کالاهای بنجل در سال ۹۷ با ارز دولتی وارد کشور شد/ هنوز گزارشی از ارائه ارز به واردکنندگان در سال ۹۸ دریافت نکردیم/ درباره ارائه ارز ۴۲۰۰ به برخی واردکنندگان کنترل و نظارت داریم
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: نیمه اول سال ۹۷ اتفاقاتی در حوزه ارائه ارز برای واردات برخی از کالاها رخ داد که هر کالایی ثبت سفارش میشد ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت میکرد. این باعث شد تا بسیاری از واردکنندگان کالاهای بنجلی که تولید مشابه آن در کشور موجود بود را وارد کشور کنند.
عبدالله رضیان در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به واردات ۲.۵ میلیون دلار قیچی به کشور در سال ۹۷ گفت: نیمه اول سال ۹۷ اتفاقاتی در حوزه ارائه ارز برای واردات برخی از کالاها رخ داد که هر کالایی ثبت سفارش میشد ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت میکرد.
وی تاکید کرد: این اتفاق باعث شد تا بسیاری از واردکنندگان کالاهای بنجلی که تولید مشابه آن در کشور موجود بود را وارد کشور کنند، اما این مسئله در شش ماهه دوم سال ۹۷ برطرف شد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: در سال ۹۷ هم ارائه ارز برای کالاهای وارداتی مورد نظارت و دقت بیشتری قرار گرفت اما این درست است که گفته میشود در سال ۹۷ ارز به هر کالایی داده میشد. این مسئله تنها معطوف به واردات قیچی نبود و کالاهای بی کیفیت و غیر ضرور دیگری هم، در جریان این فرآیند وارد کشور شد.
رضیان ادامه داد: البته ارائه این ارز برای واردات کالاهای بیکیفیت و غیر ضرور باعث شد تا قیمت ارز به شکل نامتوازن رشد پیدا کند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه برخی وارد کنندگان پس از دریافت ارز در سال ۹۷ دست به سوء استفادهگری زدند، گفت: در جریان این فرآیند برخی ارز را دریافت کرده و نهایتا کالایی به کشور وارد نکردند.
رضیان با بیان اینکه هنوز گزارشی از ارائه ارز به وارد کنندگان در سال ۹۸ دریافت نشده است، اظهار داشت: به هر صورت اگر نظارت درستی از سوی دستگاههای ناظر صورت نگیرد سوءاستفاده گری در این شرایط هم دور از ذهن نیست.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید کرد: البته باید به این نکته هم اشاره کرد که در سال ۹۷ بیش از ۳ هزار پرونده درباره سوءاستفاده گری ارزی جمع آوری شد، اما امسال این مسئله قانونا مورد کنترل و نظارت دقیقتری قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی بانک مرکزی به راحتی ارز را در اختیار وارد کنندگان قرار نمیدهد بیان داشت: یکی از دلایل اینکه در حال حاضر بانک مرکزی توانسته مدیریت ارزی کشور را در دست بگیرد سوءاستفاده گری ارزی بوده است و در شرایط فعلی این ارز از سوی بانک مرکزی به هر کالایی تخصیص داده نمیشود.
رضیان تاکید کرد: البته دولتمردان در سال ۹۷ فکر نمیکردند که قرار است در شش ماهه دوم سال ۹۷ و ابتدای سال ۹۸ مشکلات ارزی بدین شکل رخ دهد و در این زمینه از سوی دولت بی توجهی زیادی رخ داد.
وی تاکید کرد: مجلس در زمینه ارائه ارز ۴۲۰۰ به برخی وارد کنندگان کنترل و نظارت لازم را دارد.
این نماینده مجلس گفت: امسال مدیریت ارزی کشور، مدیریت مطلوبی بوده است و فعلا مدیریت ارز مشکلی ندارد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *