شیرابههای کهریزک، تبدیل به آب کشاورزی استاندارد میشوند/آلودگی حاصل از ماشین زباله سوز کمتر از آلودگی یک اتوبوس است
همایون مدنی، معاون پردازش و دفع سازمان پسماند شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، اظهار کرد: قانون مدیریت پسماند از سال ۸۳ تصویب و آیین نامه اجرایی آن در سال ۸۵ آماده شد. بر اساس این آیین نامه، مدیریت پسماند موظف شد طرح جامعی را برای یک برنامه کوتاه مدت و یک برنامه بلند مدت ترسیم کند تا به عنوان نقشه راه مورد استفاده قرار گیرد.
وی در خصوص ارتباط مدیریت پسماند و شهرداری اظهار کرد: در ماده ۷ قانون مدیریت پسماند، مدیریت اجرایی پسماند عادی در محدوده شهری بر عهده شهرداری است. شهرداری تهران نیز این وظیفه را به سازمان مدیریت پسماند واگذار کرده است.
معاون پردازش و دفع سازمان پسماند شهرداری تهران به تفکیک زباله از مبدا اشاره کرد و گفت: در کشورهای مختلف دنیا برای فرهنگ سازی این مسئله، دولتها وارد شده و سوبسید میدهند، اما ما تا به این لحظه هیچ سوبسیدی بابت این مسئله از دولت دریافت نکردیم. اجرای مدیریت پسماند در شهرداری با هدف تفکیک از مبدا، نیازمند سیستمهای دوگانه برای حمل، پردازش و دفع زباله هاست.
مدنی با اشاره به طرح تولید برق از سوختن زباله بیان داشت: معنای این کار سوزاندن زباله در کوره و اجاق نیست که دود و آلودگی هوا ایجاد کند. در این طرح بالاترین استانداردها و سخت گیرانهترین مکلفههای روز جهان برای ماشین زباله سوز در نظر گرفته شده است. به طوری که آلودگی حاصل از زباله سوز کمتر از آلودگی اگزوز یک اتوبوس شرکت واحد باشد.
وی تاکید کرد: بیش از ۹۰ درصد دودی که از یک زباله سوز خارج میشود، بخار آب است و در سیستمهای جدید ابزارهایی تعبیه شده است که همین بخار آب را جذب میکنند تا نگرانی مردم در خصوص دود حاصل از آن نیز کاهش یابد.
معاون پردازش و دفع سازمان پسماند شهرداری تهران در خصوص تصفیه خانه کهریزک نیز گفت: این مکان با همکاری دانشکده محیط زیست و بهره گیری از فیلتراسیونهای قوی ایجاد شد که توانایی تبدیل ۴۰۰ متر مکعب شیرابه به ۳۰۰ متر مکعب آب کشاورزی را دارد.
مدنی ادامه داد: این پروژه پس از افتتاح مدتی متوقف شد، اما با اعتبار ۲ میلیارد تومانی مجددا راه اندازی و مورد استفاده قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: گرچه این فرآیند هزینه سنگینی به شهرداری تحمیل میکند، اما نتیجه کار بسیار رضایت بخش است.