ضابطه مندی کلید کاهش تخلفات کسب و کارهای مجازی
محمدرضا اسماعیلی عضو هیات علمی دانشگاه سوره و مشاور آی تی وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، با بیان اینکه کسب و کارهای فضای مجازی موضوعی جدید و جذاب بوده و امروزه در محافل اقتصادی و جوانان بسیار مطرح است، گفت: ویژگی خاص این نوع کسب و کارها از جمله سرعت در رسیدن به بهره وری جذابیت آنها را دوچندان کرده است.
وی با تاکید بر اینکه کسب و کارهای فضای مجازی از نظر فرآیند و عملیات منعطف است، افزود: در کسب و کارهای فضای مجازی به جهت اینکه بسیاری از رویههای قبلی در کسب و کارها از جمله داشتن سرمایه کلان، مجوزها و ... لحاظ نمیشود سهولت رسیدن به بهره وری بیشتر است.
اسماعیلی با بیان اینکه در کسب و کارهای جدید اینترنتی معادلات تخصصی و سنی شکسته شده است، تصریح کرد: البته که افراد متخصص در کسب و کارهای جدید موفق هستند، اما باید بدانیم که هر سنی در این نوع کسب و کارها حضور داشته و توفیقاتی را کسب میکنند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در کسب و کارهای فضای مجازی معمولا افراد زیادی درگیر نیستند به همین جهت هزینهها در این بخش بسیار پایین است.
ایده و خلاقیت حرف اول را در کسب و کارهای اینترنتی میزند
وی با بیان اینکه ایده و خلاقیت حرف اول را در کسب و کارهای اینترنتی میزند، تصریح کرد: یکی از مهمترین چالشهای این نوع کسب و کارها مبهم بودن صلاحیت افرادی که در راس این سرویسها قرار میگیرند است.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه اعتماد به ارایه دهنده خدمات اینترنتی بسیار سخت است، گفت: در عین حال که این نوع کسب و کارها منعطف هستند، اما اعتماد به آنها از حیث سواستفادههای احتمالی بسیار سخت است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه جرایم گستردهای نیز در قالب کسب و کارهای مجازی رخ داده است، افزود: برای مقابله با این چالش بسیار بزرگ باید حکومت و حاکمیت ورود کرده و نسبت به نظارتهای گسترده بر آن اقدام کنند.
قانون گذاری در حوزه کسب و کارهای اینترنتی لازم است
وی با تاکید بر اینکه کسب و کارهای اینترنتی توانسته بسیاری از هزینهها را در سطح کشور کاهش بدهد، افزود: بحث قانون گذاری و سیاست گذاریها در این حوزه لازم است، زیرا بدون سیاست گذاریها این رویه به خطا خواهد رفت.
اسماعیلی با بیان اینکه دولت باید تعیین کننده ارایه خدمات در بستر فضای مجازی باشد، گفت: ممنوعیت ارایه خدمات در بستر سرویسهای خارجی یکی از راهکارهایی است که نظمی به حوزه کسب و کارهای فضای مجازی میدهد.
وی با اشاره به تخلفات رخ داده در فضای مجازی در بستر کسب و کارها، افزود: در بستر کسب و کارهای فضای مجازی تخلفات صرفا مالی نبوده و ابعاد آن به سمت تخلفات اخلاقی و فرهنگی نیز کشیده شده که شرط بندیها نمونه آن است.
این استاد دانشگاه بر ضرورت ممانعت از هر نوع سواستفاده از فضای مجازی تاکید کرد و گفت: باید دولت با کنترلهای منسجم از بروز تخلفات در حوزههای مختلف در فضای مجازی جلوگیری کند.