استحقاق وسع مبنای پرداخت هزینه بیمه سلامت/ناصرخسرو کم رنگتر شده است
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، طاهر موهبتی در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه با اشاره به مصوبه اخیر هیات وزیران درباره الزامات بیمه سلامت گفت:طبق این مصوبه همه افراد فاقد بیمه باید ظرف ۶ ماه تحت پوشش بیمه سلامت قرار بگیرند.
وی همچنین از اقساطی شدن هزینه بیمه سلامت برای متقاضیان خبر داد و افزود: در طرح پوشش بیمه اجباری، استحقاق وسع انجام میگیرد و افرادی که از بضاعت مالی برخوردار نیستند بر اساس این طرح از یارانه دولتی برخوردار میشوند.
موهبتی با بیان اینکه قانون گذار بر اساس مصوبه هیات اخیر از افراد فاقد پوشش بیمه حمایت میکند، تصریح کرد: ۸۵ درصد گروهها در صندوق بیمه روستایی و بیمه شدگان رایگان قرار دارند و آزمون وسع برای تمام افراد انجام میشود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با بیان اینکه در حال حاضر ۷ میلیون نفر فاقد پوشش بیمهای هستند، ادامه داد: افرادی که از درآمد مناسبی برخوردار هستند به طور حتم باید حق بیمه خود را بپردازند و یارانه دولت شامل آنها نمیشود.
وی با تاکید بر اینکه ۳۵ درصد از بار مراجعه ما مربوط به دارو در بیمه سلامت است، تصریح کرد: ۴.۶ درصد از هزینههای بیمه سلامت مربوط به تصویربرداری پرتو پزشکی است که ۶۵۶ میلیارد تومان هزینه برای بیمه سلامت در بر داشته است.
موهبتی گفت: امروزه سونوگرافی بیشترین مراجعه در بخش تصویربرداری داشته، اما خوشبختانه با به کارگیری راهنماهای بالینی میزان بار مراجعه و حتی هزینههای سونوگرافی حاملگی کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: طبق راهنماییهای بالینی به والدین گفته شده که ٣ بار سونوگرافی برای بررسی سلامت جنین کفایت میکند از این رو کاهش سونوگرافی رخ داده است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با بیان اینکه ١٢ هزار میلیارد ریال پرداخت به ارائه دهندگان خدمات سلامت داشته ایم، افزود با این پرداختی، مطالبات داروخانهها تا تیر ۹۸ تسویه شده است.
وی ادامه داد: متاسفانه کماکان بدهی دو ماه و نیمه سازمان بیمه سلامت به داروخانهها پابرجاست.
موهبتی با بیان اینکه در بخش سرپایی ۵٠ درصد هزینههای سال ٩٧ پرداخت شده است، گفت: با توجه به شرایط سخت اقتصادی باید بدهیها هر چه سریعتر تصویه شود.
وی با اشاره به فعالیت ناصرخسرو افزود: کارکرد ناصر خسرو به دلیل نظارتهای بیمهای کاهش یافته، اما هنوز داروی قاچاق در این بازار وجود دارد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: با استقرار پرونده الکترونیکی در حوزه سلامت فعالیت ناصر خسرو باز هم کم رنگتر خواهد شد.
وی همچنین از ثبت ۴٩٠ قلم دارو در سامانه تی تک خبر داد و گفت: باید این میزان به دو هزار و ۴۵٠ قلم دارو برسد البته که این سامانه در گذر زمان بالغ میشود.
موهبتی با بیان اینکه در سال ٩٧ رقمی در حدود ۵ میلیون و ١٨٣ هزار بار از سامانه تی تک استعلام شده که ۵٩٠ هزار بار اجازه تحویل دارو توسط داروخانه داده نشده است، تصریح کرد: این نشان میدهد که تخلف دارویی رو به کاهش است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت یادآور شد: ما حق نداریم فضا را مشوش کنیم وقتی موضوعی خبری میشود دو طرف باید امکان توضیح مطلب را داشته باشند.