عضو کمیسیون کشاورزی مجلس: معایب انتقال «آب خزر» به «سمنان» بیشتر از مزایای آن است

9:37 - 02 آبان 1398
کد خبر: ۵۶۱۵۶۶
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، گفت: دریای مازندران دارای محیطی بسته است و این دریا اصطلاحاً از نوع آزاد و متصل به اقیانوس نیست؛ لذا هر نوع و هر مقدار برداشتی از آن، سبب افت سطح و پسروی‌اش می‌شود.

//عبدالله حاتمیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به موضوع انتقال آب دریای خزر به استان سمنان، اظهار کرد: نگاه من به عنوان نماینده عضو کمیسیون کشاورزی به پروژه انتقال آب دریای خزر به استان سمنان، دربرگیرنده نگرشی ملی و همه جانبه نگر است؛ به اعتقاد من این انتقال، واجد اثرات مخربی در حوزه‌های مختلف بویژه مباحث زیست محیطی است.

طرحی که معایبش بر مزایای آن می‌چربد
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه من عضو مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی هستم، به سبب همجواری استان متبوع خود با استان سمنان طبیعتا باید تمایلات و گرایش‌هایی مطابق با نظر نمایندگان سمنانی داشته باشم، اما در قبال موضوع حساسی نظیر انتقال آب خزر به سمنان، باید منافع کلان و بلند مدت ملی را لحاظ کرد و پذیرفت که مضرات و معایب زیست محیطی و اقتصادی این انتقال بسیار بیشتر از مزایای آن است.

عقب‌نشینی و پسروی خزر
حاتمیان تصریح کرد: طبق بازدیدی که من از نقاط مختلف دریای خزر انجام دادم متوجه شدم، این دریا در بخش‌های زیادی عقب‌نشینی کرده است؛ اگر شما به ساحل خزر بروید متوجه می‌شوید که تاسیسات تفریحی و گردشگری با فاصله زیادی از دریا مستقر شده است؛ وقتی علت را جویا می‌شوید، به شما پاسخ می‌دهند که این تاسیسات تا چندی پیش در مجاورت و نزدیکی دریا بود، اما به سبب پسروی و عقب نشینی آب خزر، این تاسیسات از ساحل خزر دور افتاده‌اند.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، بیان داشت: دریای مازندران دارای محیطی بسته است و این دریا اصطلاحا از نوع آزاد و متصل به اقیانوس نیست؛ لذا هر نوع و هر مقدار برداشتی از آن، سبب افت سطح و پسروی‌اش می‌شود.

هزینه‌هایی که به نسل‌های آینده تحمیل می‌شود
وی تاکید کرد: در موضوعاتی نظیر انتقال آب از شمال به مرکز کشور، صرفا نباید ملاحظات میان مدت را مدنظر قرار داد؛ بلکه باید آثار و تبعات چنین انتقالی در بلند مدت را هم مدنظر داشت؛ بی‌تردید هزینه‌های درازمدت زیست محیطی که با این انتقال به کشور و نسل‌های آینده تحمیل می‌شود بسیار چشمگیرتر از هزینه‌های امروزی این انتقال است.

تصمیم غلط یک دولت یا لابی فلان نماینده
حاتمیان گفت: اینکه با تصمیم غلط یک دولت یا با لابی فلان نماینده، صنایع آب‌بر را به مناطق کویری منتقل کنیم و بعد بخواهیم با انتقال بین‌حوضه‌ای آب، مشکل کم آبی منطقه‌ای که صنایع مزبور در آن استقرار یافته را رفع کنیم، اقدامی غیرعقلانی و واجد اثرات مخرب و ویران کننده در بلندمدت است.

موضع کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بیان داشت: این کمیسیون از نقطه نظر دستوری و سلبی یا ایجابی به موضوع انتقال آب خزر به سمنان ورود نمی‌کند بلکه چنانچه این موضوع در کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس مطرح شود، از نظرگاه فنی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی تصریح کرد: نمایندگان استان‌های شمالی کشور که با انتقال آب خزر به سمنان مخالف‌اند می‌توانند به اهرم‌های قانونی نظیر استیضاح وزیر نیرو و طرح سوال از رئیس‌جمهور، تمسک جویند.

بیشتر بخوانید| انتقال آب خزر به سمنان؛ وعده سیاسی یا مخالفت انتخاباتی



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *