خباثتهای انگلیس در همراهی با جنگ افروزان/رد پای روباه پیر در دامن زدن به بحران یمن، عراق و افغانستان
به گزارش گروه بین الملل ؛ حضور سربازان انگلیسی در یمن که به صوزت مخفیانه در حال جنگ در این کشور هستند سوالهای بسیاری را درباره سیاست این کشور در قبال غرب آسیا مطرح میکند به خصوص این سؤال دیرینه که چرا سیاست خارجی انگلیس در قبال منطقه سکوت در برار نقض حقوق بشر و اولویت دادن به وضعیت قدرت خود است.
نگاهی عمیقتر به تاریخ حضور انگلیس در غرب آسیا گویای آسیبهایی است که خباثتها، سلطهگریها و مداخله جوییهای این کشور در این منطقه بر جای گذاشته است.
در کنار قوانینی که انگلیس بر اساس آنها اداره میشود، اما قدرت اصلی در انگلیس در دست گروهی خاص قرار دارد که کنترل سیاستگذاری و ایدههای غالب در این زمینه را در دست دارند.
سیاست گذاری خارجی انگلیس به گونهای است که یک نخست وزیر میتواند حتی بدون کسب اجازه از پارلمان، نظامیان این کشور را برای اقدام در خارج از مرزهای این کشور اعزام کند.
در حال حاضر نیز انگلیس به صورت مخفیانه بدون مجوز کنگره در چندین مداخله نظامی حضور دارد. صرف نظر از جنگ یمن نیروهای این کشور در سوریه حضور دارند، اما این حضور تنها به این ۲ کشور محدود نمیشود و مداخلات آشکار و نهان لندن در عراق و افغانستان نیز همواره مشاهده شده است.
بیشتر بخوانید: تسلیحات انگلیس و خونهایی که در یمن ریخته میشوند
در حالی که دولت انگلیس مدعی است حضور نظامیان خود در دیگر کشورها و به خصوص یمن را مورد بازبینی قرار میدهد، اما پاسخی که به حجم انبوه سوالات درباره حضور محرمانه انگلیس در درگیریهای خارجی به پارلمان داده میشود این است؛ به دلایل امنیت ملی، این سیاست بلند مدت دولتهای متوالی انگلیس است که درباره اطلاعات و عملیات حساس اظهار نظر نکند.
حتی اطلاعات بسیار جزئی نیز با بهانه «موضوعات حساس» ارائه نمیشود.
حتی زمانی که سوالاتی درباره سیاست خارجی آشکار انگلیس از سوی پارلمان این کشور و یا دیگر گروهها مطرح میشود پاسخ وزرا به سمت کوچکترین پاسخ با کمترین جزئیات متمایل است. هر فردی که درخواستی در زمینه آزادی اطلاعات مطرح کند مقامات انگلیس با بهانه امنیت ملی چنین درخواستی را به طور معمول رد خواهند کرد.
در کنار این موضوع، بحث عدم پاسخگویی در قبال جنایاتی که از سوی نظامیان انگلیس در دیگر کشورها رخ داده نیز وجود دارد. نه بلر و نه کامرون درباره جنایتهایی که نظامیان انگلیس در عراق و لیبی مرتکب شدند، پاسخگو نشدند.
با وجود عملیات مخفیانه بیشمار خارجی، جنایات جنگی در دیگر کشورها، کودتا و نقض حقوق بشرهایی که انگلیس در آنها نقش داشته تاکنون هیچ مقام انگلیسی در این زمینه پاسخگو نبوده است.
موضوع دیگر مخفیکاری جریان اصلی رسانهها در زمینه اقدامات انگلیس است؛ جریان اصلی رسانههای انگلیس بخشهای کلیدی سیاست خارجی این کشور را پوشش نمیدهند و برای مثال گزارشهای بسیار کمی درباره ماهیت حمایت انگلیس از رژیم صهیونیستی وجود دارد.
بیشتر بخوانید: تحریف واقعیت و سلاحهایی که همچنان به سوی عربستان روانه هستند
حتی درباره جنگ یمن نیز که مورد بررسیهای فراوانی قرار گرفته و صادرات سلاح انگلیس به عربستان مورد انتقاد قرار گرفته است، اما به خدماتی که انگلیس برای نیروی هوایی عربستان در این جنگ انجام داده، کمتر اشارهای شده است.