حقوق اقلیت های دینی در ایران به خوبی رعایت می شود / همه ایرانی ها در برابر قانون یکسانند
به گزارش خبرنگار حقوقی میزان، ذیبح الله خدائیان معاون حقوقی قوه قضائیه بعدازظهر امروز در دیدار با نمایندگان اقلیت های دینی ضمن خیرمقدم به حاضرین گفت: نمی توانیم کشوری را پیدا کنیم که همه اتباع آن کشور از یک نژاد، قوم و یا مذهب خاص باشند. اکثریت کشورها دارای اقلیت قومی و مذهبی هستند که این اقلیت ها طبیعتا باید دارای حقوقی باشند.
معاون حقوقی قوه قضائیه با بیان اینکه متاسفانه در 100 سال اخیر نسبت به بعضی از اقلیت ها در برخی از کشورهای تبعیض هایی صورت گرفته است، اضافه کرد: همین تبعیض ها باعث شد که جامعه جهانی به حمایت از اقلیت ها بپردازد که اگر به تاریخ نگاهی کنیم بعد از جنگ جهانی دوم و تشکیل سازمان ملل، حمایت از اقلیت ها گسترش پیدا کرد.
خدائیان تصریح کرد: بعد از این تاریخ، مشاهده می کنیم که
کنوانسیون های متعددی در حمایت از اقلیت های مذهبی به تصویب رسید و در اسناد مختلف بین
المللی اشاره ای به مسائل اقلیت ها شد. از جمله این اسناد می توانیم به منشور
سازمان ملل، اعلامیه جهانی سازمان ملل متحد، کنوانسیون ممنوعیت تبعیض نژادی اشاره
کنیم که بسیاری از آنها در نظام مقدس جمهوری اسلامی تصویب شده و مورد قبول است.
وی افزود: وقتی که ما به این اسناد بین المللی نگاه می کنیم می بینیم دو نوع حقوق در رابطه با اقلیت ها مورد توجه قرار گرفته است؛ اول اینکه همه از حقوق انسانی برخوردارند و حق دارند از آزادی های اساسی و انسانی برخوردار باشند. دوم اینکه همه اقلیت ها باید از آزادی مذهبی، زبان و مراسمات برخوردار باشند.
وی با اشاره به قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: کمتر کشوری را مانند جمهوری اسلامی ایران می بینم که در قوانین آن چنین حمایت های خوبی از اقلیت
های دینی وجود داشته و در این رابطه حقوق اساسی و انسانی آنها به طور مساوی مورد تاکید قرار گرفته باشد.
معاون حقوقی قوه قضائیه بیان کرد: اگر ما به قانون اساسی نگاه کنیم؛ مشاهده می کنیم که همه اتباع از حقوقی مساوی برخوردارند؛ به عنوان مثال در اصل 14 قانون اساسی می خوانیم که دولت جمهوری اسلامی ایران و مسلمانان باید نسبت به غیرمسلمان اخلاق حسنه داشته و با عدل اسلامی عمل نمایند و حقوق انسانی آنها را باید رعایت کند... یا در اصل 19 آمده است؛ مردم ایران از هر قوم و قبیله ای که باشند از حقوق مساوی برخوردار و رنگ و نژاد و زبان و غیره سبب امتیاز نیست.
خدائیان تصریح کرد: وقتی به اصول قانون اساسی نگاه می کنیم که نوشته
است هر ایرانی و همه ایرانیان و اتباع ایران از حقوق مساوی برخوردارند، این به این معنی است که همه دارای حقوق مساوی و دارای حق یکسان هستند که در اصل سیزدهم به صراحت به این موضوع اشاره شده است.
معاون حقوقی قوه قضائیه گفت: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که قوانین آن برگرفته از شرع اسلام است احترام خاصی برای اقلیت های دینی قائل است و همه را در پناه قانون یکسان می داند.
وی در پایان درباره این جلسه گفت: چنین جلسه ای می تواند زمینه هایی را برای تعامل و همکاری بیشتر فراهم کند.