پاسخ میزان به یک جوابیه/جوابیه سازمان مدیریت بحران، گزارش میزان را تایید و اطلاعات سامانه شفافیت را رد میکند/انتشار اسامی هئیت ۹ نفره ایرانی در سفر ۶ روزه به سوئیس/۲۱۰ دقیقه جلسه، عملکرد دو روز اول حضور کرمی محمدی در سوئیس
به گزارش گروه جامعه ، نهم مردادماه امسال گزارشی با عنوان "سفر ۶ روزه مدیر شهرداری تهران به سوئیس، یک ماه پس از انتصاب" در منتشر شد که به سفر رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به سوئیس پرداخته بود.
در پی انتشار این گزارش سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در تاریخ ۱۳ مردادماه جوابیهای برای ارسال کرد که این جوابیه طبق قانون مطبوعات در سایت منتشر شد.
بر خود لازم دانست در راستای شفافسازی که از شعارهای همیشگی شهرداری تهران است، به مواردی که در این جوابیه آمده است، پاسخ دهد.
در ابتدا لازم است به یک مطلب بسیار مهم که در گزارش اولیه میزان آمده، توجه شود. در همان ابتدای گزارش عنوان شده؛ "این گزارش بر پایه اطلاعات سفرهای خارجی کارکنان شهرداری تهران در سال ۹۸، منتشر شده در سامانه شفافیت شهرداری تهیه شده است. "
از آنجایی که اطلاعات مندرج در سامانه شفافیت شهرداری تهران مبنای تهیه این گزارش بوده است، پاسخ به جوابیه سازمان مدیریت بحران نیز بر پایه همان اطلاعات سامانه شفافیت که از سوی خود شهرداری تهران منتشر شده است، داده خواهد شد. هر چند که سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ظاهرا در جوابیه خود توجهی به اطلاعات سامانه شفافیت شهرداری تهران درباره سفر کرمی محمدی نداشته است.
دیدار با رئیس آژانس توسعه و همکاری سوئیس یا نماینده او؟
در بخشی از جوابیه سازمان مدیریت بحران آمده است که آقای کرمی محمدی با آقای مانوئل بسلر به عنوان رئیس بخش کمکهای بشردوستانه آژانس توسعه و همکاری سوئیس (به عنوان نماینده آقای مانوئل ساگر) دیدار داشته است.
از متن جوابیه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران
گزارش میزان چه گفته بود؟
چنانچه مدیران سازمان مدیریت بحران شهر تهران گزارش میزان را با دقت و توجه بیشتری مدنظر قرار میدادند به سهولت متوجه میشدند که اتفاقا یکی از مباحث مطروحه در گزارش میزان، همین طرف مذاکره کننده خارجی بوده است.
در گزارش نیز دقیقا به همین موضوع اشاره شده است که دیدار محمدی کرمی نه با شخص مانوئل ساگر، مدیر ارشد آژانس توسعه و همکاری سوئیس sdc بلکه با مانوئل بسلر انجام شده است.
جوابیه سازمان مدیریت بحران تهران گزارش میزان را تایید می کند/اطلاعات سامانه شفافیت اشتباه است
با این اوصاف به نظر میرسد که سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در جوابیه خود نه تنها گزارش خبرنگار را تایید کرده است، از سوی دیگر، بر غلط بودن اطلاعات مندرج در سامانه شفافیت شهرداری تهران صحه گذاشته است. چرا که در سامانه شفافیت شهرداری تهران آمده است؛ علت سفر رئیس سازمان مدیریت بحران دیدار و تبادل نظر با آقای مانوئل ساگر مدیر ارشد آژانس توسعه و همکاری سوئیس sdc بوده است. در صورتی که این دیدار نه با آقای مانوئل ساگر بلکه با نماینده ایشان صورت گرفته است.
در سامانه شفافیت به مجمع جهانی سوئیس اشاره نشده است
موضوع دیگر آنکه در سامانه شفافیت شهرداری تهران، ضرورت سفر آقای کرمی محمدی به سوئیس، دیدار با مدیر ارشد آژانس توسعه و همکاری سوئیس پیرامون ظرفیتهای همکاری دو کشور در حوزه مدیریت بحران عنوان شده است. در صورتی که در جوابیه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، حضور کرمی محمدی در مجمع جهانی برگزار شده در ژنو سوئیس علت اصلی سفر به این کشور بوده است.
اینکه اطلاعات مندرج در سامانه شفافیت بر چه مبنایی منتشر میشود و تا چه اندازه قابل استناد است، جای سوال است که شهرداری تهران باید پاسخگوی آن باشد!
شهردار تهران پرسشگری در رابطه با سفر یکی از مدیران شهرداری به سوئیس را از اساس منع کرد
کنفرانس سوئیس سه روز بود یا شش روز؟
در بخش دیگری از جوابیه سازمان مدیریت بحران شهر تهران به زمان برگزاری این کنفرانس جهانی اشاره شده است.
سازمان مدیریت بحران زمان برگزاری مجمع را ۱۳ تا ۱۷ می سال ۲۰۱۹ عنوان کرده است و مخاطب را به سایت رسمی این کنفرانس جهانی ارجاع داده است.
بله در سایت رسمی این کنفرانس زمان برگزاری ۱۳ تا ۱۷ می عنوان شده است. اما نشست اصلی این مجمع در روزهای ۱۵ تا ۱۷ می و در سه روز کاری برگزار شده است. در ایمیل آژانس توسعه و همکاری سوئیس به میزان نیز به روزهای ۱۵ تا ۱۷ می، برای برگزاری این مجمع اشاره شده بود که متن این ایمیل در بالا آمده است.
علاوه بر این در خبر منتشر شده در سایت آژانس توسعه و همکاری سوئیس به عنوان میزبان این کنفرانس به روزهای ۱۵ تا ۱۷ می مطابق با ۲۵ تا ۲۷ اردیبهشت ماه به عنوان زمان برگزاری کنفرانس اشاره شده است.
در این خبر آمده است که کنفرانس مذکور با سخنرانی آقای مانوئل ساگر به عنوان مدیر آژانس توسعه و همکاری سوئیس از روز ۱۵ می، آغاز و تا ۱۷ می، ادامه دارد.
210 دقیقه جلسه، عملکرد دو روز اول حضور کرمی محمدی در سوئیس
در گزارش عملکرد منتشر شده از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از سفر کرمی محمدی به سوئیس نیز در روز ۱۳ می، تنها یک جلسه یک و نیم ساعته و در روز ۱۴ می، فقط یک جلسه دو ساعته کاری مشاهده میشود.
با این حساب اگر رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران از یک سفر ۶ روزه به سوئیس (۲۳ تا ۲۸ اردیبهشت ماه برابر با ۱۳ تا ۱۸ می ۲۰۱۹)، تنها ۳ روز کاری مفید داشته است، پس نباید از پیگیری رسانه گلهمند باشد.
کدام هتل، کدام پرواز؟
موضوع دیگری که در جوابیه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با افتخار به آن اشاره شده، این است که، کلیه رسیدها و هزینههای انجام گرفته در سفر مذکور، در سامانه شفافیت شهرداری تهران بارگذاری گردیده است.
آنچه که در جوابیه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران انسان را به تعجب وا میدارد استناد آن به سامانه شفافیت است. اگر نویسندگان جوابیه سازمان مدیریت بحران حتی یک نگاه سرسری به سامانه شفافیت داشتند، متوجه میشدند که نه هیچ رسید و سند مالی درخصوص هزینههای سفر مذکور در سایت بارگذاری نشده است.
نام هتل و پرواز و هزینهکردها اعلام شود
از انتشار جزییات هزینهکردهای سفر کرمی محمدی به سوئیس و شفاف سازی در این خصوص استقبال میکند. انتشار نام هتل و نوع اتاق محل اقامت و همچنین نوع پروزا رفت و برگشت به سوئیس و سایر هزینهکردهای مالی، قطعا به شعار شفافیت نزدیکتر است.
با آژانس توسعه سوئیس همکار هستیم یا فقط سلام علیک داریم؟
مطلب دیگری که در همان ابتدای جوابیه سازمان مدیریت بحران شهر تهران آمده، این است که، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران همکاری خود را با آژانس توسعه و همکاری سوئیس از سال ۲۰۰۶ آغاز کرده است.
در سایت آژانس توسعه و همکاری سوئیس به نشانی https://www.eda.admin.ch/sdc در قسمت Countries علاوه بر نقشهی جهان که در آن کشورهای اولویتدار و مناطق تمرکز sdc در آن نشان داده شده است، یک فایل PDF نیز وجود دارد که در آن کشورهایی که برای سازمان توسعه و همکاریی سوئیس اولویت دارند و جزء مناطق تمرکز این سازمان برای فعالیت هستند، نام برده شده اند. همچنین در سمت راست سایت در بخش Countries، نام کشورها آمده است.
ادامه
همانطور که مشخص شده کشورهایی که از کمکهای بشردوستانه آژانس توسعه و همکاری سوئیس در خاورمیانه و نزدیک برخوردار هستند سوریه، اردن، لبنان، عراق و ترکیه هستند. در بخش هندو کوش نیز افغانستان و پاکستان از این نوع کمک برخوردار خواهند بود.
سایر مناطق جهان نیز به تفکیک و در بخشهای مختلف معرفی شده است که نامی از همکاری و یا اولویت اعطای کمک بشردوستانه به ایران مشاهده نمیشود.
همسفران کرمی محمدی در سوئیس چه کسانی بودند؟
در پایان لازم میداند نام و مشخصات کامل هئیت اعزامی ایران در سفر ۶ روزه به سوئیس در تاریخ ۲۳ تا ۲۸ اردیبهشت ماه سال جاری را براساس اطلاعات ارسالی از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، منتشر کند.
۱. اسماعیل نجار، معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور
۲. سید سلمان سامانی، قائممقام وزیر کشور در امور مجلس و هماهنگی استانها
۳. رضا کرمی محمدی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران
۴. سید حمید پورمحمد گلسفیدی، معاون سازمان برنامه و بودجه
۵. سید وحیدالدین رضوانی، سازمان برنامه و بودجه
۶. زهرا خاکسار، سازمان برنامه و بودجه
۷. محمود پیروی، دبیرکل جمعیت هلال احمر ایران
۸. مجید همدانی، وزارت امور خارجه
۹. میثم جعفرزاده، مدیرکل پدافند غیرعامل و مدیریت بحران وزارت نیرو
اینکه در شرایط اقتصادی کنونی کشور آیا نیاز است که سفرهای اینچنینی آن هم با تعداد نفرات بالا که حضور برخی از اعضاء نیز غیرضروری به نظر میرسد، انجام شود یا خیر؛ مسئلهای است که باید جدیتر به آن پرداخته شود.
توضیحات: پس از انتشار این خبر، دفتر سلمان سامانی سخنگوی وزارت کشور در تماس با اعلام کرد سامانی در این سفر این هیئت را همراهی نکرده است.