نگرانی تاجیکستان از حضور داعش در افغانستان

9:10 - 06 مهر 1398
کد خبر: ۵۵۳۲۷۰
رئیس پارلمان تاجیکستان از حضور شبه نظامیان سازمان تروریستی داعش در خاک افغانستان ابراز نگرانی کرد.

به گزارش گروه بین الملل ، «شکورجان ظهوراف» رئیس پارلمان تاجیکستان در چهارمین نشست رؤسای مجالس کشورهای اوراسیا، برگزاری این نشست را یک سنت خوب دانست که در چارچوب آن می‌توان مشکلات مربوط به سیاست‌های جهانی، اقتصادی و اجتماعی و همگرایی اوراسیا را مورد بحث و بررسی قرار داد.

ظهوراف با اشاره به تمایل به ایجاد یک سیستم جهانی در سرتاسر جهان که رتبه بندی کشورها را با توجه به ویژگی‌های خاصی مانند اقتصاد، مسائل سیاسی و کیفیت زندگی تعیین می‌کند، گفت: در این سیستم کشورهایی برد می‌کنند که قادر به تشکیل رقابت پذیرترین گروه ادغام منطقه‌ای باشند.

به گفته ظهوراف، در این راستا، وظیفه هر کشور، از یک سو پیوستن به اتحادیه توسعه یافته و از سوی دیگر ترویج توسعه موفق آن می‌باشد.

وی گفت: بدیهی است که همگرایی فضای اوراسیا مهم ترین وظیفه سیاست خارجی و اقتصاد خارجی هر یک از اعضای این اتحادیه است و دلایل کافی برای تبدیل آن به یک جامعه متمدن منسجم وجود دارد.

ظهوراف ضمن صحبت در مورد مبارزه با تروریسم خاطرنشان کرد که تجربه بین المللی و محلی در زمینه مبارزه با تروریسم بیانگر این امر است که برای دستیابی به موفقیت در این راستا، لازم است، مجموعه‌ای از رویکردهای قانونی و پیشگیرانه اجرا شوند.

وی گفت: وضعیت ناامیدکننده و مداوم نظامی و سیاسی در افغانستان که در خاک آن گروه‌های تندرو و افراطی و اردوگاه‌های تروریست‌ها و خرابکارها قرار دارند، بسیار حساس شده است.

ظهوراف افزود: از سوی دیگر ورود تروریست‌های داعش به افغانستان و جنایات مختلف فراملی آنها از جمله قاچاق مواد مخدر و اسلحه که یکی از منابع تامین مالی سازمان‌های جنایی به شمار می‌رود، کار در این زمینه را بسیار دشوارتر می‌کند.

وی در بخش دیگری بر لزوم قرار دادن توسعه اقتصادی به عنوان مبنای همگرایی اورآسیا تاکید و گفت: در این راستا لازم است تا مسئله شکل گیری آزادی‌های اقتصادی در زمینه‌های خرید و فروش محصولات، خدمات، سرمایه، نیروی کاری و همچنین سایر زمینه‌های مرتبط مطرح شوند.

وی خاطرنشان کرد: البته اتحاد کشورهای ما نمی‌تواند تنها ماهیت اقتصادی داشته باشد و این موضوع برای همکاری‌های موثر اوراسیایی گسترش تعاملات تمام کشورها از طریق همکاری‌های بشردوستانه، اطلاعاتی، فرهنگی، علمی، فنی و همچنین در حوزه محیط زیست و آموزش و پرورش، مهم است.

/انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *