اولیایی: نباید توقع داشت الان تمام باشگاهها مجوز حرفهای دریافت کنند/ مهدی: بدهی باشگاهها مثل نقلونبات است
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی ، نشست خبری اعضای کمیته استیناف صدور مجوز حرفهای امروز (چهارشنبه) برگزار شد که طی آن کاظم اولیایی و سهیل مهدی صحبتهایی انجام دادند که گزیده آن را در زیر میخوانید:
اولیایی در این نشست صحبتهای زیر را انجام داد:
*اولین سالی است که تمام مراحل مجوز استانداردسازی به فدراسیون فوتبال و کشور ما سپرده شده است.
*این کار سه مرحله دارد که دپارتمان صدور مجوز حرفهای با سهیل مهدی اداره میشود، کمیته بدوی که گرشاسبی رئیس آن است و کمیته استیناف که من و مصطفوی با اعضای دیگری در آن حضور داریم.
*با توجه به آرای کمیته بدوی و درخواست رسمی دریافت شده از سوی باشگاه سایپا و فولاد، کمیته استیناف تشکیل جلسه داد.
*سرمربی تیم فولاد واجد شرایط بوده و مدرک پرولایسنس دارد، اما عدم ارسال مدارک در مکان و زمان مناسب باعث صدور حکم کمیته بدوی شده بود.
*باشگاههایی که دارای مجوز بینالمللی هستند میتوانند در مسابقات بینالمللی و لیگ قهرمانان آسیا شرکت کنند و یک مجوز ملی هم داریم که طبق آن باشگاهها فقط در مسابقات داخلی میتوانند فعالیت داشته باشند.
*کمیته استیناف با بررسیهای مجدد این امر را بیانضباطی باشگاه و مسئول مربوطه دانسته و تذکر کتبی داده است و فولاد را واجد شرایط کسب مجوز حرفهای بینالمللی دانسته است.
*باشگاه سایپا علیرغم تکمیل مدارک با توجه به اینکه سرمربیاش مدرک پرولایسنس نداشته و واجد شرایط کسب مجوز بینالمللی نیست، فقط مجوز حرفهای ملی را دارا خواهد بود. آرای صادر شده قطعی و به کنفدراسیون فوتبال آسیا هم ارسال شده است.
*با توجه به اینکه صدور مجوزها تازه آغاز شده است، ما موظف هستیم که به باشگاهها یادآوری کنیم تا مسیر حرفهای شدن را بروند.
*این توقع قطعاً وجود ندارد که تمام باشگاهها اکنون مجوز حرفهای دریافت کنند، چون برخی از استانداردهای آنها مربوط به زیرساختها میشود که شاید تا سالهای آتی هم نتوانند این زیرساختها را فراهم کنند.
*حتی باشگاه گلگهر مجوز ملیاش را به صورت مشروط دریافت کرده است که به همراه سایپا، پیکان و هفت باشگاه دیگری که مجوز حرفهای بینالمللی دریافت کردهاند به عدد ۱۰ میرسند.
*قانون باید ضوابطی داشته باشد و باشگاههایی که مجوز ملی نداشته باشند، دچار مشکل میشوند.
*باشگاهها برای اینکه سال آینده بدون مشکل کار خود را آغاز کنند باید سریعتر مدارک خود را ارسال کنند و ما طبق شرایطی که در لیگ برتر و لیگ دسته اول داریم شرایط باشگاهها را بررسی میکنیم.
*بخشی از این استانداردها در اختیار فدراسیون فوتبال است و برخی هم به سازمانها و نهادهای بالاتر ارتباط پیدا میکند و کنفدراسیون فوتبال آسیا الزاماتی دارد که باید برای حضور در مسابقات بینالمللی رعایت شود.
مهدی هم صحبتهای زیر را انجام داد:
*در بحث استانداردسازی سطح ساختار باشگاهها باید بالاتر برود.
*نهادهای بالا دستی، چون AFC داریم و آنها نظرات و فشار خودشان را به ما وارد کردند تا استانداردسازی ایجاد شود.
*برخی استانداردها به مرور در حال اجرا شدن است.
*چند سال پیش یکی از الزامات ما افزایش نور ورزشگاهها بود.
*به تدریج در بخش جایگاه خبرنگاران، میکسذون و سایر بخشهای رسانهای این الزامات صورت گرفت و هنوز هم این استانداردها در حال تغییر است.
*نمیتوانیم یک شبه و ناگهانی انتظار داشته باشیم که استانداردها بالا برود و لیگ امسال هم به دلیل استانداردهای امنیتی و ایمنسازی در ورزشگاهها با تأخیر آغاز شد.
*موضوع بدهی باشگاهها در تمام پروندهها مانند نقل و نبات است و باید بگویم ما انبوهی از استانداردها را داریم که برای دریافت مجوزهای حرفهای لازم است.
*وقتی موضوع جنبه تنبیهی پیدا کرد ما هم فشار را به باشگاهها بیشتر کردیم و اکنون جدول تنبیهی را تدوین کردیم که منتظر هستیم به تأیید هیئت رئیسه برسد تا آن را نهایی و به باشگاهها و رسانهها ابلاغ کنیم.
*اگر باشگاهی تخطی کند تنبیهات مختلفی برای آن باشگاه در نظر گرفته خواهد شد که کنار گذاشته شدن از لیگ یکی از این تنبیهات است.
*علیرغم اینکه همه فکر میکنند استانداردها از سمت فیفا تدوین شده است، اما اینطور نیست.
*ما تا به حال تغییراتی زیادی در این استانداردها نداشتهایم و دفترچه استانداردسازی باشگاهها آنقدر دقیق است که به جرأت میتوانم بگویم نزدیک به ۱۵ سال تجربه پشت آن قرار دارد.
*ما هیچ دارایی به کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام نکردیم.
*در سیستم حرفهای از باشگاهها میخواهیم تا ساختمانها، دفاتر، اماکن ورزشی و استادیومهای خانگی خود را به ما اعلام و اسنادی ارائه کنند که مالکیت یا اجارهنامه آنها را شامل باشد.
*حقیقتاً تا جایی که بتوانیم مانع حضور باشگاههایمان در مسابقات بینالمللی نمیشویم، اما هیچ مماشاتی در کار نیست. وقتی باشگاههای استقلال و پرسپولیس ۱۱۰ میلیارد تومان را تسویه میکنند، کار کوچکی نیست.
*یک روز فتحی، مدیرعامل باشگاه استقلال به من گفت چه راهکاری برای تسویه بدهیهایمان را پیشنهاد میکنید؟ من به او گفتم اگر میز را پر تراول پول کنید باز هم نمیتوانید در این مهلت تمام بدهیها را تسویه کنید، اما این اتفاق افتاد و باشگاه استقلال رضایت طلبکارانش را گرفت.
*باشگاه تراکتور با ۱۷۰ نفر تسویه کرده است. این کار کمی نیست. یعنی این باشگاه با پنج تیم تسویه حساب کرده است.
*سال گذشته درباره بحث مجوزهای حرفهای جزو کشورهای خوب آسیایی بودیم و در غرب آسیا نیز نمره خوبی گرفتیم.
*خودمان هم هنوز با مشکلاتی روبهرو هستیم و شاید یکسری مشکلات داخلی وجود داشته باشد که بتوانیم آنها را حل و فصل کنیم، اما یکسری مشکلات بیرون است که کنترل آن از دست ما خارج است.
*ورزش ما از لحاظ قانونی و از طرف قانونگذار حرفهای نیست بلکه به عنوان ورزش قهرمانی تعریف شده است وقتی تعریف قانونگذار از ورزش، ورزش قهرمانی باشد، راهکاری نمیتوان داشت که ورزش را به سمت حرفهای بردن سوق داد.
*باشگاههای رده پایینتر که میتوانند جوانهایی را در آکادمیها و باشگاههای خود پرورش بدهند تا به عنوان بنزین سبز فوتبال ما فعالیت کنند در حال حاضر این توانایی را ندارند چرا که یا آکادمی آنها مریض است یا اصلا آکادمی وجود ندارد.