تولید برق با دستگاه زباله سوز آلودگی هوا را تشدید میکند؟
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، تولید برق با دستگاه زباله سوز آن هم با پسماندهای شهر تهران موضوعی است که با نظرات متفاوتی همراه بوده است. برخی اعتقاد دارند این کار باعث افزایش آلودگی هوا میشود و برخی دیگر آلودگی ناشی از این کار را کمتر از آلودگی یک اتوبوس شهری میدانند.
علیرضا محجوب، نماینده ۸ مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یکی از کسانی است که نسبت به فواید طرح تولید برق از زباله تردید دارد.
تولید برق از زباله مشکلات زیست محیطی ایجاد میکند
نماینده مردم تهران گفت: لایحهای تولید برق از زباله سبب کاهش پسماند نمیشود و ممکن است خود مشکلات زیست محیطی دیگری به دلیل سوزاندن زباله ایجاد کند.
علیرضا محجوب، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، با بیان اینکه تدوین طرح جامع مدیریت پسماند در دستور کار مجلس بود، عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی در حال بررسی این طرح بود، اما در حال حاضر لایحهای از طرف دولت به مجلس آورده شده که موضوع آن تولید برق از زباله است.
محجوب ادامه داد: این لایحه نه تنها سبب کاهش پسماند نمیشود بلکه ممکن است خود مشکلات زیست محیطی دیگری به دلیل سوزاندن زباله ایجاد کند. بدین شکل اجرای این لایحه با حل یک مشکل در مقطع زمانی کوتاه، کشور را درگیر مشکلات بزرگتر و کلانتر میکند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس خاطر نشان کرد: هدف تولید برق نیست بلکه ما باید با برنامه ریزی فرآیند پسماند را مدیریت کنیم و با فرهنگ سازی تولید آن را کاهش دهیم.
هدف دولت از لایحه تولید برق از زباله، جذب سرمایه گذار است
رئیس اداره کل انسانی سازمان محیط زیست استان تهران گفت: هدف دولت از لایحه تولید برق از زباله، ایجاد انگیزه در بخش خصوصی برای سرمایه گذاری و مشارکت در حوزه مدیریت پسماند است.
فاطمه اکبرپور، رئیس اداره کل انسانی سازمان محیط زیست استان تهران در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، اظهار داشت: لایحه تولید برق از زباله تمام موارد مدیریت پسماند را پوشش نمیدهد.
اکبرپور ادامه داد: البته باید در نظر داشته باشیم فرآیند مطرح ترسیم شده برای تولید برق از زباله تنها منوط به زباله سوزی نیست، بلکه هدف این لایحه این است که انگیزه بخش خصوصی برای سرمایه گذاری و مشارکت در حوزه مدیریت پسماند به کار گرفته شود.
وی گفت: متاسفانه طرح جامع مدیریت پسماند از سال ۸۳ مغفول مانده بود، اما چند ماهی است که روند آماده کردن آن پیش میرود. این طرح که یک نقشه جامع است در حالت خوشبینانه مرداد سال آینده آماده میشود و ما نمیتوانیم تا زمان آماده شدن آن، برای مدیریت پسماند کاری انجام ندهیم.
وی افزود: قانون مدیریت پسماند، تکالیف همه دستگاهها را در این زمینه مشخص کرده است و در ماده ۷ این قانون تکلیف مدیریت اجرایی پسماند را به خوبی مشخص کرده است که بر اساس آن مدیریت پسماند دارای ۶ مرحله جمعآوری، ذخیره، حمل و نقل، بازیافت، پردازش و دفع پسماندهاست که همه این مراحل در شهرها و حریم شهرها به عهده شهرداریها گذاشته شده است.
اکبرپور با بیان اینکه سرانه تولید پسماند در ایران بسیار بالاتر از استاندارد جهانی است، عنوان کرد: متاسفانه ما کشور مصرف زدهای هستیم که هشدار دهنده است. در واقع هر شهروند باید از میزان خطری که پسماند تولید شده ایجاد میکند آگاهی یابد تا الگوی مصرف خود را اصلاح کند.
رئیس اداره کل انسانی سازمان محیط زیست استان تهران تصریح کرد: عملکرد مدیریت پسماند در کهریزک به دلیل حجم بالای کار در این مرکز بسیار پیچیده و سخت است و لازم است مردم در خصوص تولید و تفکیک زباله همکاری داشته باشند.
همایون مدنی، معاون پردازش و دفع سازمان پسماند شهرداری تهران که از مسئولان اجرایی طرح تولید برق با دستگاه زباله سوز است، آلودگی ناشی از اجرای این طرح را کمتر از یک اتوبوس شهری میداند.
بیش از ۹۰ درصد دودی که از یک زباله سوز خارج میشود، بخار آب است
مدنی، معاون پردازش و دفع سازمان پسماند شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، اظهار کرد: معنای این کار سوزاندن زباله در کوره و اجاق نیست که دود و آلودگی هوا ایجاد کند. در این طرح بالاترین استانداردها و سخت گیرانهترین مکلفههای روز جهان برای ماشین زباله سوز در نظر گرفته شده است. به طوری که آلودگی حاصل از زباله سوز کمتر از آلودگی اگزوز یک اتوبوس شرکت واحد باشد.
وی تاکید کرد: بیش از ۹۰ درصد دودی که از یک زباله سوز خارج میشود، بخار آب است و در سیستمهای جدید ابزارهایی تعبیه شده است که همین بخار آب را جذب میکنند تا نگرانی مردم در خصوص دود حاصل از آن نیز کاهش یابد.