کتابهای صوتی سرانه مطالعه کشور را بالا میبرند/مشکل اصلی در عرصه کتابخوانی روش پخش آثار است
نویسنده کتاب «قصه جنگل ما» گفت: توسعه و افزایش کتابهای صوتی برای کودکان طی سالهای گذشته همگام با سایر حوزهها پیش رفته و توانسته مسیر مناسبی را طی کند، ادامه این روند قطعاً شرایط مناسبتری را برای جذب کودکان و نوجوانان به مطالعه فراهم خواهد کرد.
خبرگزاری میزان -
احسان مهدی نویسنده کتاب «قصه جنگل ما» در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون لزوم تولید کتابهای صوتی برای کودکان گفت: تغییر و تحولات عصر جدید راههای نوینی را برای مطالعه پیش روی جامعه قرار داده است، یکی از این راهها کتابهای صوتی است. در این راه توسعه و افزایش کتابهای صوتی برای کودکان طی سالهای گذشته همگام با سایر حوزهها پیش رفته و توانسته مسیر مناسبی را طی کند، ادامه این روند قطعاً شرایط مناسبتری را برای جذب کودکان و نوجوانان به مطالعه فراهم خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:
برای آشنایی با کتاب «عهد کمیل» و مطالعه گفتوگوی نویسنده این اثر اینجا کلیک کنید.
وی با اشاره به تاثیر کتابهای صوتی در کنار کتابهای کاغذی در افزایش سطح فرهنگ کتابخوانی تاکید کرد: افزایش کتابهای صوتی در کنار کتابهای کاغذی میتواند نقش موثری در جذب و افزایش و گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه داشته باشد، این مهم با توجه به فرهنگ سازی از دوران کودکی بسیار قابل توجه است.
مهدی توسعه کتابهای صوتی برای کودکان را اتفاقی خوب دانست و ابراز کرد: بسیاری از کودکان نیازمند استفاده از کتابهای صوتی هستند، تولید این کتابها میتواند گامی موثر در تشویق کودکان برای توجه به فرهنگ کتاب و کتابخوانی داشته باشد. هرچند در ابتدای راه هستیم و برای رسیدن به این هدف باید برنامه های کارشناسیتری را در پیش بگیریم. کتابهای صوتی برای بزرگسالان نیز تا دست یابی به شرایط مطلوب نیازمند طی کردن مسیری طولانی دارد.
وی در مورد وضعیت استودیوهای تولید کتب صوتی تصریح کرد: در حال حاضر استودیوهای توانمندی در کشور وجود دارند که میتوانند به راحتی کتابهای کاغذی را به کتابهای صوتی تبدیل کنند، این امر با توجه به شرایط و دغدغههای روزمره جامعه امروز میتواند گامی موثر برای افزایش اطلاعات و مطالعه جامعه محسوب شود.
مهدی با اشاره به تبدیل کتاب «قصه جنگل ما» به نسخه صوتی ابراز کرد: با همکاری انتشارات سوره مهر کتاب «قصه جنگل ما» به یک کتاب صوتی تبدیل شد، این عمل باعث شد تا اثر مخاطبان بیشتری پیدا کند، البته من شخصاً یک استودیو دارم و برای توسعه و گسترش کتابهای صوتی رایزنیهایی را با کانون پرورش فکری و سوره مهر انجام دادهام تا بتوانم گامی موثر برای توسعه کتابهای صوتی بردارم.
وی شرایط انتخاب کتاب برای تولید کتابهای صوتی را مورد بررسی قرار داد و افزود: به طور کلی کتابهایی که جذابیت ویژهای دارند و جزو کتابهای پرفروش هستند، برای تبدیل به کتب صوتی در صدر انتخاب قرار میگیرند.
نویسنده کتاب «قصه جنگل ما» ضرورت توجه به کیفیت را مهمترین عنصر در تولید کتابهای صوتی دانست و تصریح کرد: برای تولید کتابهای صوتی توجه به کیفیت یکی از مهمترین مولفههای توسعه این نوع از کتابها بشمار میرود، لذا اهمیت دادن به کیفیت در تولید چنین کتابهایی مهم بوده و همواره باید مد نظر قرار بگیرد.
وی به تاریخچه کتابهای صوتی در ایران اشاره و تاکید کرد: اولین کتابهای صوتی را در دهه ۷۰ و در رادیو با عنوان شب بخیر کوچولو که ساعت ۹ شب پخش میشد شاهد بودیم، اما اکنون این نوع برنامهها با شکل دیگری به مخاطبان عرضه میشود و بیشتر در قالب کتابهای صوتی بوده و برای جامعه پر مشغله امروز راهبردی تر خواهد بود.
وی مهمترین موانع برای مطالعه کتاب را نحوه توزیع و پخش این کالای فرهنگی دانست و خاطرنشان کرد: شرایط برای تولید کتاب کودک نسبت به گذشته در وضعیت مناسبتری قرار گرفته، اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم، در این راه مهمترین و بزرگترین مانع بر سر راه گسترش مطالعه مشکل چرخه توزیع و پخش کتابها است، زیرا روشهای غلط در پخش اجازه نمیدهد تا مخاطب بتواند به راحتی به آخرین کتابهای منتشر شده دست یابد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *