانسیلها و مشکلات هر روستا در زمینه کشاورزی و دامداری آغاز شد.
* تشکیل صندوقهای قرض الحسنه روستایی توسط مردم
بنیاد علوی در هر روستا، گروههای پیشرفت و آبادانی را شکل داد و روند تشکیل صندوقهای قرض الحسنه که مورد حمایت مالی بنیاد قرار میگیرد را آغاز کرد.
اولین صندوق قرض الحسنه در این مناطق، در خرداد ماه سال ۹۸ آغاز به کار کرد.
این صندوقها توسط خود اهالی هر منطقه اداره میشوند و بنیاد علوی صرفا در زمینه آموزش و حمایت مالی از این صندوقها حمایت میکند.
* به دنبال پیشرفت؛ از نوع پایدار
بنیاد علوی به عنوان بازوی محرومیت زدایی بنیاد مستضعفان، در منطقه مستضعف قصرقند، سیاست ایجاد اشتغال پایدار را در پیش گرفته که در همین جهت، شناسایی جوانان جویای کار و افرادی که برای راه اندازی کسب و کار ایده دارند را آغاز کرده تا خود مردم برای رفع محرومیت و پیشرفت پایدار منطقه خود آستین بالا بزنند.
بنیاد علوی میکوشد با فعالیتهای آموزشی در زمینه اشتغال، مردم این منطقه را به گونهای توانمند کند که به جای عریضه نویسی، به سمت طراحی و برنامه نویسی برای اشتغال سوق دهد.
به همین علت، افراد بنیاد علوی، روستا به روستا در حال آموزش، جمع آوری و اولویت بندی طرحهای اشتغال و ارائه مشاوره توان افزایی به مردم هستند.