شکار برای تنظیم جمعیت پایه و اساس ندارد
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، بهرام کیابی، پیشکسوت محیط زیست در نشست خبری شکار و صید که در خبرگزاری تسنیم برگزار شد، گفت: شکار در کشور ما به قصد تفنن حرام است و در فتواهای مختلف به صراحت گفته شده است.
وی افزود: سازمان محیط زیست در حقیقت سیاستهایشان درباره شکار حیوانات با زمانی که سازمان شکار و صید را در دهه ۴۰ داشتیم فرقی ندارد. فردی که درمحیط زیست مشفول به کار است باید جامع نگر باشد.
کیابی افزود: کار در سازمان حفاظت محیط زیست شروع دارد و پایان ندارد. نظارت پیوسته بر روی جمعیت حیات وحش باید به صورت مرتب پایش و مانیتور شود تا بتوانیم وقتی سازمان یا وزارت خانهای به عنوان مثال بخواهد در جایی سدی احداث کند یا تغییراتی در طبیعت بدهد بدانیم وضعیت حیات وحش در آن منطقه چطور است.
وی افزود: قبلا تمام توجه و تمرکز روی حیوانات بزرگ جثه بوده، چون برای آنها پروانه شکار صادر میشد.
این پیشکسوت محیط زیست گفت: بر اساس اطلاعاتی که داریم، چند سالی است، در برخی استانها سرشماری حیات وحش در برخی استانها انجام نمیشود.
کیابی در پاسخ به این سوال که علت اینکه سازمان محیط زیست اعلام کرده برای تنظیم جمعیت حیات وحش پروانه شکار صادر میکند چیست؟ اظهار کرد: این موضوع پایه و اساس ندارد و اطلاعاتی درباره میزان جمعیت یا جمعیت معیوب یا مسن وجود ندارد.
کیابی درباره وضعیت در ماسخ به این سوال که شکار مخصوصا گردشگری شکار را چگونه میبینید؟ و اینکه قرق داری خصوصی به صلاح است یا خیر؟ گفت: وقتی مراجع میگویند شکار تفننی حرام است نباید این امر صورت بگیرد، ولی عدهدای برای ارتزاق نیازمند شکار هستند که برای اینها هم باید ارزیابی صورت بگیرد و مشخص شود که چه درصدی از جمعیت حیات وحش شکار شود.
کیابی افزود: آمریکا ۱۱ میلیون شکارچی دارد، ولی شکار سالایانه آنها یک نوع قمری بود در حالی که انواع و اقسام گونههای حیات وحش را دارند. به دنبال ایرانیزه کردن شکار بوده ام. باید از حال و روز تک تک گونههای حیات وحشمان اطلاع داشته باشیم.
این پیشکسوت محیط زیست در ادامه گفت: درصد بالایی از کارمندان محیط زیست علاوه بر رئیس سازمان متخصص محیط زیست نیستند و محیط زیست سازمانی که بدنهی کارشناسیش جوابگوی مشکلات نیست.
وی در ادامه گفت: آقای عیسی کلانتری دانشرآموخته زراعت هستند و در این کار تبحر دارند، ولی هر کسی را بحر کاری ساختند. سازمان محیط زیست باید این قدرت را داشته باشد که بر کار بسیاری از وزارت خانهها نظارت داشته باشد.
این پیشکسوت محیط زیست افزود: زمانی که هورالعظیم در حال خشک شدن بود هیچکس نفهمید چه اتفاقی در حال رخ دادن است و الان است که با ریزگردها مواجه شده ایم در محیط زیست اقداماتی که صورت میگیرد چند سال بعد نتیجه خود را نشان میدهد.
کیابی افزود: باید به دنبال فرهنگ محیط زیست باشیم. جامعه باید فرهنگ حفظ محیط زیست را داشته باشد تا به افزایش سطح فرهنگ محیط زیستی کمک کند.
کیابی درباره قرقهای اختصاصی افزود: با قرق داری اختصاصی مخالفم.