بیشتر پناهجویان غیرقانونی در صربستان "اتباع افغانستان" هستند
به گزارش گروه بین الملل ، بیش از ۴۰ درصد از دست کم 3 هزار مهاجر ساکن در صربستان را شهروندان افغانستان تشکیل میدهند که نه میخواهند در آنجا درخواست پناهندگی بدهند و نه هم میتوانند وارد مجارستان و کرواسی شوند.
صربستان یکی از کشورهای مسیر بالکان است که در حال حاضر از حدود 3 هزار مهاجر میزبانی می کند. براساس آمار کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، ۴۲ درصد مهاجران ساکن در کمپ های صربستان شهروندان افغانستان اند.
بر اساس منابع کمیساری مهاجرت صربستان در اردوگاه "کرن یاچا" دست کم ۲۵۰ تن به سر می برند که بیشترشان کودک هستند.
عبدالله یوسفی شهروند افغانستان از سه ماه پیش با همسر و چهار کودکش در این اردوگاه زندگی می کنند.
یوسفی میگوید: «از دو سال و هفت ماه به این طرف در صربستان زندگی می کنیم. سه ماه می شود که به این کمپ آمده ایم. چون کودکم بیماری سوراخ قلب دارد، می خواهم که معالجه شود.» او می افزاید: «ما میخواهیم به آلمان برویم تا آینده کودکانم بهتر شود، اما چون پول نداریم اینجا ماندهایم.»
خانواده نظری دو سال پیش از افغانستان فرار کرد و راه اروپا را در پیش گرفت. در ماه مارس سال ۲۰۱۶ مسیر بالقان و مرزهای اروپا به روی مهاجران دوباره بسته شد و این خانواده در صربستان گیرماند.
بیشتر ساکنان این کمپ را مهاجران جوان و نوجوان تشکیل می دهند. شریفه یوسفی یکی از مهاجران دیگر افغانستان میگوید: «مشکلات زیادی داریم. خشونت در این کمپ زیاد است. چون مجردها زیاد اند. اینجا برای کسانی که کودک دارند، جای امنی نیست.»
به نوشته دویچه وله، هنس فریدریش شودر، مسئول کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در این کشور می گوید که قاچاقچیان و شماری از مجرمان در میان برخی از مهاجران به ویژه افراد زیرسن در کمپ های صربستان نفوذ دارند و این وضعیت باعت ایجاد تنش و خشونت می گردد.
وی گفت: ما تلاش می کنیم تا جای که امکان دارد، فضای امن ایجاد کنیم. مشترکاً با دولت صربستان از ۵ محل اقامت حمایت می کنیم تا در آنان امنیت کودکان تامین شود...اما بعضی از مهاجران زیرسن می خواهند با افراد بزرگسال و قاچاقچیان در ارتباط باشند و خود را در معرض خطر قرار می دهند.»
براساس گزارش رسانه ها، در جریان سال جاری میلادی دو مهاجر افغان در صربستان کشته شده اند. یکی از این افراد در نزدیکی بلگراد و فرد دوم در بیرون از کمپ "کرن یاچا" کشته شده اند. رسانه های صربستان نوشته اند که این افرد براثر درگیری میان دو گروه مهاجران جان شان را از دست داده اند.
هرچند مهاجرانی که در صربستان به سر می برند، می توانند در این کشور درخواست پناهندگی ارائه کنند، اما آنان می خواهند که از طریق این کشور به مجارستان و یا کرواسیا، یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا بروند.
/انتهای پیام/