بنبست سیاسی در انگلیس؛ بوریس جانسون قربانی دیگر برگزیت میشود
به گزارش گروه بین الملل ؛ «بوریس جانسون» که مدت زیادی از آغاز به کار او به عنوان نخست وزیر انگلیس میگذرد اکنون بر سر خروج از اتحادیه اروپا در بنبستی قرار گرفته که خروج از آن با سادگی امکانپذیر نیست.
جانسون در پی آغاز به کار خود در ساختمان شماره ۱۰ داونینگ استریت ۳۱ اکتبر (۹ آبان) را به عنوان ضرب الاجل خروج از اتحادیه اروپا قرار داده و اعلام کرد که تحت هر شرایطی در این تاریخ، انگلیس را از اتحادیه اروپا خارج خواهد کرد.
جانسون که با تعلیق پارلمان تا ۱۴ اکتبر (۲۲ مهر) تلاش کرد از سازمان یافتن تلاشهای مخالفان برای مقابله با خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا ممانعت کند، اکنون علاوه بر تهدید نمایندگان هم حزبی مخالفش به اخراج از حزب محافظه کار، تهدید به برگزاری انتخابات زودهنگام کرده است.
این اقدام بوریس جانسون حاشیههای بسیاری برای وی در پی داشت؛ از تظاهرات گسترده مردم انگلیس در خیابانها تا انتقاد تند مقامات این کشور.
نمایندگان پارلمان انگلیس در برابر این اقدام بوریس جانسون به شدت واکنش نشان داده و اعلام کردند که همچنان مذاکرات برای جلوگیری از خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا را ادامه خواهند داد.
موضوع به همین واکنشها نیز ختم نشد و نمایندگان مخالف برگزیت بدون توافق از هر دو حزب محافظه کار و کارگر در راستای تلاش برای ممانعت از خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا، سه شنبه شب گذشته طرحی را به تصویب رساندند.
بیشتر بخوانید: برگزیت آینده سیاسی و اقتصادی انگلیس و اتحادیه اروپا را به کدام سو میبرد؟
تصویب این طرح سبب شد تا نخست وزیر انگلیس که بر خروج با یا بدون توافق از اتحادیه اروپا در ضرب الاجل تعیین شده ۳۱ اکتبر (۹ آبان) تاکید داشت، فشار برای برگزاری انتخابات زودهنگام را تشدید کند.
چهارشنبه هفته گذشته نیز نمایندگان پارلمان انگلیس لایحه دیگری را به تصویب رساندند که محدودیتهایی در مسیر اختیارات جانسون را در پی داشت.
در همین حال مجلس اعیان انگلیس نیز لایحهای را با هدف جلوگیری از خروج بدون توافق این کشور از اتحادیه اروپا به تصویب رساند.
این اقدام مجلس اعیان انگلیس نیز مانع بسیار بزرگ دیگری در برابر وعده بوریس جانسون برای خروج در موعد مقرر از اتحادیه اروپا ایجاد کرد.
بحران در انگلیس بر سر برگزیت به همین جا نیز ختم نشد و تنش جانسون با اعضای کابینه و مقامات حزب محافظهکار انگلیس بالا گرفت؛ موضوعی که پیش از این برای ترزا می نیز اتفاق افتاده و تا جایی ادامه پیدا کرد که او را مجبور به ترک قدرت کرد.
در پی این تحولات «جو جانسون»، برادر بوریس جانسون از سمت خود کنارهگیری کرد و ادامه کار در دولت انگلیس را متوقف کرد.
«آمبر راد» وزیر کار و امور بازنشستگی انگلیس نیز در بحبوحه تنشها بر سر خروج این کشور از اتحادیه اروپا با انتشار پیامی در صفحه توییتر خود استعفا کرد.
این اقدام "راد" در پاسخ به اخراج دهها نماینده حزب محافظه کار از گروه پارلمانی این حزب به وسیله بوریس جانسون اعلام شده است.
بر اساس گزارشهای منتشر شده ۶ نفر دیگر از اعضای کابینه بوریس جانسون نیز اعلام کردهاند که مخالفتهایی با با وی دارند و احتمالا یک نفر دیگر نیز از سمت خود استعفا میکند.
اکنون بحران در انگلیس بر سر برگزیت بار دیگر به شدت بالا گرفته و سناریوهای گوناگونی برای آینده این طرح پیشبینی میشود.