عربستان در یمن زمین گیر شد؛ تلاش ریاض برای پایان دادن به جنگ
به گزارش گروه بین الملل ؛ ماه مارس سال ۲۰۱۵ (فروردین ۱۳۹۴)، عربستان سعودی با تشکیل ائتلافی، مداخله نظامی در جنگ یمن را آغاز کرد.
ائتلاف عربستان از زمان ورود به جنگ یمن تاکنون از هیچ جنایتی فروگذار نکرده و به طور نظاممند زیرساختهای غیر نظامی این کشور را هدف قرار داده است.
این جنایات ائتلاف عربستان با پشتیبانی مستقیم آمریکا و کشورهای غربی انجام شده و این کشورها تسلیحات مورد نیاز عربستان در این جنگ را تامین کردهاند.
با این وجود اکنون اوضاع در یمن به گونهای رقم خورده که عربستان نه تنها به اهداف خود در این جنگ دست پیدا نکرده بلکه با چالشهای بسیاری نیز مواجه شده است.
عربستان سعودی طی ماههای اخیر با چالشهای بسیاری در قبال موضوع یمن مواجه شده است.
در تازهترین چالش برای ریاض، نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن عملیات خود را علیه اهداف راهبردی در عمق خاک عربستان سعودی افزایش داده و بارها اهدافی مانند فرودگاهها و پایگاههای نظامی را هدف حملات پهپادی خود قرار دادند و آسیبپذیری این تاسیسات عربستان را بیش از پیش آشکار کردند.
علاوه بر این ارتش یمن طی عملیاتی در ماه سپتامبر، تاسیسات نفتی آرامکو را در شرق عربستان هدف قرار داد که این حمله علاوه بر متوقف کردن تولید ۵۰ درصد از نفت خام عربستان، پیامدهای بسیاری برای ریاض در پی داشت؛ از کاهش رتبه اقتصادی عربستان سعودی تا صفهای طولانی بنزین در پایتخت عربستان و تلاش ریاض برای خرید محصولات نفتی.
موضوع قابل توجه دیگر در این زمینه تصمیم ناگهانی امارات برای خارج کردن بخشی از نیروهای خود از یمن است؛ امارات به عنوان اصلیترین متحد عربستان در جنگ یمن تصمیم به عقب نشینی از این جنگ گرفت که این تصمیم تبعات بسیاری را برای عربستان سعودی در پی خواهد داشت.
در طول ۴ سال گذشته عربستان سعودی در این کمپین هوایی خود، جمعآوری اطلاعات، عملیات زمینی و آموزش نظامی تا حد بسیار زیادی به امارات متکی بود، اما ماه ژوئن، امارات روند خروج تانکها، بالگردهای نظامی و بخشی از نیروهای نظامی خود را از یمن آغاز کرد.
طی ماههای اخیر و پس از تصمیم امارات برای خروج از یمن گزارشهای بسیاری مبنی بر این موضوع منتشر شده که ریاض به نوعی مواضع قبلی خود را کنار گذاشته و به دنبال راه حلی برای خروج از این بحران است؛ گرچه ماندن در این جنگ و یا خروج در هر صورت شکستی برای ریاض به شمار میرود که پس از ۵ سال هدف انتقادات تند بین المللی به دلیل جنگی است که بزرگترین بحران انسانی جهان را در پی داشته است.
علاوه بر این، با اصرار عربستان بر روی موضع خود برای ادامه جنگ در یمن، پادشاهی این کشور تنها هدف خشم جهانی به دلیل ادامه یافتن بزرگترین بحران انسانی در این کشور خواهد بود و خروج امارات بار سنگینتری بر دوش عربستان در جنگ با نیروهای یمنی خواهد انداخت.