نگاهی به جنایات آمریکا در دیگر کشورها؛ از کشتار غیرنظامیان در افغانستان و عراق تا دخالت در امور داخلی ونزوئلا

6:01 - 13 تير 1398
کد خبر: ۵۳۰۲۱۶
مقامات آمریکا طی دهه‌های اخیر بهانه‌های واهی مانند ایجاد باصطلاح دموکراسی دستاویزی برای تجاوز و مداخله خود در امور داخلی دیگر کشور‌ها قرار داده که این دخالت در سراسر جهان از افغانستان و عراق گرفته تا کشور‌های آمریکای لاتین جان هزاران انسان بیگناه را گرفته است.

به گزارش گروه بین الملل ؛ قرن گذشته و از زمان ورود به جنگ جهانی اول در سال ۱۹۱۷، آمریکا همواره به صورت دوره‌ای در امور دیگر کشور‌ها مداخله کرده است. بهانه‌ای که اغلب از سوی مقامات آمریکا برای این مداخله مطرح شده، ایجاد باصطلاح دموکراسی در کشور‌های مقصد و منافع ملی بوده است، بهانه‌ای که خط فکری مقامات آمریکا برای این مداخلات را شکل می‌دهد.

از سال ۲۰۰۱ آمریکا مداخله نظامی خود را در افغانستان آغاز کرده است و اکنون این مداخله نظامی هجدهمین سال خود را سپری می‌کند، اما مداخله نظامی آمریکا در سال‌های اخیر تنها به افغانستان محدود نشده و از سال ۲۰۰۳ نیز این کشور با حمله به عراق، تاکنون در این کشور حضور نظامی خود را حفظ کرده است.

 

 

مداخله آمریکا در امور دیگر کشورها/ادعا‌های واهی و هزاران غیر نظامی که از سوی آمریکا کشته شده‌اند.

 

پس از ظهور داعش در عراق و کشیده شدن دامنه این گروه تروریستی به سوریه و دیگر کشورها، آمریکا از سال ۲۰۱۴ ائتلافی با چندین کشور تشکیل داده و به بهانه مبارزه با تروریسم عملیات هوایی خود را در این ۲ کشور آغاز کرد.

 

بیشتر بخوانید: سازمان ملل:  ثبت رکورد جدید در "تلفات غیرنظامیان" در افغانستان 

 

این مداخله دامنه بسیار گسترده‌تری دارد و تنها به این کشور‌ها محدود نمی‌شود. با وروئد ائتلاف عربستان به جنگ یمن که اکنون پنجمین سال خود را می‌گذراند، آمریکا همراه اصلی‌ترین حامی تسلیحاتی و نظامی عربستان در این جنگ بوده است.

 

مداخله آمریکا در امور دیگر کشورها/ادعا‌های واهی و هزاران غیر نظامی که از سوی آمریکا کشته شده‌اند.

 

همزمان با ایجاد بحران در کشور ونزوئلا از ماه ژانویه سال جاری نیز واشنگتن بلافاصله سرکرده مخالفان این کشور را به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا به رسمیت شناخت و مداخله در امور داخلی این کشور را ادامه داده و بار‌ها گزینه نظامی علیه این کشور را مطرح کرده است.

گزارش‌های بسیار زیادی تاکنون در این زمینه منتشر شده که مرگ غیرنظامیان در این کشور‌ها و در پی حملات آمریکا را تأیید می‌کنند، اما مقامات آمریکا تنها به بخش کوچکی از این کشتار اذعان کرده و با بهانه‌هایی مانند اشتباه محاسباتی و حمله غیرعمد این کشتار‌ها را توجیه می‌کنند.

 

مداخله آمریکا در امور دیگر کشورها/ادعا‌های واهی و هزاران غیر نظامی که از سوی آمریکا کشته شده‌اند.

 

این در حالی است که علاوه بر تفاوت بسیار زیاد میان آمار واقعی کشته شده و آمار ارائه شده از سوی مقامات آمریکا، شواهد و مدارک بسیار زیادی حاکی از آن است که در موارد بسیار زیادی حملات علیه غیرنظامیان به طور عمدی صورت گرفته است.

به عنوان مثال «ایروارز» به عنوان مؤسسه‌ای که مرگ غیرنظامیان در کشور‌ها و مناطق درگیر جنگ پیگیری و ثبت می‌کند اعلام کرده که تنها در سال ۲۰۱۸ شمار افرادی که در پی حملات ائتلاف آمریکا در عراق و سوریه جان خود را از دست داده‌اند بین ۸۰۰ تا ۱۷۰۰ نفر برآورد می‌شود.

 

مداخله آمریکا در امور دیگر کشورها/ادعا‌های واهی و هزاران غیر نظامی که از سوی آمریکا کشته شده‌اند.

 

تحقیقات سازمان ملل نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۸ شمار افرادی که در پی حملات نظامیان آمریکایی در افغانستان جان خود را از دست داده‌اند به ۵۰۰ نفر می‌رسد.

اخیرا نیز ائتلاف آمریکا با انتشار بیانیه‌ای به کشتار ۱۳۰۰ غیرنظامی در عراق و سوریه از سال ۲۰۱۴ تاکنون اذعان کرد.

ائتلاف آمریکا می‌گوید که از سال ۲۰۱۴ تاکنون ۳۴۵۰۲ حمله هوایی در عراق و سوریه انجام داده است.

با این وجود گروه‌های مختلفی که مرگ غیرنظامیان را در این کشور‌ها پیگیری می‌کنند اعلام کرده‌اند که آمار واقعی بسیار بیشتر از این ارقام است.

 

مداخله آمریکا در امور دیگر کشورها/ادعا‌های واهی و هزاران غیر نظامی که از سوی آمریکا کشته شده‌اند.

 

برای مثال یک گروه ناظر حقوق بشر سوریه مستقر در انگلیس اعلام کرده که آمار واقعی غیرنظامیان کشته شده در پی حملات هوایی ائتلاف آمریکا در عراق و سوریه بسیار بالاتر از این رقم و حدود ۱۳ هزار نفر برآورد شده است.

 

بیشتر بخوانید: کشتار غیرنظامیان سوری از سوی ائتلاف آمریکایی در سکوت مجامع غربی

 

این کشتار‌ها در حالی صورت می‌گیرد که مقامات آمریکا همواره خود را حامی حقوق بشر می‌دانند. واشنگتن استاندارد‌های دوگانه و مواضع ریاکارانه‌ای درباره موضوع حقوق بشر اتخاذ کرده و در حالیکه مدارک و شواهد بسیار زیادی حاکی از آن است که این کشور در اقدامات نقض کننده حقوق بشر در دیگر کشور‌ها نقش داشته، اما حقوق بشر ابزاری در دست مقامات آمریکا از آن به عنوان اهرم فشاری علیه دیگر کشور‌ها استفاده کرده و به اهداف خود برسند.

از نظر واشنگتن موضوع مهم در زمینه حقوق بشر این است که این نقض از سوی چه کسی صورت می‌گیرد؛ به عنوان مثال تاکنون گزارش‌های متعددی نقض حقوق بشر از سوی عربستان در یمن را تأیید کرده‌اند، اما آمریکا هموراه چشم خود را بر روی این موضوع بسته و به حمایت خود از ریاض ادامه داده است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *