نحوه برخورد پلیس فرانسه با اعتراضات؛ از شلیک گلوله جنگی به صف معترضان تا تیراندازی مستقیم به چشمان تظاهرکنندگان!
به گزارش گروه بین الملل ؛ "ما تحولات ایران را از نزدیک دنبال کرده و هرگونه سرکوب معترضان(!) را در ایران محکوم می کنیم." وزارت خارجه فرانسه، روز دوشنبه با صدور این بیانیه و با ریختن اشک تمساح برای آنچه باصطلاح معترضان در ایران خوانده، مدعی شد که این افراد در ایران مورد سرکوب(!) نیروهای امنیتی قرار گرفتند.
الیزه در حالی این بیانیه سرتاسر دروغ را منتشر کرد که این کشور شاهد اعتراضاتی است که هر هفته و در روزهای شنبه برگزار میشود و معترضان تحت شدیدترین حملات از سوی پلیس فرانسه از برخورد خشن تا تیراندازی مستقیم قرار میگیرند؛ نهادهای حقوق بشری غربی در گزارشهایی اذعان کردهاند که پلیس فرانسه در برخورد با اعتراضات مسالمت آمیز از خشن ترین نوع برخورد طی ماههایی که اعتراضات به سیاستهای دولت مکرون شدت گرفت، استفاده کرده است.
روز یکشنبه (۱۷ نوامبر) اعتراضات مردم فرانسه _که به اعتراض جلیقه زردها معروف شد_به سیاستهای دولت امانوئل مکرون وارد یک سالگی خود شد؛ اکنون در این مطلب به نحوه برخورد دولت و نیروهای امنیتی فرانسه به معترضان در این کشور میپردازیم.
از زمان اعتراضات در فرانسه، پلیس این کشور برای متفرق کردن معترضان از انواع روشهای خشونتبار شامل استفاده از گاز اشک آور، گلوله جنگی، فلش بال، ماشین آب پاش و ضرب و شتم استفاده کرده است.
بر اثر این خشونتها چندین نفر نابینا شده و چند نفر دیگر نقص عضو شدند. علاوه بر این گزارشها حاکی از آن است که شمار زیادی در جریان این تظاهرات که شنبههای هر هرفته برگزار میشود، جان خود را از دست دادهاند.
نشریه فرانسوی «لوموند» به تازگی گزارش داد که از زمان آغاز تظاهرات معترضان موسوم به جلیقه زردها به سیاستهای دولت فرانسه تاکنون بیش از ۱۰ هزار معترض از سوی پلیس بازداشت شدهاند.
بیشتر بخوانید:
بر اساس گزارش لوموند، دادگاههای فرانسه بیش از ۳ هزار حکم قضایی برای بازداشت شدگان به خصوص تحت قانون «شرکت در شورشهای جمعی و حمله به ماموران دولتی» صادر کردهاند.
به طور تقریبی حدود ۴۰۰ نفر از این افراد به حبس محکوم شدهاند و بسیاری نیز به حبس تعلیقی و یا حکم جایگزین حبس مانند انجام خدمات اجتماعی محکوم شدهاند.
اما به نظر میرسد که خشونت پلیس فرانسه تنها مربوط به این تظاهرات نیست و ابعاد گستردهتری دارد.
ماه ژوئن سال جاری «استیو مایا کانیکو»، یک جوان ۲۴ ساله اهل نانت، در جریان درگیری پلیس فرانسه با جمعیت حاضر در یک کنسرت در شهر نانت ناپدید شد.
در جریان این حادثه، پلیس فرانسه با جمعیت حاضر در کنسرت درگیر شده، از گاز اشکآور علیه آنها استفاده میکند؛ چندین نفر به داخل رودخانه پرتاب میشوند و کانیکو در جریان این حادثه ناپدید میشود.
حدود ۵ هفته پس از این حادثه، جسد کانیکو از داخل رودخانهای که حادثه در نزدیکی آن روی داده بود پیدا شد.
پس از پیدا شدن جسد این جوان ۲۴ ساله موج دیگری از تظاهرات علیه خشونت پلیس در فرانسه برپا شد و حتی مراسم یادبود کانیکو به صحنه تظاهرات علیه خشونت پلیس تبدیل شد.
در حالی که اعتراضات گستردهای در پی این ماجرا به راه افتاد، اما پلیس فرانسه ادعا کرد که در این ماجرا هیچگونه اشتباهی مرتکب نشده است.
اما بی اساس بودن این ادعای پلیس فرانسه همزمان با ادامه تظاهرات جلیقه زردها اثبات شد؛ در جریان تظاهرات جلیقه زردها، خشونت پلیس همه گروهها به خصوص افراد معلول و افراد مسن را نیز در بر گرفت.
ویدئوهای منتشر شده در رسانههای اجتماعی در طول ۵۳ هفته تظاهرات معترضان در فرانسه گویای آن است که سطح خشونت پلیس فرانسه بسیار گستردهتر از آن چیزی است که رسانههای غالب غرب درباره آن سخن به میان آوردهاند.
موضوع قابل توجه دیگر اظهار نظر مقامهای فرانسوی دراین خصوص است؛ به عنوان مثال «امانوئل مکرون»، رئیس جمهور فرانسه، در چندین نوبت اظهارات تندی علیه معترضان جلیقه زرد مطرح کرد.
علاوه بر این «کریستوف کاستانر»، وزیر کشور فرانسه، نیز در واکنش به تظاهرات اخیر جلیقه زردها، آنها را دزد و نادان توصیف کرد.