وعده آمریکا برای اعزام نیروهای بیشتر به عربستان در ازای دریافت دلارهای نفتی از ریاض
به گزارش گروه بین الملل ؛ «مارک اسپر»، وزیر دفاع آمریکا، اخیرا از ارسال تجهیزات نظامی و ۳ هزار نیروی آمریکا به عربستان سعودی خبر داد.
خبرگزاری دولتی عربستان نیز در پی آن اعلام کرد که «سلمان بن عبدالعزیز»، و «محمد بن سلمان»، پادشاه و ولیعهد سعودی موافقت خود را با استقرار تجهیزات و نظامیان آمریکا در خاک عربستان ابراز داشتند.
پایگاه «امریکن کانزرویتیو» در این باره مینویسد: در حالی که نیروهای آمریکایی در سوریه حضور دارند دولت آمریکا در حال ارسال هزاران نیروی بیشتر به عربستان است. تصمیم ترامپ برای اعزام نیروهای نظامی بیشتر به عربستان در ارتباط با منافع آمریکا بی معنا است. اعزام نیروهای نظامی بیشتر به عربستان سعودی هیچگونه ارتباطی با منافع آمریکا ندارد.
«دنیل لاریسون»، تحلیلگر آمریکایی، میگوید: استقرار نیروهای آمریکایی در عربستان سعودی یکی از دلایل عمده حملات تروریستی علیه کشور ما در گذشته بوده و اعزام نیروی نظامی برای دفاع از کشوری که باید قادر به دفاع از خود باشد کاری بسیار احمقانه محسوب میشود. این حقیقت که عربستان سعودی ظاهرا قادر به دفاع از خود نیست اثبات میکند که فروش صدها میلیارد دلار تسلیحات به این کشور بسیار بدتر از "بینتیجه بودن" است.
این گزارش میگوید: آمریکا توانسته عربستان سعودی را به اندازه کافی مجهز به تسلیحات کند تا این کشور بتواند عملیات ترور انجام دهد و غیرنظامیان بیشتری را در یمن به قتل برساند، اما برای دفاع از خود نمیتواند از آنها استفاده کند؛ عربستان سعودی یک مشتری بیمصرف و سربار برای آمریکا است و هرچه زودتر آمریکا حمایت خود را از این کشور قطع کند این اقدام، بیشتر به نفع واشنگتن و منطقه خواهد بود.
بیشتر بخوانید: بزرگترین فاجعه انسانی چگونه در یمن رقم خورد؟
لاریسون در بخش دیگری میافزاید: ترامپ در توجیه این تصمیم خود بار دیگر این دروغ که «عربستان یک متحد بزرگ برای آمریکا است» را تکرار کرد. او همچنین گفته که عربستان هزینه استقرار این نیرو و تجهیزات را پرداخت خواهد کرد، ظاهرا این تصمیم را گرفته تا از سوی یک مشتری مستبد (عربستان سعودی)، آمریکاییهای بیشتری را در خطر قرار بدهد.
وی در ادامه ضمن ابراز تردید درباره پرداخت هزینههای دفاعی از سوی عربستان نوشت: من درباره صحیح بودن این موضوع بسیار تردید دارم؛ عربستان سعودی هنوز بر سر هزینههایی که قرار بوده برای سوختگیری هواپیماهای ائتلاف در جنگ یمن پرداخت کند، دولت آمریکا را فریب میدهد و به نظر میرسد که درباره استقرار این نیروها نیز دولت آمریکا هرگز هزینهای دریافت نخواهد کرد.
لاریسون در پایان میگوید: این نخستین باری نیست که ترامپ عربستان سعودی را در اولویت قرار میدهد، اما با توجه به تلاشهای او برای توجیه سیاست شکست خوردهاش در سوریه، صحبتهایش درباره پایان دادن به جنگهای بیپایان توهینآمیز است؛ اگر ترامپ خواستار اولویت دادن به منافع آمریکا و خارج کردن کشور از جنگهای خارجی بود، باید با پایان دادن هرچه سریعتر به حمایت از عربستان سعودی موافقت میکرد، اما در عوض از مسیر خود منحرف شده و تسلیحات بیشتر و نیروی نظامی برای آنها میفرستد تا از یک رژیم جنایتکار جنگی حمایت کند.