برابری روز عرفه با شب‌های قدر/خواندن زیارت «امام حسین (ع)» در روز عرفه ثوابی معادل با هزار مرتبه حج دارد

7:00 - 20 مرداد 1398
کد خبر: ۵۴۰۰۸۲
یک کارشناس علوم قرآنی گفت: روز عرفه روزی ارزشمند، تاثیرگذار و همچنین روز رحمت خداوند است، در روایات آمده چنانچه فردی نتواست در شب قدر به مغفرت خداوند وارد شود می‌تواند در روز عرفه به رحمت الهی داخل شود، عرفه روز استجابت دعا است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی علیزاده اصل کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو خبرنگار گروه فرهنگی با اشاره به جایگاه ویژه روز عرفه گفت: روز عرفه روزی ارزشمند، تاثیرگذاز و همچنین روز رحمت خداوند است، در روایات آمده چنانچه فردی نتواست در شب قدر به مغفرت خداوند وارد شود می‌تواند در روز عرفه به رحمت الهی داخل شود، عرفه روز استجابت دعا است.

***عرفه زمانی است برای کسب رحمت خداوند

وی در همین راستا ادامه داد: روز عرفه زمانی است برای کسب رحمت خداوند، بنابراین خداوند متعال از هر بهانه‌ای برای بخشیدن بندگانش دریغ نمی‌کند چراکه عرفه روز نیایش و آمرزش است.

برابری روز عرفه با شب‌های قدر/عرفه روز استجابت دعا است
علیزاده مهمترین ذکر روز عرفه را ذکر استغفار دانست و اظهار کرد: استغفار مهمترین، بزرگترین و در عین حال ساده‌ترین عبادتی است که در روز عرفه بر آن تاکید شده، از دیگر اعمالی که برای این روز بر آن سفارش شده غسل و نمازی است که بعد از نماز عصر می‌توان آن را بجای آورد.
 
وی افزود: فرد پس از نماز عصر، پیش از آن‌ که مشغول به خواندن دعا‌ی عرفه شود، دو رکعت نماز در زیر آسمان بجای آورد و نزد حق تعالی اعتراف و اقرار کند به گناهان خود تا فایز شود به ثواب عرفات و گناهانش آمرزیده شود.

***عرفه معرفتی است که انسان را به یقین قطعی می‌رساند

این کارشناس علوم قرآنی در خصوص عظمت دعای عرفه ابراز کرد: عرفه به معنای شناخت است، یعنی معرفتی که انسان را به یقین قطعی می‌رساند و همین شناخت از خود به شناخت از پرودگار منتهی می‌شود. برخی می‌گویند عرفه برای این نامگذاری شده که حجاج برای آغاز اعمال حج واجب و محرم شدن، ابتدا باید در عرفات حضور پیدا کنند و پس از شناخت درست نسبت به پروردگار، دیگر اعمال را انجام دهند.

علیزاده خاطرنشان کرد: دعای عرفه دعایی ارزشمند و تاثیر گذار بر روح انسان است دعای عرفه نگاهی فلسفی به آیه ۱۵۶ سوره بقره که «انا لله و انا الیه راجعون به معنی «همانا ما از آن خداییم و به سوی او بازمی‌گردیم» دارد و کنایه‌ای به تعالی وجود انسان دارد که تاثیر اعمال و افکار بر روح، همینطور عملکرد بندگان را در راه بازگشت به سوی خدا گوش زد می‌کند.

برابری روز عرفه با شب‌های قدر/خواندن زیارت «امام حسین (ع)» در روز عرفه ثوابی معادل با هزار مرتبه حج دارد
***خواندن زیارت عاشورا در روز عرفه ثواب هزار مرتبه حج را دارد

محمد خوش نظر کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی با اشاره به فرارسیدن روز عرفه گفت: با توجه به اعمالی که برای روز عرفه به آن ها سفارش شده می توان گفت که غسل یکی از مهمترین آنها به شمار می رود.

وی ادامه داد: خواندن زیارت امام حسین (ع) در روز عرفه ثواب بسیاری دارد که معادل با ۱۰۰۰ حج می‌باشد.

خوش نظر تصریح کرد: همچنین پیش از اینکه فرد مشغول خواندن دعای عرفه شود بهتر است دو رکعت نماز بخواند و پس از نماز اعتراف به گناه کند. دراین نماز پس از حمد، خواندن سوره توحید در رکعت اول و خواندن سوره کافرون در رکعت دوم سفارش شده است.

*** مهمترین عمل در روز عرفه خواندن دعای عرفه 

این کارشناس علوم قرآنی در ادامه صحبت های خود همچنین توضیح داد: پس از این نماز نیز علاقمندان می توانند چهار رکعت نماز بخوانند به گونه ای که شامل دو نماز دو رکعتی بشود و فرد پس از خواندن سوره حمد در هر رکعت ۵۰ مرتبه سوره توحید را بخواند.

برابری روز عرفه با شب‌های قدر/عرفه روز استجابت دعا است
وی یادآور شد: مهمترین عمل در روز عرفه خواندن دعای عرفه است که تمامی افراد این روز را با این دعا می شناسند. روز عرفه روز بسیار مهمی است چرا که روز شناخت و معرفت پروردگار و اعتراف به بزرگی او قلمداد می شود.

***سفارش زیاد به روزه گرفتن در روز عرفه

خوش نظر در بخش دیگری از صحبت های خود همچنین اظهار کرد: در دعای عرفه به شناخت پروردگار و همچنین آشنایی با صفات بزرگ او اعتراف می کنیم.

وی خاطر نشان کرد: به روزه گرفتن در روز عرفه سفارش بسیاری شده چرا که ثواب بسیاری دارد اما به این نکته نیز تاکید شده که اگر روزه گرفتن موجب بی حال شدن فرد برای خواندن دعای اصلی عرفه شود، بهتر است روزه نگیرد.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *