وجود تنها ۶۳ هزار نمونه سلولهای بنیادی در شبکه ملی اهدا کنندگان/مقابله با بیماریهای صعب العلاج در دستور کار است
مهدی شادنوش رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، با بیان اینکه اکنون شبکه ملی اهدا کنندگان سلولهای بنیادین در کشور شکل گرفته است، گفت: در جمعیت ۸۲ میلیونی فقط ۶۳ هزار نمونه سلول وجود دارد ازاین رو باید تلاش برای افزایش حجم نمونهها در این حوزه بیشتر شود.
وی با تاکید بر اینکه با توجه به تحریمها عدم دسترسی ما به بانک جهانی سلولها و تبادل سلول با آنها ایجاد بانک ملی سلولهای بنایدی از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: باید بیش از پیش این بانک را غنی کنیم تا بتوات در صورت نیاز از آن استفاده کرد.
شادنوش با بیان اینکه در گام بعدی در تلاش برای افزایش حجم نمونه سلولهای بنیادی به ۱۵۰ هزار نمونه هستیم، تصریح کرد: اکنون در حال برنامه ریزی برای این مهم بوده و امیدواریم به سرعت به ۱۵۰ هزار تا برسانیم.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه غنی سازی این بانک میتواند بسیار کمک کننده باشد، گفت: اکنون ۲۴ نوع بیماری صعب العلاج در کشور از طریق پیوند مغز و استخوان درمان میشود و میتواند کسانی را که بیم مرگ آنها از این بیماری میرود را از کام مرگ نجات دهد.