کسی بدون شغل و درآمد در روستا نمیماند/دولت بیش از هزار میلیارد تومان به صندوق بیمه روستایی بدهکار است
عباس باقری، مدیرکل وصول حق بیمه و حسابهای انفرادی صندوق تامین اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، اظهار داشت: در گذشته بیمه اجتماعی برای مشاغل شهری و رابطه میان کارگر و کارفرما تعریف شده است، اما در حوزه روستایی از بیمه اجتماعی برای کشاورزان و مردم غافل شده ایم و همین مقوله یکی از دلایل مهاجرت روستائیان به شهر بوده است.
باقری شاخصهای موثر در توسعه روستا را برشمرد و اظهار داشت: اعطای تسهیلات و ایجاد زیرساختهای لازم مهمترین گامهایی است که برای توسعه باید برداشته شود.
وی تاکید کرد: نمیتوان انتظار داشت مردم در روستا بمانند در حالی که شغلی برای امرار معاش ندارند.
مدیرکل وصول حق بیمه و حسابهای انفرادی صندوق تامین اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر به اقدامات صورت گرفته در حوزه بیمه تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر به همت دولت و مجلس صندوق مستقل بیمه برای روستائیان و عشایر ایجاد شده است که خدمات به همطنان ارائه میدهد، البته برای پوشش همگانی نیازمند حمایت بیشتری از جانب دولت هستیم.
وی به موضوع مطالبات این صندوق پرداخت و تشریح کرد: نرخ حق بیمه در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر ۱۵ درصد است که ۵ درصد توسط خود بیمه شده و ۱۰ درصد طبق تعهد توسط دولت پرداخت میشود.
وی گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور، هزینههای دولت باید در بخشهایی کاهش یابد که صندوقهای بیمهای یکی از این بخشها هستند. تاکنون ۱۰ درصد سهم دولت به صورت کامل پرداخت نشده که همین موضوع مطالبات صندوق از دولت را به هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسانده است.
باقری به آمار بیمه شدههای صندوق اشاره کرد و گفت: نزدیک به یک میلیون ۸۵۰ هزار سرپرست خانوار به عضویت این صندوق درآمده اند. در حدود ۱۰۰ هزار نفر از افراد تحت پوشش نیز فوت شده یا از کارافتاده اند که خانواده آنها از مزایای بلند مدت این صندوق بهره میبرند.