پوشش خوانندگان در کنسرتها زیر ذرهبین دفتر موسیقی/حضور بازیگر سریال شهرزاد در جشنوار فیلم فجر ۳۸
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ؛ سومین روز از آذر ماه ۱۳۹۸ با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به گفتوگوی محمد الهیاری رییس دفتر موسیقی وزارت ارشاد پیرامون وضعیت موسقی کشور اشاره کرد.
پوشش خوانندگان در کنسرتها زیر ذرهبین ناظران
مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نظارت بر اجرای کنسرتها و فرهنگسازی که ممکن است این رویدادها داشته باشند جزو تاکیدات ما است، آنچه که روی صحنه کنسرت روی میدهد اعم از رفتار پوشش خواننده و نوازندگان، فیلم پخش شده در کنسرت، شعر و قطعه اجرایی به طور مستقیم متوجه دفتر موسیقی وزارت ارشاد است.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، موسیقی ایران طی سالهای گذشته با فراز و نشیبهای فراوانی روبرو بوده است، گسترش موسیقی پاپ و سرگرم کننده در مقابل افت نسبی موسیقی سنتی و نواحی یکی از بزرگترین مخاطرات موسیقی طی سالهای گذشته است.
از سویی مشکل شعر و ترانه نه تنها در میان اهالی فن دچار نقد شده بلکه در سطوح عمومی جامعه نیز گلایههای فراوانی را به همراه آورده است، سال جاری البته موسیقی با چالشهای متفاوتی همچون تخصیص ۱۰ درصدی بلیت کنسرتها به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اجرای کنسرت خوانندگان در خارج از کشور در ایام ماه محرم و صفر و مشکلات و حواشی موسیقی زیرزمینی روبرو بوده است.
به همین بهانه خبرنگار گروه فرهنگی ، با محمد الهیاری مدیرکل دفتر موسیقی ارشاد به گفتوگو نشسته و ضمن بررسی و تحلیل حواشی و مشکلات موسیقی ایران، برنامههای این دفتر پیرامون آینده موسیقی کشور را جویا شده است.
میزان: نکته ای در قبال اجرای کنسرتها وجود دارد، اینکه آیا نظارتی بر نحوه برگزاری و یا اتمسفر این کنسرتها میشود، آیا دفتر موسیقی همچون نظارت بر شعر و ترانهها برگزارکنندگان و هنجارشکنیهای احتمالی را نیز رصد میکند؟
الهیاری: در قبال نحوه و حال و هوای برگزاری کنسرتها به هیچ عنوان نمیتوان سلیقهای عمل کرد، به همین منوال در این مورد عنصر سلیقه را باید به حداقل رسانده و همگی در چارچوب قانون صحبت کنیم.
نکته دوم آن است که همه ما در قبال موسیقی خوب مسئول هستیم و همه ما نسبت به آلودگیهای احتمالی در فضای موسیقی کشور مسئول هستیم، برخی از موسیقیها شاید آرامش روحی و امنیت فکری را از خانوادهها بگیرد، دفتر موسیقی به تمامی این مسائل واقف بوده و تمامی این حساسیتها را درک کرده و نسبت به تمامی ابعاد مختلف موسیقی مسئولیت دارد.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
امسال با دو فیلم متفاوت به جشنواره فیلم فجر میآیم
بازیگر فیلم سینمایی «شنای پروانه» گفت: اولین بار که فیلمنامه شنای پروانه را خواندم شگفت زده شدم، به نظرم این فیلمنامه بسیار منحصر به فرد، به روز و جذاب است، از لحاظ کارگردانی هم در همین مدت کوتاه از حضور در کنار محمد کارت لذت بردم.
ناهید مسلمی بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، پیرامون فعالیتهای خود در عرصه بازیگری گفت: در حال حاضر مشغول بازی در فیلم سینمایی «شنای پروانه» به کارگردانی محمد کارت هستم که برای حضور در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر آماده میشود.
وی درباره حضورش در فیلم «شنای پروانه» اضافه کرد: از همان ابتدا از سوی کارگردان برای حضور در این فیلم با من صحبت شده بود، منتها من درگیر اجرای تئاتر بودم و از همان ابتدا نتوانستم که به گروه اضافه شوم، فیلمبرداری آغاز شد و من بعد از اینکه تئاترم به تعویق افتاد، خوشبختانه جلوی دوربین رفتم و هماکنون نیز مشغول بازی در این اثر هستم.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده اطلاعات بیشتر پیرامون فیلم «شنای پروانه» اینجا کلیک کنید
بازیگر «سریال شهرزاد» در همین راستا ادامه داد: تاکنون به مدت سه شب سر فیلمبرداری شنای پروانه حاضر بودهام، تمامی لوکیشنهای فیلم در شهر تهران است و تا به امروز از نظرم کار بسیار زیبایی خواهد شد.
وی با اشاره به فیلمنامه فیلم سینمایی «شنای پروانه» تاکید کرد: اولین بار که فیلمنامه شنای پروانه را خواندم شگفت زده شدم، به نظرم این فیلمنامه بسیار منحصر به فرد، به روز و جذاب است، از لحاظ کارگردانی هم در همین مدت کوتاه از حضور در کنار محمد کارت لذت بردم.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
همکاری دوباره مهران احمدی با محسن کیایی
فیلم سینمایی «بی صدا حلزون» به کارگردانی بهرنگ دزفولیزاده به آخرین روزهای تدوین رسیده و خود را برای حضور در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر آماده میکند. «بی صدا حلزون» داستان زنی است که بین احساس و منطقش در حال تصمیمگیری است.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، با نزدیک شدن به زمان برگزاری سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر اخبار و گمانه زنیها در خصوص حضور و یا عدم حضور فیلمسازان، بازیگران و کارگردانان در میان اهالی رسانه و علاقمندان سینما به شدت داغ می شود.
در این میان با شروع فصل تولید، بسیاری از آثار سینمایی برای حضور در جشنواره فیلم فجر آماده شده و متعاقباً بازیگران نیز برای حضور در این آثار وارد قرارداد می شوند، همین عاملی است تا فهرست پرکارترین و یا غیابان سینما در جشنواره فیلم فجر به یکی از اخبار جذاب سینما در فصل پاییز مبدل شود.
- بیشتر بخوانید:
- برای آشنایی با بیست فیلمی که راهی جشنواره فیلم فجر میشوند، اینجا کلیک کنید
فیلم سینمایی «بی صدا حلزون» به کارگردانی بهرنگ دزفولیزاده به آخرین روزهای تدوین رسیده و خود را برای حضور در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر آماده میکند. «بی صدا حلزون» داستان زنی است که بین احساس و منطقش در حال تصمیمگیری است.
«بیصدا حلزون» اولین فیلم بلند سینمایی بهرنگ دزفولیزاده است که در بیش از ۳۰ لوکیشن فیلمبرداری شده و یکی از پرلوکیشنترین فیلمهای اول محسوب میشود.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
افزایش قیمت کاغذ و تاثیر آن بر عملکرد انتشاراتیها
نویسنده کتاب «تخریبچی ۲۵» گفت: توجه به کتابهای ارزشی که مخاطبان عمدهای در سراسر کشور دارد یک ضرورت است، پس ایجاد فضایی مناسب که بتواند شرایط تهیه کتاب را برای مخاطبان فراهم کند از اهمیت بالایی برخوردار است.
مصیب معصومیان نویسنده کتاب «تعزیه دریا» در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، عمده مشکلات این روزهای نویسندگان را افزایش قیمت کاغذ دانست و گفت: افزایش قیمت کاغذ بزرگترین شوک را برای حوزه نشر و فرهنگ در پی داشت چراکه این افزایش قیمت به بالا رفتن قیمت کتاب منتهی شد و موجب شد تا مخاطبان عرصه ادبیات به دلیل افزایش قیمت کتاب استقبال کمتری از این کالای فرهنگی کنند و به طبع در چنین شرایطی آثار نویسندگان نسبت به گذشته کمتر دیده میشوند.
- بیشتر بخوانید:
- براش مطالعه معرفی کتاب «تعزیه دریا» اینجا کلیک کنید
معصومیان اظهار کرد: نویسندگان عمر و سرمایه خود را برای نگارش کتابهای خود صرف میکنند، نویسنده دوست دارد تا تلاشش دیده و خوانده شود درحالی که این روزها به دلیل افزایش قیمت کتاب، آثار کمتر توسط مخاطبان خوانده و دیده میشود و این امر برای نویسنده کتاب دلسرد کننده است.
وی ضرورت توجه به کتب ارزشی را مهم دانست و اظهار کرد: توجه به کتابهای ارزشی که مخاطبان عمدهای در سراسر کشور دارد یک ضرورت است، پس ایجاد فضایی مناسب که بتواند شرایط تهیه کتاب را برای مخاطبان فراهم کند از اهمیت بالایی برخوردار است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از متولیان کاغذ است و میتواند کاغذ را با قیمت مناسبتری در اختیار ناشران قرار دهد و انتظار میرود تا با اتخاذ تدابیر مناسب مشکل افزایش قیمت کاغذ و پس از آن کتاب رفع شده تا دوباره به افزایش سرانه مطالعه در کشور برسیم.
معصومیان تأکید کرد: برخی از انتشاراتیهای فعال به دلیل افزایش قیمت کاغذ و مواد اولیه دچار مشکلات برای تولید کتاب شدند با این همه تولید را ادامه دادند و از سوی دیگر تاثیر افزایش قیمت کاغذ به صورت زنجیروار از ناشران به نویسندگان منتقل شد، لذا مشکلات حوزه نشر همواره نویسندگان را نیز با خود همراه میکند.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.