نیویورک تایمز: آمریکا مخفیانه در حال کاهش نیروهای خود از افغانستان است
به گزارش ، مقامات آمریکا اعلام کردند که این کشور به صورت تدریجی در حال خارج کردن هزاران نظامی خود از افغانستان بوده و و این موضوع بدون حتی انجام توافق با طالبان صورت گرفته است.
این در حالی است که آمریکا پیش از این نیز بدون توافق با طالبان و در حالی که ترامپ بارها تمایل خود را به پایان دادن به جنگهای طولانی مدت اعلام کرده، صورت گرفته است.
به نوشته نیویورک تایمز، «اسکات میلر» فرمانده نیروهای ناتو در افغنستان در کنفرانس خبری روز دوشنبه تایید کرد که آمریکا به صورت مخفیانه 2 هزار نظامی خود را از افغانستان خارج کرده و در حال حاضر تعداد نیروهای آمریکایی در افغانستان به 12 هزار نفر کاهش یافته است.
برخی دیگر از مقامات افغان و آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شوند، اعلام کردند که آمریکا در نظر دارد تعداد نظامیان خود را به 8600 نفر کاهش دهد؛ این تعداد دقیقا به همان اندازهای است که قرار بود در توافق با طالبان این نیروها خارج شوند.
نیویورک تایمز افزود: این عقبنشینی به جای آنکه بر اساس یک دستور رسمی صورت گیرد، به صورت تدریجی و براساس برنامه چرخشی خارج و سربازانی جایگزین آنها نشده است.
بر طبق این گزارش، یک مقام ارشد افغانستان نیز اعلام کرد که دولت افغانستان این کاهش را پذیرفته اما در مورد چگونگی و زمانبندی این خروج اطلاعاتی ارائه نکرده است.
خبر کاهش نیروهای آمریکایی از افغانستان در حالی رسانهای شده که مایک اسپر وزیر دفاع افغانستان بعد از ماهها گفتگو در دولت ترامپ برای پایان جنگهای ناتمام به این کشور سفر کرده است.
اسپر پیش از سفر به افغانستان اعلام کرده که بود که کاهش نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان به 8600 نفر تاثیری بر عملیات ضد تروریسم در افغانستان نخواهد داشت.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، در حالی عصبانیت ترامپ در طول سال گذشته افزایش یافته که دیپلماتها تلاش داشتند برای امتیاز گرفتن از طالبان آن را به در توافق بکنچانند.
خبر کاهش خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان برگ برنده این کشور در مذاکرات بعدی با طالبان را در موضع ضعف قرار خواهد داد.
خروج نظامیان همیشه یک مزیت برای دیپلماتها برای مذاکره با طالبان بوده؛ موضوعی که با تمایل ترامپ برای خروج کامل از افغانستان در حال حاضر ارزش خود را از دست داده است.
از سوی دیگر مقامات آمریکایی تلاش کردند که توافق میان آمریکا و طالبان را زنده نگه دارند، این در حالی است که در اوایل ماه جاری خلیلزاد به هیات طالبان در پاکستان مذاکره و تلاش کرده است که آنها را به مذاکره با طالبان ترغیب کند.
همچنین وزیر دفاع آمریکا در سفر به افغانستان تاکید کرد که توافق صلح در افغانستان بهترین راه برای پایان بحران است.
از سوی دیگر کاهش نیروهای آمریکایی بار آموزش نیروهای افغان را بر دوش 8 هزار نظامی آمریکایی در افغانستان خواهند انداخت. هنوز مشخص نیست که کاهش نظامیان آمریکایی باعث بازنگری در ماموریت ناتو خواهد بود یا خیر. دبیرکل ناتو نیز در مصاحبه اخیر با نیویورک تایمز تایید کرد که ناتو به تعهد خود به افغانستان ادامه خواهد داد.
این در حالی است که به تازگی آمریکا نیروهای خود را از شمال سوریه خارج کرده و به عراق منتقل کرده است و این واضح است که طالبان نیز تحولات سوریه را دنبال کرده و براساس آن تصمیم خواهد گرفت.