شرکت داروسازی آمریکایی مرگ بیش از ۷۰ هزار نفر را در یک سال رقم زد
به گزارش گروه بین الملل ؛ شرکت " Johnson & Johnson " نخستین شرکت داروسازی در آمریکا است که به دلیل آنکه نقش اساسی در دامن زدن بحران اعتیاد به قرصهای ایپوئید داشته در دادگاه محاکمه شده است.
این شرکت در سال ۲۰۱۷ باعث شد تا بیش از ۷۰ هزار نفر از شهروندان آمریکا بر اثر مصرف بیش از حد قرصهای اعتیادآور ایپوئید جان خود را از دست بدهند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دادگاه فدرال آمریکا این شرکت را به پرداخت ۱۷ میلیارد دلار خسارت موظف کرد.
قاضی دادگاه اوکلاهاما علت اتخاذ این تصمیم را تبلیغ گسترده شرکت داروسازی برای فروش قرصهای اعتیاد آور "ایپوئید" اعلام کرد و این شرکت را مسئول اپیدیمی اعتیاد در ایالت اوکلاهاما به این دارو دانست.
دادگاه فدرال، هدف از جریمه مالی شرکت داروی سازی " Johnson & Johnson " را پرداخت غرامت به قربانیان و خانوادههایی که در بحران ایپوئید هزینههای مالی بسیاری متحمل شدند، اعلام کرد.
شرکت داروی سازی " Johnson & Johnson " نخستین شرکتی است که پرونده آن در دادگاه فدرال به دلیل توزیع گسترده داروهای مسکن بسیار اعتیادآور همانند "اکسی کدون" و "هیدروکدون" بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ با هزاران پرونده جنایی و خسارات دیده رو به رو است.
دو شرکت داروسازی بزرگ دیگر با نامهای Purdue Pharma و Israel's Teva قبل از محاکمه این شرکت داروسازی به دادگاه احضار شدند.
دادگاه اوکلاهاما شرکت داروسازی Purdue Pharma و Israel's Teva را به ترتیب مجبور به پرداخت غرامت ۲۷۰ میلیون دلار و ۸۵ میلیون دلار در ماه مارس کرد. این شرکتها متهم به تولید گسترده قرصهای اعتیاد آور اکسی کانتین بودند.
ایالت اوکلاهما برای پیگیری شرکت داروی سازی " Johnson & Johnson " بر اساس قانون " مزاحمت عمومی " خود عمل میکند. قانونی که معمولاً برای پیگرد قانونی افراد و شرکتهایی که به منافع یا امنیت عمومی مردم آسیب میرسانند اعمال میشود.
بیشتر بخوانید: ۱۰ برابر شدن شمار تلفات اوردوز در آمریکا بر اثر مصرف مواد مخدر صنعتی
طبق قانون ایالت اوکلاهما، از سال ۲۰۰۰ تاکنون حدود ۶ هزار نفر بر اثر مصرف بیش از حد قرصهای اعتیاد آور ایپوئید جان خود را از دست دادهاند.
این ایالت از دادگاه درخواست کرد تا شرکت داروسازی متخلف را بیش از ۱۷ میلیارد دلار موظف به پرداخت غرامت کند چرا که بیش از ۳۰ سال اپیدمی قرصهای اعتیاد آور را رقم زد.
شرکت داروسازی متخلف در حدود ۲ هزار مورد شکایات از شهرها، مناطق و سایر نهادها به دلیل تولید قرصهای اعتیادآور رو به رو شد.