پلیس نیجریه دستور حمله به اعضای جنبش اسلامی را صادر کرد
رئیس پلیس نیجریه در پی صدور حکم ممنوعیت فعالیت جنبش اسلامی این کشور دستور حمله به آن را صادر کرد این در حالی است که طی درگیریهای اخیر چندین نفر از شیعیان زخمی و یا به شهادت رسیدند.
به گزارش گروه بین الملل ؛ رئیس پلیس نیجریه در پی صدور حکم ممنوعیت فعالیت جنبش اسلامی این کشور به ریاست «شیخ زکزاکی» در هفته جاری، دستور حمله به این گروه که در ماههای اخیر تقریبا به صورت روزانه برای آزادی رهبر این جنبش اقدام به برگزاری تظاهرات در «ابوجا» پایتخت نیجریه کرده بودند را صادر کرد.
به گزارش دیلی استار، رئیس پلیس نیجریه اخیرا دستور حمله به اعضای جنبش اسلامی را که در تظاهراتهای اخیر خود برای آزادی شیخ زکزاکی رهبر این جنبش با سرکوب پلیس و نیروهای امنیتی مواجه شده بودند را صادر کرد.
فعالیت جنبش اسلامی روز جمعه هفته گذشته در دادگاهی که نمایندهای از این جنبش در آن حضور نداشت، ممنوع اعلام شد.
رئیس پلیس نیجریه با انتشار پیامی گفته "با اشخاصی که به هرنحوی درگیر این جنبش بوده یا با آن همکاری کنند و درصدد کمک به فعالیت گروه ممنوعه جنبش اسلامی در نیجریه باشند، به عنوان تروریست، دشمن دولت و یک عنصر خرابکار رفتار میشود و این افراد محاکمه خواهند شد. "
وی در ادامه هرگونه راهپیمایی و اعتراض توسط جنبش اسلامی را غیرقانونی و ممنوع اعلام کرد.
رئیس پلیس نیجریه همچنین از همگان خواست تا اطلاعاتی را که به شناسایی افراد عضو این جنبش و اماکن حضور آنان و نیز سرانشان کمک میکند را در اختیار پلیس قرار بدهند.
اعضا و هواداران جنبش اسلامی در ماههای اخیر تقریبا هر روز با برگزاری راهپیمایی خواستار آزادی رهبر این جنبش که حکم آزادیاش در سال ۲۰۱۶ صادر، ولی همچنان به دستور دولت نیجریه در زندان به سر میبرد، شدند. براساس آخرین گزارشها شیخ زکزاکی از شرایط وخیم جسمی رنج میبرد.
تاکنون دهها نفر در جریان این اعتراضها به شهادت رسیدند.
دیده بان حقوق بشر هشدار داده ممنوعیت فعالیت این گروه احتمالا به تشدید سرکوبها منجر شده و شرایط را بدتر خواهد کرد. این سازمان از دولت نیجریه خواست حکم ممنوعیت فعالیت جنبش اسلامی را لغو کند.
شیخ زکزاکی از سال ۲۰۱۵ در پی یورش نیروهای امنیتی که منجر به شهادت ۳۵۰ نفر از شیعیان نیجریه شد، در زندان به سر میبرد. در اکتبر سال گذشته گروههای حقوق بشری بین المللی اعلام کردند شمار افرادی که در یورش نیروهای امنیتی به شهادت رسیئمئ بیش از ۴۰۰ نفر بوده است.
شیعیان نیجریه که عمدتا در بخشهای شمالی این کشور ساکن هستند، زیر فشار دولت نزدیک به عربستان قرار دارند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *