جذب سرمایه گذاری خارجی مهمترین اولویت اقتصادی پاکستان

11:30 - 06 آبان 1398
کد خبر: ۵۶۲۴۷۳
گزارش جدید سهولت کسب و کار بانک جهانی حاکی است: اگرچه پاکستان در سال های اخیر با چالش های جدی اقتصادی روبه رو بوده است اما شاخص های اقتصادی نشان می دهد که این کشور در رتبه بندی تسهیل کسب و کار ۲۸ نقطه در جهان صعود کرده که این امربا توجه به هدف گیری و اولویت اعلام شده دولت عمران خان برای جذب بیشتر سرمایه گذاری خارجی و افزایش و بهبود تولید داخلی محقق شده است.

به گزارش به نقل از رسانه های آسیایی، سهولت کسب و کار یکی از شاخص های بین المللی است که بر اساس آن، بانک جهانی سالانه قریب به ۱۹۰ کشور جهان را با ۱۰ معیار "شروع کسب و کار"، "اخذ مجوز ساخت و ساز"، "ثبت مالکیت"، "اخذ مالیات"، "تجارت فرامرزی"، "دسترسی به برق"، "اخذ اعتبار"، "ورشکستگی و پرداخت دیون"، "حمایت از سهامداران خرد" و "اجرای قرارداد ها" مورد ارزیابی قرار داده و براساس امتیازات اخذ شده کشورها را رتبه بندی می کند.

براساس این گزارش که در روز پنجشنبه گذشته منتشر شده، پاکستان اکنون دچار بحران اقتصاد کلان است و مشکلات اقتصادی از کسری مالی، کسری تجاری، بدهی بالا و کاهش خدمات رسانی به دلیل افزایش بدهی های زنجیره ای و کاهش ارزش پول برخوردار است. کسری تجاری پاکستان با سایر کشورها به دلیل صادرات کم و واردات زیاد در سال های اخیر فزاینده بوده که این موضوع سبب افزایش فشار بر ذخایر ارزی این کشور شده است.

گزارش جدید کسب و کار Doing business بانک جهانی همچنین حاکی است : اگرچه دولت پاکستان در سال مالی کنونی با کاهش میزان واردات موفق شده، کسری تجاری خود را تا بیش از۶۰ درصد کاهش دهد، اما نرخ پایین صادرات دراین کشور همچنان یک چالش بزرگ برای ایجاد ثروت در این کشور است.

از زمان روی کار آمدن عمران خان در سال گذشته، دولت وی در فعالیت های اقتصادی بر افزایش فرصت های شغلی در پاکستان متمرکز شده است. اسلام آباد در یکسال گذشته علاوه بر دعوت از کارآفرینان و دولت های خارجی برای سرمایه گذاری در پاکستان، همچنین بازرگانان محلی را ترغیب به تولید محصولات با کیفیت برای صادرات کرده که این امر تا حد زیادی به دلیل ارائه مشوق های لازم در این کشور برای گسترش فعالیت های تجاری انجام شده است.

تیم مالی نخست وزیر عمران خان در یکسال مالی اخیر وظیفه اصلی خود را در جهت رفع تنگناهای ثبت شرکت ها و آغاز فعالیت آنها دراین کشور هدف گذاری کرد و تاحد زیادی موفق به رفع موانع شد.

براساس گزارش بانک جهانی، پاکستان با ۶ اصلاح نظارتی مهم از جمله گسترش کارکردهای فروشگاه آنلاین تک مرحله ای، بهبود و سرعت بخشی به روند ارائه پروانه ساخت و ساز و همچنین ایجاد سهولت بیشتر در روند پرداخت مالیات ها با ارائه سیستم های کارآمد آنلاین توانسته زمینه کسب و کار و تجارت را بهبود بخشد.

این کشور در یکسال گذشته براساس فعالیت های اقتصادی انجام شده توانست در فهرست ۱۰ پیشرفت‌کننده در شاخص سهولت کسب وکار در جهان قرار گیرد. اگرچه رتبه پاکستان دراین شاخص هنوز ۱۰۸ است، اما طبق گزارش بانک جهانی این کشور توانسته برای نخستین بار در تاریخ خود موفق به صعود ۲۸ امتیاز در این شاخص در جهان شود.

براساس این گزارش، افزایش بهبود در کسب و کار در پاکستان سبب خواهد شد تا این شاخص تاثیر قابل توجهی بر جذب بیشتر سرمایه گذاری های خارجی در این کشور داشته باشد.

عمران خان هفته گذشته در صفحه توئیتری خود گزارش داد که با تلاش تیم اقتصادی خود سرمایه گذاری مستقیم خارجی در پاکستان در یک سال گذشته ۱۱۱.۵ درصد رشد داشته و سرمایه گذاری خصوصی خارجی نیز در همین مدت ۱۹۴ درصد افزایش یافته است.

وی همچنین در روزهای گذشته به همراه برخی از اعضای تیم اقتصادی خود درگفت و گو با نمایندگان رسانه ها شرکت کرد و ضمن تحسین عملکرد آنها به خاطر تلاش سخت درجهت تبدیل شدن پاکستان به مکانی بهتر برای سرمایه گذاری وعده داد که دولت وی در سال آینده وضعیت تجاری را بیش از گذشته بهبود خواهد بخشید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *