فردا؛ نشست فوقالعاده کمیسیون مشترک برجام
گروه سیاسی ؛ فردا ششم مردادماه، نشست فوقالعاده کمیسیون مشترک برجام با حضور هیئت ایرانی و گروه ۱+۴ در وین پایتخت اتریش برگزار خواهد شد.
نشست فردا، در شرایطی برگزار میشود که ایران در روز یکشنبه ۱۶ تیر، گام دوم کاهش تعهدات برجامی خود را در واکنش به نقضهای مکرر توافق هستهای توسط آمریکا و اروپا، برداشت و درصد یا خلوص غنیسازی اورانیوم را از سقف ۳.۶۷ بالاتر برد.
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ۳۱ تیر ماه درباره نشست فوقالعاده کمیسیون مشترک برجام عنوان کرد: پس از نشست قبلی کمیسیون مشترک برجام که در روز هفتم تیرماه برگزار شد، سیاست جدید جمهوری اسلامی ایران در زمینه توقف اجرای برخی از تعهدات خویش منجر به آثار عینی و عملی شد و طرفهای اروپایی خواستار آن شدند که این وضعیت جدید پیش از برگزاری نشست وزرای خارجه، در یک جلسه کمیسیون مشترک در سطح معاونان به بحث گذاشته شود. از سوی دیگر، در همین فاصله جمهوری اسلامی ایران نیز برخی موارد جدید از عدم ایفای تعهدات برجامی طرفهای مقابل در زمینه اثربخشی رفع تحریمها را طی نامهای به امضای آقای ظریف به خانم موگرینی و سایر اعضای برجام اعلام کرده است. در نتیجه، طرفهای برجام بر این نظر هستند که مناسب است پیش از نشست وزرای خارجه، این موارد نیز از سوی معاونان و مدیران سیاسی مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد و بر همین اساس، توافق شد یک نشست فوقالعاده کمیسیون مشترک برجام در تاریخ ششم مردادماه در وین برگزار شود.
آخرین نشست کمیسیون مشترک برجام، روز جمعه هفتم تیرماه برگزار شده بود؛ این نشست، نخستین نشست کمیسیون مشترک برجام، پس از اعلام ایران مبنی بر کاهش سطح تعهدات برجامیاش در پاسخ به نقض توافق هستهای از سوی آمریکا و ناتوانی اروپا در تضمین منافع برجامی ایران بود.
سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان، سرپرست هیئت ایران در نشست هفتم تیرماه کمیسیون مشترک برجام را برعهده داشت و سرپرست هیئت ۱+۴ ، هلگا اشمید معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بود.
ایران روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت در اولین سالگرد خروج آمریکا از برجام، سلسله اقداماتی را برای پاسخ به نقض برجام از سوی آمریکا و ناتوانی اروپا در تضمین منافع برجامی ایران انجام داد؛ از جمله آنکه وفق بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام، تعهد خود به عدم تجاوز ذخیره اورانیوم غنی شده از سقف ۳۰۰ کیلوگرم و ذخیره آب سنگین از ۱۳۰ تن را تعلیق کرد.
در عین حال، ایران در همان روز ۱۸ اردیبهشت، به اروپا ۶۰ روز فرصت داد تا به تعهدات برجامی خود از جمله موارد بانکی و نفتی، جامه عمل بپوشاند. فرصتی که اروپایی ها از دست دادند و موجب شد ایران در روز یکشنبه ۱۶ تیر، گام دوم کاهش تعهدات برجامی خود را بردارد.
بیشتر بخوانید:
نشست کمیسیون مشترک برجام در وین برگزار شد
امروز؛ حضور بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نطنز/ غنای اورانیوم ایران به چند درصد خواهد رسید؟