علل شیوع طلاق در سالهای ابتدایی زندگی/برنامه ریزیها علیه یک زندگی سالم است
رضا بافتی مدرس دانشگاه و روانشناس در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه با اشاره به آمار روزافزون طلاق در سالهای ابتدایی ازدواج، گفت: ناپختگی، آشنا نبودن به روحیات یکدیگر، عدم صمیمیت واقعی و مسائلی از این دست از جمله عوامل رشد آمار طلاق در سالهای ابتدایی زندگی است.
وی با تاکید بر اینکه برنامه ریزیها در حوزه خانواده متاسفانه علیه یک زندگی سالم است، تصریح کرد: متاسفانه دولت بودجهای برای خدمات مشاورهای در نظر نگرفته تا مردم بتوانند از خدمات این حوزه در زمان بروز مشکلات خود استفاده کنند.
بافتی با بیان اینکه در شرایط فعلی افراد پس از اتمام دوره تحصیل یا آغاز کار برای ازدواج آماده میشوند، افزود: متاسفانه خلاء آموزش کافی قبل از ازدواج وضعیت فعلی و هشداردهنده طلاق را رقم زده است.
وی با تاکید بر اینکه در گذشته خانوادهها تا حدودی فرزندان خود را برای ازدواج آماده کرده و بسیاری از رفتارها را به آنها آموزش میدادند، تصریح کرد: این موضوع اکنون کم رنگ شده و برخی دخالتهای بی جای والدین در زندگی نیز بر مشکلات زوجین افزوده است.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه از علل دیگر ناسازگاری وابستگی یکی از زوجین به خانواده خود و یا تعصبات بی جا در مورد اعضای خانواده خود است، افزود: وابستگی به هر نوع چه به همسر و چه به خانواده از نظر روانشناسی اشتباه است و متاسفانه برخی تعصبهای کورکورانه منجر به از کوره در رفتن یکی از زوجین و تصمیم به طلاق میشود.
وی با تاکید بر اینکه تصمیم گیری در خصوص جلوگیری از طلاق در سالهای ابتدایی زندگی نیازمند تشکیل اتاق فکر و صرف هزینه از سوی مسئولان است، تصریح کرد: با توجه به آمارهای نگران کننده در این حوزه باید بدانیم که اگر دولت یارانهای در حوزه خدمات روانشناسی برای مردم ارایه ندهد به طور حتم این نمودار همچنان صعودی خواهد بود در حالی که بسیاری از مشکلات زوجین با جلسات مشاوره قابل حل است.
این مدرس دانشگاه و روانشناس یادآور شد: ارتباط برقرار کردن خدمات روانشناسی با بیمه از کارهای مهمی است که باید به عنوان مقدمهای برای جلوگیری از طلاق مدنظر مسئولان قرار بگیرد.