آغاز فرآیند غنی‌سازی اورانیوم با غلظت بالای ۳.۶۷/ می‌توانیم به سمت سوخت ۲۰ درصد حرکت کنیم/ امکان احیای راکتور آب سنگین اراک/ به اندازه کافی رادیو دارو در کشور وجود دارد

11:32 - 16 تير 1398
کد خبر: ۵۳۱۱۹۲
دسته بندی: سیاست
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: اگر برداشتن گام اول یعنی افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده با بالای ۳۰۰ کیلوگرم زمان‌بر بود، اما در گام دوم دیگر زمان مطرح نیست و دفعتاً واحد است.

کمالوندی

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، طبقه ۸ ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری امروز میزبان اصحاب رسانه بود تا نشست خبری نمایندگان وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی را درباره اعلام گام دوم کاهش تعهدات برجامی جمهوری اسلامی ایران پوشش دهند البته به دلیل سیاسی‌کاری دبیرخانه شورای عالی اطلاع رسانی دولت، از حضور برخی رسانه‌ها از جمله میزان در این نشست ممانعت شد!
 
علی ربیعی سخنگوی دولت اداره این نشست خبری را که  به صورت زنده از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخس می‌شد، برعهده داشت و سید عباس عراقچی رئیس ستاد اجرای برجام و بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در این نشست حضور داشتند تا به سوالات سیاسی و فنی پاسخ دهند.
 
سخنگوی دولت در ابتدای این نشست اعلام کرد امروز از مرز ۳.۶۷ درصد اورانیوم غنی شده عبور کردیم و مبنای غلظت بر اساس نیاز ما خواهد بود.
 
امروز گام دوم را بر‌داریم
به گزارش میزان، بهروز کمالوندی نیز به سوالات متعدد خبرنگاران پاسخ داد و گفت: امروز روز شصتم است و مهلت طرف مقابل برجام پایان یافته است، بر اساس دستور رئیس شورای عالی امنتیت ملی ما امروز گام دوم کاهش تعهدات برجامی را بر می‌داریم.

وی ادامه داد: اگر برداشتن گام اول یعنی افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده با بالای ۳۰۰ کیلوگرم زمانبر بود، اما در گام دوم دیگر زمان مطرح نیست و دفعتا واحد است.

تا چند ساعت دیگر اقدامات فنی به اتمام می‌رسد
کمالوندی افزود: تا چند ساعت دیگر اقدامات فنی به اتمام می‌رسد و فرآیند غنی‌سازی اورانیوم با غلظت بالای ۳.۶۷ شروع می‌شود؛ همچنین رونوشت تغییر دی‌ای کیو به نماینده آژانس انرژی اتمی در تهران تحویل داده می‌شود و پیش بینی ما این است که صبح فردا وقتی آژانس بین المللی انرژی اتمی نمونه گیری کند ما از سطح ۳.۶۷ فراتر رفته باشیم.

می‌توانیم به سمت سوخت رآکتور تهران حرکت کنیم
وی افزود: آنچه امروز تصمیم گرفته شده تامین سوخت برای نیروگاه‌های قدرت است که مورد نیاز ما می‌باشد و نیاز‌های بعدی نیز از جمله برای رآکتور‌های تحقیقاتی و پیش‌ران‌ها مدنظر است؛ همچنین فعلا به سوخت رآکتور تهران نیازی نداریم، اما این اجازه را داریم که در صورت نیاز به سمت آن حرکت کنیم.(توضیح خبرنگار: سوخت مورد نیاز نیروگاه تهران ۲۰ درصد است)

استیصال آمریکا
کمالوندی با اشاره به اقدام آمریکا در تدارک جلسه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در روز چهارشنبه این هفته تصریح کرد: این آ‌قدام آمریکا از روی استیصال است و نشان داد که آمریکا در انزوا قرار دارد چرا که مطلوب واشنگتن این بود که آژانس یا کشور دیگری برای برپایی نشست فوق العاده شورای حکام پیرامون اقدامات ایران پیش قدم شود، اما اینچنین نشد.

وی بیان کرد: در شورای حکام موضوعات پادمانی مطرح می‌شود حال آنکه موضوع افزایش ذخایر و غلظت غنی سازی ایران موضوعاتی مرتبط با بر جام است که سازو کار‌های مشخص خود را دارد و به هیچ وجه در موضوعات پادمانی بحث محدودیت در ذخایر و غلظت غنی سازی اورانیوم وجود ندارد؛ بنابر این نتیجه نشست چهارشنبه شورای حکام قابل پیش بینی است.
 
امکان احیای راکتور آب سنگین اراک
کمالوندی با اشاره به فعالیت رآکتور آب سنگین خنداب گفت: آنچه که برای رآکتور آب سنگین خنداب اتفاق افتاده این است که لوله‌های مخزن اصلی – مخزنی که در آن سیمان ریخته شد – در آن موقع با علم به اینکه امکان احیای این رآکتور است و لوله‌های آن و جود دارد ما مسیری را رفتیم و خب در حال حاضر این امکان وجود دارد که ما رآکتور آب سنگین خنداب را احیا کنیم.

وی افزود: در حال حاضر میزان جمعیت نوترونی که مورد نیاز فعالیت‌های تحقیقاتی است در این رآکتور جدید چندین برابر رآکتور قبلی است به علاوه اینکه امکان استفاده آن برای آزمایش‌های سوخت نیروگاهی هم وجود دارد بنابر این اگر سوال شود که ما قرار است کدام یک از این دو رآکتور را فعال کنیم ترجیح ما این است که ما رآکتور مدرن و جدید را به راه بیاندازیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: همچنین باید عنوان کنم که در این رآکتور جدید هم مقداری پلوتونیوم وجود دارد لذا این نیازمند این است اگر ما بخواهیم این فرآیند را به سرعت ادامه دهیم و اگر در آن زمان همراهی کافی وجود نداشته باشد خب ما با کندی مواجه می‌شویم لذا ما فعالیت خود را به نحوی پیش می‌بریم که هرزمان خواستیم به هر کدام از آن دو رآکتور شیفت کنیم. بنابر این ترجیح ما این است که رآکتور جدید را مورد استفاده قرار دهیم البته این رآکتور از لحاظ زمانی مقداری عقب است، اما پیشرفت‌هایی در چند هفته گذشته وجود داشته که ما را امیدوار به ادامه فعالیت با این راکتور کرده است.

همکاری خوب چینی‌ها
کمالوندی خاطر نشان کرد: در این زمینه همکاری چینی‌ها با ما خیلی خوب بوده البته مسئولین این کشور به شدت تحت فشار سیاست‌های آمریکا هستند.
 
کمالوندی در ادامه نشست خبری، تصریح کرد: ما با توجه به پیش‌بینی‌های صورت گرفته، حتی قبل از ۱۸ اردیبهشت ۹۷ که آمریکا از برجام خارج شود، گزینه‌های فنی و هسته‌ای پاسخگویی به نقض برجام را به رئیس شورای عالی امنیت ملی کشور ارائه کردیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: این سازمان، آمادگی دارد غنی سازی اورانیوم را در هر سطح و با هر سرعتی انجام دهد.
 
به اندازه کافی رادیو دارو برای مصارف پزشکی و درمانی وجود دارد
وی با بیان اینکه به اندازه کافی در کشور رادیو دارو برای مصارف پزشکی و درمانی وجود دارد، گفت: راکتور تهران که کارویژه‌اش تامین رادیو دارو برای مصارف درمانی و پزشکی است، برای چندین سال از ذخیره سوخت بهره‌مند است و از این بابت هیچ نگرانی‌ای در کشور وجود ندارد؛ این امر بگونه‌ای است که حتی چند صدهزار نفر در خارج از تولیدات رادیو دارویی ما بهره می‌گیرند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *