وجود 48 هزار حلقه چاه غیر مجاز در محدوده آبریز ارومیه/ نگرانی از ریزگردهای حاوی پساب کشاورزی

13:46 - 25 خرداد 1394
کد خبر: ۵۴۸۴۶
دسته بندی: جامعه ، عمومی
خبرگزاری میزان: مشاور عالی وزیر نیرو از وجود 48 هزار حلقه چاه غیر مجاز در محدوده آبریز ارومیه خبر داد و گفت: آنچه که مردم باید نسبت به آن نگران باشند وجود ریزگردهای حاوی پساب کشاورزی در حوزه دریاچه ارومیه است.
وجود 48 هزار حلقه چاه غیر مجاز در محدوده آبریز ارومیه/ نگرانی از ریزگردهای حاوی پساب کشاورزیبه گزارش خبرنگار اجتماعی میزان بهرام طاهری در دومین همایش مدیریت و مهندسی تالاب ها که با حضور احمد علی کیخا، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست کشور و گری لوئیس، نماینده مقیم سازمان ملل در ایران برگزار شد با بیان که 71 درصد ثبت کل زمین را آب تشکیل می دهد، عنوان کرد: اما زمانی که به مطالعات علمی و نیاز امروز کره زمین می نگریم، می بینیم که این مقدار بسیار اندک است زیرا تمام عمق آب شیرین جاری کره زمین تنها 18 سانتی متر است که در دریاچه ها و تالابها جریان دارد. اگر عدد آب های زیرزمینی را به آن اضافه کنیم به 21 سانتی متر می رسد.

وی با بیان اینکه تغییرات ایجاد شده در محدوده دریاچه ارومیه در طول سال های گذشته بسیار وحشتاک بوده است، ادامه داد: در تغییر این اکوسیستم هم تغییر اقلیم موثر بوده و هم مدیریت منابع آب اما مهمتر از همه الگوی مصرف است که باعث از بین رفتن اکوسیستم و نابودی این دریاچه شده است.

نگرانی نسبت به ریزگردهای حاوی پساب کشاورزی در حوزه دریاچه ارومیه

مشاور عالی وزیر نیرو با اطمینان به مردم در خصوص خطرناک نبودن طوفان های نمکی گفت: آنچه که مردم باید در مورد آن نگران باشند ریزگردهای حاوی پساب کشاورزی است که قطر آنها کمتر از 5/2 میکرون است.

طاهری با ابراز تاسف نسبت به از بین رفتن اهمیت اکولوژیک دریاچه ارومیه به وجود مشاغل گسترده در محدوده این اکوسیستم در سال های گذشته اشاره کرد و ادامه داد: امروز این محدوده تبدیل به گورستان شده است، زیرا زمانی دریاچه 30 متر مکعب آب داشته است و امروز تنها 5 درصد آن باقی مانده است.

وی افزود: این روند به معنی سردتر شدن 2 درجه ای هوا در زمستان و گرمتر شدن 2 درجه ای آن در تابستان است. این در حالی است که بسیاری از گیاهان و جانوران تحمل این تغییر این آب و هوایی را ندارند و از بین می روند. در ادامه روند نابودی گونه های گیاهی مردم به مرور به سمت توسعه الگوی کشتی می روند که مصرف آب بالاتری دارند.

این مقام مسئول با بیان اینکه بعید می دانم برنامه احیاء دریاچه ارومیه آنچنان که مورد نظر ما است پیش رود از وجود 95 تا 96 هزار حلقه چاه در محدوده این حوزه آبریز خبر داد و تاکید کرد: بیش از نیمی از این چاهها غیر مجاز است.

مشاور وزیر نیرو با تاکید بر این که اینکه برای ساماندهی مواردی از این دست باید به تصمیم های سیاسی سخت دست بزنیم از لزوم ورود سازمان هایی مانند محیط زیست و نهادهای بین المللی همانند UNDP - برنامه پیشرفت و توسعه ملل متحد – سخن گفت و خاطر نشان کرد: ممکن است وزارتخانه ناچار به رعایت برخی از ملاحظات سیاسی باشد، اما سازمان های یاد شده می توانند با افزایش آگاهی مردم آنها را متقاعد کنند که سهم اندکی از هزینه های روزمره خود را برای آب هزینه کنند.

اجازه برداشت نمک از دریاچه ارومیه داده شود

وی با تاکید بر اینکه برنامه های احیا در حوزه محیط زیست همزمان با ابعاد زیست محیطی دارای ابعاد اقتصادی و اجتماعی نیز است، گفت: مسئولان باید اجازه برداشت نمک از این حوزه آب خیز را ارائه دهند زیرا اگر سطح آب نیز به سطح اکولوژیک نزدیک شود همچنان مشکل غلظت نمک حل نمی شود.

وی با تاکید بر اینکه برنامه توسعه اقتصادی باید متعادل باشد سهم ایران را از درآمد خالص ملی یا GDP بین کشورهای جهان رتبه 22 تا 28 اعلام کرد و گفت: اگر میانگین این اعداد را در نظر بگیریم رتبه ایران می تواند 25 باشد.

این مقام مسئول در پایان با بیان این که کشاورزی تنها 15 درصد در آمد را در حوزه دریاچه ارومیه دارد، گفت: این در حالی است که این بخش 82 درصد آب را را به خود اختصاص می دهد. لذا ما خواهان مدیریت هوشمندانه اقتصاد هستیم تا هر بخش جایگاه مناسب خود را داشته باشد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *