طبخ روزانه ۲۰ هزار پرس غذا برای زائران مدینه قبل
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، مهران فرشید افزود: دو آشپزخانه در شمال شرق و جنوب غربی مدینه برای پخت غذای زائران ایرانی فعال شدهاند و در کنار آن سردخانه و انبار نگهداری اقلام مورد نیاز و توزیع نیز پیش بینی شده است.
مدیرکل تغذیه و تدارکات حج، عمره و عتبات سازمان حج و زیارت با تاکید بر اینکه طبخ غذای با کیفیت، سالم و بهداشتی در اولویت قرار دارد، افزود: در هر آشپزخانه ۲۷ نیروی ایرانی مسئولیت طبخ و توزیع غذا را به عهده دارند.
وی اضافه کرد: این افراد از میان حدود ۸۰۰ متقاضی امسال که شرایط عمومی را داشتند و در مصاحبه پذیرفته شده و دوره آموزشی را طی کردند انتخاب و اعزام شدند.
به گفته مدیر کل تغذیه و تدارکات حج، عمره و عتبات سازمان حج و زیارت مالکان این آشپزخانهها به سفارش سازمان حج وزیارت بهترین تجهیزات روز را خریداری و نصب کرده اند که موجب ارتقاء کیفیت و بهبود فرآیند طبخ غذا شده است.
فرشید با اشاره به اینکه تنوع غذایی بر اساس گزارشهای کارشناسی و نظر سنجیهایی که هر سال انجام میشود در برنامه غذایی زائران گنجانده شده است، ادامه داد: علاوه بر پخت غذای رژیمی، صبحانه گرم نیز در این برنامه پیش بینی شده که در هفته سه بار طبخ و توزیع میشود.
وی نیروهای دو آشپزخانه زین و دخیل را معمولا از ساعت ۳ بامداد تا ۵ بعدازظهر درگیر پخت و توزیع غذا دانست و در عین حال، روند فعالیت در این دو آشپزخانه را روان توصیف کرد.
فرشید گفت: روزانه ۲۰ دستگاه خودرو حمل غذا که در هر کدام ۱۲ هیتر برقی قرار دارد و در هر هیتر نیز غذای حدود ۵۰۰ نفر نگهداری میشود غذای طبخ شده در آشپزخانهها را به بیش از بیست هتلی که زائران ایرانی و کارگزاران حج در مدینه مستقر هستند، منتقل میکنند.
وی افزود: توزیع غذای ظهر از ساعت ۱۰صبح و توزیع غذای شب از ساعت ۵ بعداز ظهر با رعایت شرایط بهداشتی انجام میشود.
فرشید در پایان تعداد نیروهای گروه آشپزی اعزامی به عربستان را بیش از ۳۲۰ نفر ذکر کرد و گفت: بیش از ۲۶۰ نفراز این نیروها در دو آشپزخانه ابوجدایل و الافندیه در مکه مستقر میشوند که به ترتیب حداکثر ۷۰ هزار و حدود ۲۰ هزار پرس غذا در هر وعده پخت خواهند کرد.