بار کمکاری برخی سازمانها بر دوش بهزیستی است/سازمان بهزیستی به تنهایی توانایی رفع یا کنترل آسیب های اجتماعی را ندارد
رضا جعفری، مدیرکل امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، اظهار داشت: آسیبهای اجتماعی تمام قشرها و گروههای جامعه را در برمی گیرد و با یک عامل و اقدام، قابل رفع یا کنترل و کاهش نیستند.
جعفری ادامه داد: مجموعهای از عوامل خرد و کلان در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در پیدایش و بازتولید آسیبهای اجتماعی نقش دارند.
مدیرکل امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی با بیان اینکه کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی یکی از مهمترین اهداف سازمان بهزیستی به شمار میآید، افزود: بدون شک سازمان بهزیستی به تنهایی توانایی رفع یا کنترل آسیبهای اجتماعی را ندارد، چرا که این آسیبها بسیار گستردهتر از توان یک نهاد هستند.
وی با اشاره به این که بهزیستی نمیتواند در سیاست گذاری کلان جامعه نقش موثری داشته باشد، تصریح کرد: بسیاری از آسیبهایی که متوجه رسالت و ماموریت سازمان بهزیستی هستند از کم کاری سایر نهادهای کشور ریشه میگیرند.
وی تاکید داشت: بسیاری از آسیبهای اجتماعی در سازمانی غیر از بهزیستی ریشه میگیرند و در کشور رشد میکنند.
مدیرکل امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی با اشاره به امکانات و منابع محدود این سازمان، توضیح داد: بر اساس قانون جمع آوری و ساماندهی کودکان خیابانی باید توسط چند نهاد انجام پذیرد، اما بهزیستی به دلیل عدم فعالیت سایر نهادها مجبور شده تا به تنهایی این حوزه را سامان ببخشد.
وی با اشاره به اورژانس اجتماعی کشور، توضیح داد: این اورژانس از سال ۷۸ تا به امروز زیر نظر سازمان بهزیستی فعالیت میکند.
رضا جعفری افزود: گروههای هدف آسیبهای اجتماعی به واسطه فعالیت اورژانس اجتماعی به سازمان بهزیستی معرفی میشوند.
وی با اشاره به فعالیت ۳۵۰ مرکز اورژانس اجتماعی در کشور، عنوان کرد: در حال حاضر تمامی شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر از این منبع حمایتی و اجتماعی برخوردار هستند.
وی با اشاره به سامانه ۱۲۳ توضیح داد: تمام مردم ایران میتوانند در صورت مشاهده و یا درگیری با آسیبهای اجتماعی با این سامانه تماس بگیرند و مشکل خود را به کارشناسان سازمان بهزیستی گزارش دهند.
رضا جعفری ادامه داد: اورژانس اجتماعی در مواقع مورد نیاز میتواند با هماهنگی پلیس و قوه قضاییه اقدامات انتظامی لازم را در محل حادثه پیگیری کند.