ناامنی چالش اصلی نظارت بر انتخابات افغانستان
به گزارش گروه بین الملل نهادهای ناظر بر انتخابات افغانستان، نظارت گسترده و بیطرفانه از این روند را دلیل مهمی برای پذیرش نتایج انتخابات میدانند اما اوضاع وخیم امنیتی در این کشور چالش اصلی در برگزاری انتخابات شفاف است.
«چمنشاه اعتمادی» رئیس دبیرخانه کمیسیون رسیدگی به شکایتهای انتخاباتی افغانستان به «اطلاعات روز» گفته که با توجه به تشدید ناامنی و درگیری در این کشور، انتخابات ریاستجمهوری افغانستان در 6 مهرماه سالجاری بطور مطلوب برگزار نخواهد شد.
از سوی دیگر، کمیسیون انتخابات افغانستان تاکید کرده است که زمینه نظارت بهتر بر انتخابات را برای نهادهای داخلی و بینالمللی فراهم خواهد کرد.
این در حالی است که بر اساس آمار این کمیسیون، دستکم 431 مرکز اخذری به دلیل مشکلات امنیتی مسدود هستند و برخی آگاهان نیز معتقدند که اشرف غنی در بیشتر این مراکز از آرای کمی برخوردار است و چنین اقدامی را مهندسی انتخابات ارزیابی میکنند.
دو نهاد ناظر بر انتخابات افغانستان (فیفا و تیفا) که تجربه نظارت بر انتخابات گذشته در این کشور را دارند نیز در سالجاری اعلام کردند که توانایی نظارتی لازم را ندارند.
«نعیم ایوبزاده» رئیس بنیاد انتخابات شفاف افغانستان (تیفا) اظهارداشت که جامعه جهانی بطور عمدی بدنبال نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری این کشور نیستند.
وی افزود: دولت افغانستان نیز در انتخابات مداخله میکند و شماری از کارمندان عملیاتی کمیسیون انتخابات وابسته به دولت هستند که این موضوع نگرانی زیادی را در پی دارد.
بیشتر بخوانید
مسدودی بیشترین مراکز اخذ رأی در ولایتهای شمالی افغانستان؛ تهدید امنیتی یا مهندسی انتخابات؟
خزانه دولت در اختیار تبلیغات انتخاباتی اشرف غنی
تقلب در انتخابات ریاست جمهوری و احتمال رفتن افغانستان بسوی جنگ داخلی
با این حال، برخی از مشکلات انتخابات در شهرستانها و روستاها نیز بویژه در گذشته ناشی از رقابتهای ناسالم هواداران مسلح نامزدان بوده است.
به گفته آگاهان، انتخابات در افغانستان نهادینه نشده است و اختلاف بین نامزدان ریاست جمهوری احتمال افزایش بحران در این کشور را نیز در پی دارد.
انتهای پیام/.