جنجال در آمریکا بر سر تیراندازی شهروند سعودی در مرکز نظامی فلوریدا
موضوع ممنوعیت حمل سلاح در پایگاههای نظامی آمریکا در پی تیراندازی یک شهروند تبعه سعودی در مرکز نظامی فلوریدا بار دیگر به محل بحث کاربران شبکههای اجتماعی تبدیل شده است.
به گزارش گروه بین الملل ، تیراندازی و خشونتهای تسلیحاتی در جامعه آمریکا همچنان معضلی جدی به شمار میآید که سالانه هزاران نفر از شهروندان و کودکان را قربانی سیاستها و لابی گریهای فروش اسلحه میکند.
در حالی که خشونتهای تسلیحاتی در آمریکا اماکن عمومی از جمله مدارس و دانشگاهها را نیز تهدید میکند، هم اکنون این خشونتها به پایگاه نظامی آمریکا رسیده است.
پس از وقوع ۲ حادثه تیراندازی در تاسیسات نظامی آمریکا در یک هفته که یکی از عاملان تیراندازی تبعه عربستان سعودی بوده است، پرسشهایی در مورد ممنوعیت استفاده از سلاح گرم در پایگاههای آمریکا مطرح شده است.
عامل تیراندازی روز جمعه در پایگاه نیروی دریایی پنساکولا در فلوریدا یک شهروند سعودی بود که در پی این حادثه ۳ نفر کشته و ۸ نفر مصدوم شدند. این حادثه ۲ روز پس از آنکه یک ملوان در پایگاه دریایی " پرل هاربر" هاوایی ۲ کارگر وزارت دفاع آمریکا را به شلیک گلوله به قتل رساند، رخ داد.
نکته قابل تامل آن است که وقوع ۲ حادثه تیراندازی متوالی در پایگاههای نظامی امری غیر معمول است. بر اساس آمارها، طی ۲ دهه گذشته، در تاسیسات نظامی آمریکا تنها ۷ تیراندازی به ثبت رسیده است. مرگبارترین حادثه تیراندازی در نوامبر سال ۲۰۰۹ در فورت هود، تگزاس رخ داد که ۱۳ کشته و ۳۲ زخمی بر جای گذاشت.
تیراندازی در پایگاههای نظامی تا حدی میتوان گفت به ندرت اتفاق میافتد چرا که دسترسی به تجهیزات نظامی به طور کلی با ممنوعیت حمل سلاح گرم رو به رو است.
یک تحلیلگر نظامی به ان بی سی میگوید، سلاحهایی که دولت مجوز آنها را صادر کرده در یک اتاق نگهداری میشوند و تنها در صورت نیاز برای آموزش در اختیار سربازان قرار میگیرد. اما استفاده از سلاحهای شخصی ممنوع است و آنها باید در پایگاه ثبت شوند، حتی اگر قرار نباشد مورد استفاده قرار بگیرند.
این در حالی است که این قانون در پایگاههای آمریکا نقض شده است. در سال ۲۰۱۳، یک پیمانکار که اجازه دسترسی به تجهیزات نظامی واشنگتن را داشت یک اسلحه را با کیف خود داخل ساختمان برد و اقدام به تیراندازی به سمت جمعیت کرد؛ در این حادثه مرگبار ۱۲ نفر کشته شدند.
به گفته یک کارشناس نظامی، در هر پایگاه نظامی در آمریکا مراحل امنیتی، کمی با یکدیگر متفاوت هستند؛ در اکثر اوقات در ورودی پایگاهها بازرسیها خیلی سریع و سطحی انجام میگیرد و این پیش بینی وجود دارد که افراد سلاحی با خود حمل نمیکنند.
یک تحلیلگر امنیت ملی میگوید، ممنوعیت سلاح گرم حتی در ایالاتی که حمل سلاح آزاد است اعمال میشود چرا که پایگاههای نظامی اموال فدرال هستند.
ممنوعیت حمل سلاح گرم طی سالها در آمریکا مورد بحث قرار گرفته است؛ به ویژه در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ که در سال ۲۰۱۶ در همان نخستین روز کاری خود متعهد شد مردم آمریکا تا از مناطق آزاد اسلحه در مدارس و پایگاههای نظامی خلاص میشوند.
در حالی که این ممنوعیت همچنان پا بر جاست، وزارت دفاع آمریکا در نوامبر ۲۰۱۶ اقدام به برداشتن محدودیتهای مربوط به حمل سلاح شخصی کرد. بر اساس این بخشنامه فرماندهان پایگاه نظامی میتوانند به پرسنلی که خواستار حمل سلاح شخصی خود هستند مجوز بدهند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *