صحبتهای بی پرده «خدادی» پیرامون کاغذ و یارانه مطبوعات/«خط مقدم»،کتابی که برای شهید طهرانی مقدم نوشته شد
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، بیستویکمین روز از آبان ماه ۱۳۹۸ با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به گفتوگوی تفصیلی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیرامون آخرین تحولات در کاغذ و یارانه مطبوعات اشاره کرد.
***مهران نائل راهی جشنواره فیلم فجر میشود/نقش پیچیده بازیگر سریال شهرزاد در فیلم سینمایی «ریش قرمز»
بازیگر سریال «جشن سربرون» گفت: در حال حاضر مشغول بازی در فیلم سینمایی «ریش قرمز» به کارگردانی «ماکان عاشوری» هستم، این فیلم به نیمه راه رسیده و برای حضور در جشنواره فیلم فجر آماده میشود.
مهران نائل بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، پیرامون آخرین فعالیتهای خود در عرصه سینما گفت: در حال حاضر مشغول بازی در فیلم سینمایی «ریش قرمز» به کارگردانی «ماکان عاشوری» هستم، این فیلم به نیمه راه رسیده و برای حضور در جشنواره فیلم فجر آماده می شود.
وی درباره احتمال دریافت سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: واقعیت امر زیاد به جوایز فکر نمی کنم و کلاً هیچ نقشی را صرفاً به خاطر اینکه جایزه بگیرد نمی پذیرم، اما با این وجود نقشم در ریش قرمز نقش بسیار پیچیده و به شدت جذابی است که تاکنون در هیچ کار دیگری تجربه نکرده بودم.
بیشتر بخوانید:
آخرین گفتوگوی مهران نائل پیرامون بازی در سریال دلدار را اینجا بخوانید.
بازیگر سریال شهرزاد درباره مضمون ریش قرمز اظهار کرد: هنوز خبری از فیلم رسمی نشده و من هم نمی توانم درباره داستان چیزی بگویم اما به نظرم فیلم بسیار خوبی بوده و می تواند در صورت حضور در فجر با اقبال مردم روبرو شود.
برای مطالعه ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
***هیچ روزنامهای به دلیل کمبود کاغذ تعطیل نشده/قیمت کاغذ نیمایی نسبت به گذشته نصف شده است/بدون شک مهارت تولید محتوا ملاک انتخاب رسانههای برتر است
معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حال حاضر هیچ کمبود کاغذی در بازار وجود ندارد، قیمت کاغذ نیمایی به زیر ۱۰ هزار تومان رسیده است، این مطلب را تقریباً همه قبول دارند که قیمت کاغذ از ۱۸ هزار تومان به رقم فعلی رسیده و خوشبختانه به وفور هم در بازار وجود دارد.
قیمت کاغذ و نوسانات بازار این کالای فرهنگی طی سالهای گذشته به یکی از مهمترین و در عین حال حاشیه سازترین مسائل فرهنگی کشور مبدل شده است، کمبود کاغذ در بازار، ایجاد بازار سیاه و فروش حوالههای کاغذ به صورت غیر قانونی از جمله مسائلی بودند که بازار کاغذ با آنها دست به گریبان بوده است.
بیشتر بخوانید:
آخرین توضیحات معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد پیرامون یارانه و کاغذ مطبوعات را اینجا بخوانید.
از سویی با توجه به افزایش قیمت کاغذ، محصول مورد نظر از قبیل کتاب، مجله و روزنامه نیز با افزایش قابل توجهی در قیمت روبرو بوده است، افزایشی که به صورت زنجیروار باعث کاهش تولید و توزیع به ویژه در عرصه رسانه و مطبوعات شده است.
طی ماههای گذشته، اما بازار کاغذ نسبت به یک سال پیش به آرامشی نسبی رسیده و به اذعان مسئولین کارگروه ساماندهی کاغذ این بازار با کاهش قیمت روبرو بوده است، به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی با محمد خُدادی، معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به گفتگو نشسته و آخرین خبرها از اقدامات معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیرامون بازار کاغذ و حل مشکلات رسانهها را از این مسئول فرهنگی جویا شده است
برای مطالعه ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
***شکست «امین حیایی» در گیشه با ۲ فیلم/فروش ۲میلیاردی آثار ستاره دهه هشتاد سینما
امین حیایی بازیگر باسابقه سینما هم اکنون دو فیلم سینمایی «درخونگاه» به کارگردانی «سیاوش اسعدی» و «چشم و گوش بسته» ساخته فرزاد موتمن را روی پرده نقرهای دارد، آثاری که با وجود حضور ستاره دهه هشتاد سینما جمعاً به ۲ میلیارد تومان فروش رسیده اند.
امین حیایی بازیگر باسابقه سینما هم اکنون دو فیلم سینمایی «درخونگاه» به کارگردانی «سیاوش اسعدی» و «چشم و گوش بسته» ساخته فرزاد موتمن را روی پرده نقرهای دارد، آثاری که با وجود حضور ستاره دهه هشتاد سینما جمعاً به ۲ میلیارد تومان فروش رسیده اند.
حیایی که شاید در دهه گذشته سینما به عنوان عنصری برای فروش بیشتر یک اثر سینمایی محسوب میشد، این روزها مخاطبان سینمایی خود را از دست داده است، هرچند این بازیگر سینما طی سالهای گذشت سعی در گزیده کاری و انتخابهای درست سینمایی داشته، اما انتخابهای وی در اوایل دهه نود هنوز در یاد مخاطبان مانده است.
بیشتر بخوانید:
برای مشاهده جدول فروش هفتگی سینمای ایران اینجا کلیک کنید.
وی طی سالهای گذشته در فیلم «شعله ور» ساخته حمید نعمت الله نیز حضوری متفاوت داشت تا آنجا که برای او نامزدی جشنواره فیلم فجر را به همراه داشت، اما حیایی حال با چالشی سخت روبرو شده است، چالشی که طی یک دهه از او بازیگری بفروش ساخته بود، اما در وضعیت کنونی گیشه چندانی برای وی به همراه ندارد.
برای مطالعه ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
***«رؤیای بیقرار» اثری با موضوع فرزندآوری/تالیف فاطمه مسعودی در انتشارات نیستان
داستان بلند «رؤیای بیقرار» اثری اجتماعی از فاطمه مسعودی است که با مضمونی خانوادگی و درباره مسئله فرزندآوری و ناباروری در میان زوجهای جوان تألیف شده است.
این داستان بلند از ماجرای ناباروری یک زوج جوان آغاز میشود و تلاش آنها برای استفاده از روشها و تکنیکهای تازه برای فرزندآوری که همگی آنها در نهایت به شکست میانجامد، در نهایت آنها را به سمت مسیر پذیرش واقعیت ناممکن بودن فرزنددار شدنشان پیش میبرد.
بیشتر بخوانید:
برای مطالعه معرفی کتاب «خاطرات سفیر» اینجا کلیک کنید.
داستان بلند فاطمه مسعودی از چند منظر اثر قابل توجهی است. نخست اینکه این داستان در قالبی کاملاً رئالیستی روایت شده است. با وجود اینکه نویسنده در پارهای مواقع نشان داده که بیتمایل به یک روایت سانتیمانتال و احساسی و خوشنمک کردن محیط داستانیاش نیست، اما او بستر اصلی رمانش را به بیان رئال اختصاص داده است و از همان فصول ابتدایی رمان و شرح بیپرده و دقیق مسیر پیش روی زوج جوان برای فرزندآوری به این وادی پا میگذارد.
از سوی دیگر داستان او از توصیفهای قابل قبول و باورپذیر بهره برده است. با وجود اینکه این داستان را باید صاحب ادبیاتی زنانه بدانیم که به شکلی احساسی داستان را به طور عمده برای مخاطبان زن روایت میکند، اما شکل و طریقه روایت در این اثر به شکلی است که برای مخاطبان غیر زن نیز میتواند جذاب بوده و مورد استفاده آنها نیز قرار بگیرد.
برای مطالعه ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
***عدم دسترسی آسان به کتاب در استانها غمانگیز است/نیازمند ساخت کتابخانههای مجهز در مناطق دور کشور هستیم
نویسنده کتاب «ایستاده ام» گفت: گسترش کتابخانهها در مناطق مختلف کشور به توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی میانجامد لذا سرمایهگذاری بنیادهای غیر دولتی و برخی مردم خیرخواه برای وقف در ساخت کتابخانههای مجهز به جذب افراد کتاب خوان کمک میکند.
بیشتر بخوانید:
گلایههای مدیر انتشارات شهید کاظمی پیرامون کاهش سرانه مطالعه در کشور را اینجا بخوانید.
برای مطالعه ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
***احتمال حضور «تورقوزآباد»در جشنواره فیلم فجر/بازگشت شاه حاتمی به سینما بعد از ۶ سال
علی شاهحاتمی نویسنده و کارگردان با سابقه سینما آخرین بار با فیلم سینمایی «مذاکرات مستقیم آقای عبدی» تجربه اکران در سینماها را پشت سرگذاشت و حال بعد از نزدیک به شش سال دوری از سینما بار دیگر با یک فیلم راهی فجر خواهد شد.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، علی شاهحاتمی نویسنده و کارگردان با سابقه سینما آخرین بار با فیلم سینمایی «مذاکرات مستقیم آقای عبدی» تجربه اکران در سینماها را پشت سرگذاشت و حال بعد از نزدیک به شش سال دوری از سینما بار دیگر با یک فیلم راهی فجر خواهد شد.
رویای سینما، گودال، آوای زندگی، پرواز مرغابیها، ترکش های صلح، لاک پشت، آخرین شناسایی و تعقیب سایهها از جمله آثار سینمایی شاهحاتمی در مقام کارگردان هستند.
بیشتر بخوانید:
برای آشنایی با ۲۰ فیلمی که راهی جشنواره فیلم فجر ۳۸ میشوند اینجا کلیک کنید.
فیلم سینمایی «تورقوزآباد» جدیدترین محصول مرکز فیلم و سریال عصر با نام «تورقوزآباد» به کارگردانی علی شاه حاتمی و تهیه کنندگی جلیل شعبانی که چندی پیش فیلمبرداری آن به پایان رسیده بود، وارد مرحله تدوین شد.
برای مطالعه ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
نویسنده کتاب «خط مقدم» گفت: در خلل نامههایی که شهید حسن طهرانی مقدم به همسرش نوشته است ابعاد شخصیتی و خانوادگی این شهید بزرگوار مشخص شده است. این شهید بزرگوار همواره با توکل به خدا حرکت میکرد و در کارهای خود موفق بود.
فائضه غفار حدادی نویسنده کتاب «دهکده خاک بر سر» در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون مضمون کتاب «خط مقدم» گفت: این کتاب برشی از زندگی شهید حسن طهرانی مقدم پدرموشکی ایران است که داستان زندگی وی از سال ۶۳ تا ۶۵ را در بر میگیرد این برهه از زندگی شهید بزرگوار طهرانی مقدم بسیار حساس و مهم است، زیرا توانمندی موشکی ایران در این مدت پایه ریزی و به وجود میآید چراکه در خلل این زمان اتفاقات مهمی روی داده و سبب میشود بتوانیم به توانمندی پرتاب موشک دست یابیم.
بیشتر بخوانید:
برای مطالعه مصاحبه دفتر ادبیات دفاع مقدس نباید بسته شود اینجا کلیک کنید.
وی در همین راستا ادامه داد: کسب توانمندی موشکی و ساخت پایگاهی برای ما بسیار ارزشمند بود چراکه هیچ کشوری حاضر نبود چنین موقعیتی را در آن برهه از جنگ تحمیلی به ایران ارائه دهد، این دستاورد بزرگ با تلاش فراوان شهید حسن طهرانی مقدم، طی دو سال کشور ایران از صفر به ساخت دستگاههای پرتاب موشک رسید. شهید حسن طهرانی مقدم به همراه ۱۷ نفر که خود آنان را نتخاب کرده بود نقش داشت اقدام به ایجاد پایگاه موشکی و دست یابی به تکنولوژی پرتاب موشک کرد. این ۱۷ نفر جوانان تازه نفسی بودند که عموما کمتر از ۲۵ سال سن داشتند.غفار حدادی به مستندات موجود در کتاب «خط مقدم» اشاره و تصریح کرد: وقایعی که در این کتاب به آن پرداخته شده، وقایعی است که مستندات آنها وجود دارد که من با تلفیق این مستندات در یک فضا سازی داستانی به نگارش کتاب «خط مقدم» پرداختم.
وی مهمترین بارزه کتاب «خط مقدم» را داستان خود باوری دانست و بیان کرد: بیشک مهمترین بارزه و پیام کتاب «خط مقدم» خود باوری است که شهید طهرانی مقدم در زندگی خود به نمایش گذاشت. تلاش، مجاهدت و جهاد بزرگترین صفات شهید حسن طهرانی مقدم است که در کتاب «خط مقدم» مطرح شده است.
برای مطالعه ادامه خبر اینجا کلیک کنید.