ناامنی بیشتر ارمغان ۱۸ سال حضور آمریکا در افغانستان
به گزارش گروه بین الملل ؛ سال ۲۰۱۸ دونالد ترامپ موضوع خارج کردن نیروهای آمریکایی از افغانستان را مطرح کرد؛ ادعایی که تا به امروز درباره آن اقدامی از سوی واشنگتن صورت نگرفته است.
از زمان اعلام این تصمیم از سوی ترامپ، مقامات آمریکا و به خصوص رئیس جمهور این کشور ادعاهای متناقضی در این زمینه مطرح کردهاند.
در حال حاضر مذاکرات آمریکا با طالبان برای رسیدن به توافق صلح نیز در جریان است، این مذاکرات از ماههای پیش در جریان بوده و از زمان آغاز تاکنون چندین بار متوقف و از سر گرفته شده و چشمانداز مشخصی برای آن وجود ندارد.
اخیرا دونالد ترامپ در کاخ سفید بار دیگر موضوع خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از افغانستان را مطرح کرد.
ترامپ در این اظهارات خود درباره حضور ۱۸ ساله آمریکا در افغانستان ابراز تأسف کرد و این اقدام را مضحک دانست. وی بار دیگر این ادعا را مطرح کرده که آمریکا میتوانست طی یک هفته در افغانستان پیروز شود.
بیشتر بخوانید: تبعات حضور نظامی آمریکا برای افغانستانیها
رئیس جمهور آمریکا در اظهاراتش ضمن اشاره به این موضوع که بخشی از نیروهای آمریکایی را از افغانستان خارج خواهد کرد گفته است که آمریکا به حضور نظامی در این کشور نیاز دارد.
«لایومینت» در گزارشی به حضور نظامی آمریکا در افغانستان پرداخته و این حضور را بنبستی برای سیاست خارجی آمریکا توصیف میکند.
این گزارش میگوید: این موضوع برای یک دهه بنبستی برای سیاست خارجی آمریکا در افغانستان بوده است؛ با وجود هزینه انسانی و اقتصادی هنوز هیچ راهی برای پیروزی وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: افغانستان چگونه به صلح پایدار میرسد؟
لایو مینت با اشاره به حمله تروریستی اخیر در کابل که طی آن یک مراسم عروسی هدف حمله قرار گرفت، مینویسد: این قتل عام نشان میدهد که ۱۸ سال پس از نخستین حمله نیروهای آمریکایی به پناهگاه القاعده، ارتش آمریکا موفق به ایجاد صلح در این کشور نشده است.
در بخشی از این گزارش آمده است اوضاع در افغانستان در حال بدتر شدن است.
لایو مینت میافزاید: دونالد ترامپ اکنون نزدیک به ۳ سال است که ریاست جمهوری آمریکا را بر عهده دارد، او در سال ۲۰۱۷ با اکراه نیروهای بیشتری به افغانستان اعزام کرد اما این نیروها به حدی نبود که برای پیروزی در اینن کشور کافی باشد؛ بنابراین او اکنون با بنبستی مواجه شده که «باراک اوباما» نیز با آن مواجه شده بود: او خواهان آن نیست که به اندازه کافی نیرو به افغانستان اعزام کند تا پیروزی در این کشور حاصل شود اما از طرفی دیگر نمیخواهد شرمساری سیاسی خروج کامل از افغانستان را نیز متحمل شود.
همانگونه که تاکنون بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان به این موضوع اشاره کردهاند حضور ۱۸ ساله نظامیان آمریکایی در افغانستان نه تنها ثمری در پی نداشته بلکه اوضاع را در این کشور تشدید کرده است. اکنون واشنگتن در بنبستی گرفتار شده که قادر به انتخاب میان خروج از افغانستان و یا ادامه حضور در این کشور نیست و انتخاب هر یک از این گزینهها شکستی پرهزینه برای کاخ سفید به شمار میرود.