خواندن «حدیث کساء» بهترین عمل در «شب یلدا» /تا میتوانید صله رحم کنید
پیرغلام حسینی گفت: اگرچه در مورد برخی رسوم ماننده شب یلدا روایت و یا تاکیدی وجود ندارد، اما میتوان از آن بهانهای ساخت برای به جا آورن «صله رحم» و سر زدن به بزرگتر ها که کاری ارزشمند است.
یدالله بهتاش پیرغلام حسینی در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون ارزش و اهمیت «صله رحم» در شب یلدا گفت: سنت حسنه «صله رحم» یکی از مواردی است که همواره مورد تاکید «ائمه معصومین(ص)» و بزرگان دین اسلام قرار داشته است.
وی در همین راستا ادامه داد: دستورات و روایتهای فراوانی در خصوص سنت حسنه «صله رحم» بیان شده، «پیامبر اکرم (ص)» در روایتی برترین اعمال را بعد از ایمان به خداوند «صله رحم» بیان کرده است، این امر بیانگر ارزش و اهمیت این ویژگی رفتاری به شمار میرود.
بهتاش با بررسی موضوع «صله رحم» از ابعاد مختلف ابراز کرد: سنت حسنه «صله رحم» از دو کلمه «رحم» و «صله» تشکیل شده «رحم» به معنای خویشاوندانی همچون پدر، مادر، پدر بزرگ، مادر بزرگ، عمهها، خالهها و فرزندان آنان است، اما کلمه «صله» در لغت به معنای احسان و دوستی است که این احسان و دوستی را میتوان گاهی با آمد و شد، گاهی با تلفن، گاهی با خرید هدیه و گاهی با احوالپرسی به جا آورد، اما آنچه بیش از هر چیز دیگری مورد تاکید قرار گرفته دید و بازدیدی است که با نام «صله رحم» از آن یاد میشود.
وی به روایات متعدد که در مورد سنت حسنه «صله رحم» بیان شده اشاره و تاکید کرد: در کتاب المراقبات شرطی برای بخشش گناهان آن هم در شب قدر که از سوی خداوند شبی ارزشمند بیان شده قرار دارد، در این کتاب بیان شده فردی که در شب قدر از خداوند طلب آمرزش کند باید چند ویژگی داشته باشد اول اینکه عاق والدین نباشد، قاطع رحم نباشد و اینکه با کسی قهر نباشد، این امر نشان میدهد ارزش و اهمیت «قطع رحم» تا چه میزان از دیدگاه اسلام مورد تاکید است، قطع رحم یکی از گناهان بزرگ محسوب میشود همچنین قهر با دوستان و آشنایان که به قطع رحم بیانجامد نکوهیده نیست.
بهتاش به روایتی از «پیامبراکرم(ص)» در مورد قهر و عدم «صله رحم» اشاره و ابراز کرد: روایتی از «پیامبراکرم(ص)» در کتاب اصول کافی وجود دارد که بیان میکند اگر دو نفر با هم قهر باشند و از مدت قهر آنان سه روز بگذرد و آنها آشتی نکنند اگر یکی از این دو نفر در همان زمان بمیرد مسلمان نخواهند بود. روایتی دیگر از «پیامبر اکرم (ص)» نقل شده که در آن فرمودهاند کسی که قطع رحم کرده باشد به بهشت راهش نمیدهند.
وی به شب یلدا به عنوان فرصتی مناسب برای صله رحم اشاره و تاکید کرد: اگرچه در مورد برخی رسوم مانند شب یلدا روایت و یا تاکیدی وجود ندارد، اما میتوان از آن بهانهای ساخت برای به جا آورن «صله رحم» و سر زدن به بزرگترها که کاری ارزشمند است.
وی به شب یلدا به عنوان فرصتی مناسب برای صله رحم اشاره و تاکید کرد: اگرچه در مورد برخی رسوم مانند شب یلدا روایت و یا تاکیدی وجود ندارد، اما میتوان از آن بهانهای ساخت برای به جا آورن «صله رحم» و سر زدن به بزرگترها که کاری ارزشمند است.
بهتاش تاکید کرد: برگزاری شب یلدا و جمع شدن خانوادهها در کنار بزرگترها رویدادی خوب و با فضیلت است البته اگر بدون تشریفات برگزار شود.
وی فاصله گرفتن از دنیای مجازی را یکی دیگر از رویکردهای قابل توجه در شب یلدا دانست و ابراز کرد: بزرگترها با مدیریت خانواده درشب یلدا کمک میکنند تا همه اعضا از بزرگ و کوچک در کنار هم فضایی جذاب را بگذرانند، البته چیزی که باید همواره مورد تاوجه قرار بگیرد فاصله گرفتن از دنیای مجازی برای مدت زمانی هر چند کوتاه است، این شرایط زمانی به وجود میآید که با بیان احدیث و یاد خداوند همچنین داستانهای آموزنده فضیلت شب یلدا بیفزایم.
وی به حقوق متقابلی که در سنت حسنه «صله رحم» وجود دارد اشاره و ابراز کرد: ارتباط و «صله رحم» نباید یک طرفه باشد، اما با این حال حتی اگر کوتاهی در این سنت حسنه از یکی از طرفین رخ داد نباید ادامه یابد و شما با رفتن به دیدن وی میتوانید از ایجاد فاصله جلوگیری کنید. «پیامبر اکرم(ص)» در این مورد فرمودهاند «صله رحم» کنید حتی با کسی که در این عمل سهل انگار است، این امر بیانگر این مهم بوده که نباید اجازه داد فاصله در دید و بازدیدها افزایش یابد لذا باید همواره تلاش کنیم تا «صله رحم» را در برنامههای خود در نظر بگیریم و به هم نزدیکتر شویم.
بهتاش به بهترین اعمال در شب یلدا اشاره و خاطرنشان کرد: شب یلدا به عنوان شبی که خانوادهها عموماً در کنار یکدیگر جمع شدهاند و یا به دیدار بزرگترها رفتهاند میتواند فضای مناسبی برای خواندن حدیث کساء باشد، این مهم با توجه به این که در روایات به خواندن این دعا به صورت دسته جمعی تاکید شده میتواند عملی ارزشمند در شب یلدا باشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *