پیامهای پیدا و پنهان سرنگونی پهپاد گلوبال هاوک توسط سپاه به روایت کارشناسان نظامی
گروه سیاسی ؛ ساعت ۴:۰۵ بامداد سیام خرداد امسال، نیروی هوافضای سپاه پس از چند نوبت اخطار به پهپاد جاسوسی گلوبال هاوک آمریکا که وارد حریم هوایی کشورمان شده بود، با استفاده از سامانه موشکی تمام ایرانی «سوم خرداد» این پهپاد را در ردیابی و سرنگون کرد.
یک روز بعد سردار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در حضور رسانهها با نمایش قطعاتی از این پهپاد که از آبهای خلیج فارس بیرون کشیده شده بود، گفت: «در دو مرحله و چندین نوبت به این هواپیما اخطار داده شد. این هواپیمای بدون سرنشین سیستمهایی دارد که موقع تماس، اطلاعات را به ایستگاههای مرکزی خود مخابره میکند؛ آنها پاسخی ندادند. آخرین بار توسط قرارگاه پدافند در ساعت ۳:۵۵ اخطار داده شد و وقتی که از آبهای سرزمینی ما دور نشدند، ساعت ۴:۰۵ آن را سرنگون کردیم. «امنیت ملی» خط قرمز ایران است و ما اجازه نخواهیم داد سرزمینمان جولانگاه کشورهای فرامنطقهای و دشمنان باشد».
در همین زمینه تحریریه سیاسی ، با ۵ تن از کارشناسان حوزه نظامی پیرامون پیامهای پیدا و پنهان سرنگونی پهپاد جاسوسی فوق پیشرفته آمریکا توسط سامانه دفاعی تمام ایرانی «سوم خرداد» و همچنین قانونی بودن اقدام نیروی هوافضا در مورد اصابت قراردادن پهپاد گلوبال هاوک، گفتوگو کرد.
مسئولان «تجاوز پهپاد آمریکا به حریم هوایی کشورمان» را در مجامع بینالمللی پیگیری کنند
سردار «رسول سناییراد» در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به پیامدهای رهگیری و سرنگونی پهپاد جاسوسی RQ-۴ «گلوبال هاوک» آمریکا توسط نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: اقدام جمهوری اسلامی ایران در دفاع از حریم هوایی خود، یک اقدام قانونی و منطقی است که در عین حال به آمریکاییها این پیام را میدهد که مرزهای ما خطوط قرمز ماست و اگر بیگانهای بخواهد به مرزهای ما تعرض کند، با پاسخ قاطع جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.
وی افزود: در همان سحرگاهان روز ۳۰ خرداد، امکان هدف قرار دادن هواپیمای با سرنشین هم وجود داشت، اما نیروهای مسلح چمهوری اسلامی ایران ترجیح دادند که هواپیمای بدون سرنشین را بزنند تا از این طریق هم پیام قاطع دفاعی خودمان را به دشمن داده باشیم و هم توجهمان به ابعاد انسانی ماجرا را نشان دهیم.
معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرمانده معظم کل قوا با بیان اینکه سرنگونی پهپاد گلوبال هاوک به آمریکا این پیام را داد که ایران در دفاع از مرزهای خودش تعارف ندارد و قاطع عمل میکند، تصریح کرد: نیروهای مسلح ما هم «امکان» و هم «اراده» دفاع قاطعانه از حریم کشور را دارند.
سردار سناییراد یادآور شد: «برایان هوک» چندی پیش اعلام کرده بود که توان نظامی جمهوری اسلامی ایران کاریکاتوری است و حالا سرنگونی پیشرفتهترین پهپاد آمریکا توسط سامانه دفاعی بومی کشورمان که در شرایط تحریمی ساخته شده بود، این توهم آقای هوک را پاسخ داد.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران توان دفاعی خود را برای مقابله با هر سطح تهدیدی از دشمن گسترش داده است، اظهار کرد: دشمن نباید رفتار نجیبانه و خویشتندارانه جمهوری اسلامی ایران را ناشی از ضعف ما بداند بلکه باید متوجه باشد که صبوری ما حد و اندازهای دارد و او این اجازه را ندارد که سرش را پایین بیندازد و وارد حریم کشور ما شود.
معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرمانده معظم کل قوا ادامه داد: امیدواریم آمریکاییها از سرنگونی پهپادشان در حریم هوایی جمهوری اسلامی ایران درس عبرت گرفته باشند و در ادامه در محاسبات خودشان روی این توانمندیهای ما جساب باز کنند.
سردار سناییراد همچنین گفت: مسئولان سیاسی کشور همانگونه که تا کنون اقدام کردهاند باید اقدام متعرضانه آمریکا در وارد کردن پهپاد جاسوسی به حریم هوایی کشورمان را با جدیت در مجامع بینالمللی دنبال کنند.
سرنگونی پهپاد گلوبال هاوک آمریکا، نیازمند یک کار اطلاعاتی قوی بود
«محمدصالح جوکار» در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به اقدام تجاوزکارانه پهپاد جاسوسی آمریکا در ورود به حریم هوایی کشورمان اظهار کرد: متاسفانه به دلیل ناکارآمدی مجامع بینالمللی و سازمانهای حقوق بشری از جمله سازمان ملل و شورای امنیت، رویه آمریکا در خصوص تعرض و تجاوز به مناطق مختلف دنیا به یک عادت تبدیل شده است.
وی افزود: آمریکاییهای با فرستادن پهپاد گلوبال هاوک به حریم هوایی کشورمان، میخواستند میزان حساسیت جمهوری اسلامی ایران را ارزیابی کنند و قدرت پدافند موشکی ایران را بسنجد که البته نتیجه حاصله در سحرگاهان سی ام خرداد، آنها را به شوک فرو برد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم، با بیان اینکه سامانه سوم خرداد مانور قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران در برابر نظامیان آمریکا را نشان داد، گفت: اظهارات ضد و نقیض اخیر رئیسجمهور موید شوک مقامات آمریکایی از اتفاق اخیر است.
جوکار با بیان اینکه کوچکترین اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران بسیار هزینهبر خواهد بود، عنوان کرد: هرگونه پرواز آمریکاییها در منطقه غرب آسیا، در هر مبدا مکانی و در هر زمانی، رصد میشوند.
وی با بیان اینکه تمام تحرکات شناوری، دریایی و زمینی آمریکاییها در غرب آسیا در تیررس نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران قرار دارد، گفت: رهگیری و سرنگونی پهپاد گلوبال هاوک آمریکا، نیازمند یک کار اطلاعاتی قوی بود.
نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران طبق «قانون» پهپاد جاسوسی آمریکا را هدف قرار دادند
امیر «محمدحسن نامی» در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با بیان اینکه سه کنوانسون حقوق بینالملل دریاها تا کنون برگزار شده است، اظهار کرد: اولین کنوانسیون حقوق بینالملل دریاها در سال ۱۹۳۰ با وجود آنکه شش سال به طول انجامید، اما فرآیندی برای امضا توسط کشورها و پذیرش آن وجود نداشت و این کنوانسیون بستر و زمینهای برای کنوانسیون حقوق بینالملل دریاها در سال ۱۹۵۸ در وین شد.
وی افزود: در کنوانسیون سال ۱۹۵۸ وین، ۶۷ کشور از جمله ایران در این کنوانسیون شرکت میکنند و مصوبات این کنوانسیون به تصویب مجلس ایران هم در آن زمان میرسد. در کنوانسیون ۱۹۸۲ حقوق بینالملل دریاها در جاماییکا ۹۲ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران شرکت کردند، ولی مصوبات آن به تایید مجلس شورای اسلامی کشورمان نرسید و به همین دلیل، قانون دریایی جمهوری اسلامی ایران مصوبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۷۱ مجلس شورای اسلامی، عموما منطبق بر کنوانسیون ۱۹۵۸ حقوق بینالملل دریاهاست.
رئیس پیشین سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح تاکید کرد: کنوانسیون ۱۹۵۸ حقوق بینالملل دریاها، هنوز هم جزو قراردادهای متقن و پابرجای بینالمللی به حساب میآید.
امیر نامی در ادامه بیان کرد: خط مبدا جمهوری اسلامی از دهانه فاو تا بندر گواتر شامل ۲۹ نقطه است که از به هم پیوستن این خطوط، «خط مبدا» تشکیل میشود و آبهایی که پشت خط مبدا میمانند به عنوان «آبهای داخلی» کشورمان محسوب میشوند و حکم خشکی را دارند. از خط مبدا تا ۱۲ مایل جلوتر شامل «دریای سرزمینی» میشود و از خط دریای سرزمینی تا ۱۲ مایل جلوتر نیز به عنوان «منطقه نظارت» یا «دریای مجاور» قلمداد میشود. ضمن اینکه از خط مبدا تا ۲۰۰ مایل جزو آبهای انحصاری اقتصادی است.
وی افزود: پس از تهدید حدود تنگه هرمز در سال ۱۳۵۳ میان ایران و عمان، بیشتر این تنگه به لحاظ وسعت برای ایران شد.
مشاور عالی فرمانده کل ارتش تصریح کرد: مرز هوایی جمهوری اسلامی ایران در مناطق دریایی جنوبی کشور، متناسب با آبهای سرزمینی ما در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان تعریف میشود.
امیر نامی با بیان اینکه پهپاد جاسوسی گلوبال هاوک نه تنها به آبهای سرزمینی ما وارد شده بود بلکه چند کیلومتر هم از آن عبور کرده بود، گفت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران طبق قانون دریایی جمهوری اسلامی ایران مصوب سال ۱۳۷۱ و همچنین کنوانسیون ۱۹۵۸ حقوق بینالملل دریاها، به دلیل نقض حریم هوایی کشورمان توسط پهپاد جاسوسی آمریکا، پس از فرستادن چند پیام اخطار و بیتوجهی پهپاد، به درستی آن را مورد هدف قرار دادند.
حق ماست که تعرض پهپاد آمریکا به حریم کشورمان را در مجامع بینالمللی پیگیری کنیم
«منصور حقیقتپور» در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به رهگیری و سرنگونی پهپاد جاسوسی گلوبال هاوک آمریکا در محدوده آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: از فرزندان شهید طهرانی مقدم، انتظاری جز پاسخ قاطع و انقلابی به پهپاد جاسوسی آمریکایی وجود نداشت.
وی با بیان اینکه سرنگونی پهپاد متجاوز آمریکا، دارای آثار مثبت سیاسی امنیتی فراوان برای جمهوری اسلامی ایران و مقاومت در منطقه خواهد بود، گفت: یکی از ابعاد مثبت اقدام اخیر نیروی هوافضای سپاه در سرنگونی پهپاد متجاوز آمریکایی این است که آمریکاییها از این به بعد حساب کار خودشان را خواهند کرد و ایران را با افغانستان اشتباه نخواهند گرفت.
مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وقتی امام خمینی (ره) میفرمودند که «آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند» این صحبت را با یک معرفت و شناخت عمیق مطرح میکردند، تاکید کرد: ادبیات مقاومت امروز در سوریه و عراق و لبنان و یمن و فلسطین تسری پیدا کرده است که برای تحقق این امر «قدرت بازدارندگی دفاعی جمهوری اسلامی ایران» نقشی بیمثال داشت.
حقیقتپور در پایان گفت: حق طبیعی جمهوری اسلامی ایران است که تعرض پهپاد جاسوسی آمریکا به حریم هوایی کشورمان را در مجامع حقوقی بینالمللی با جدیت پیگیری کند.
سرنگونی پهپاد جاسوسی؛ ضربه بزرگ به ابهت ساختگی آمریکا
«ابوالفضل حسنبیکی» در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با بیان اینکه ارتفاع پروازی پهپاد «گلوبال هاوک» آمریکا ۱۸ کیلومتر است، گفت: آنچه مسلم است اینکه پهپاد جاسوسی آمریکا در ارتفاعی مابین «۵۳ هزار تا ۵۵ هزار پا» یعنی «۱۶ تا ۱۷ کیلومتری»، هدف سامانه پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه گرفته است.
وی افزود: خود آمریکاییها گفتند این موشک در ارتفاع ۵۳ هزار پایی هدف قرار گرفته، اما شواهد نشان میدهد ارتفاع پهپاد در زمان مورد اصابت قرار گرفتن بیش از ۵۳ هزار پا و حدود ۵۵ هزار پا بوده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: گزارشها و اطلاعاتی که از ناحیه هوافضای سپاه در خصوص زدن پهپاد گلوبال هاوک اعلام میشود، با استفاده از مدارک و مستنداتی است که همه دنیا آن را قبول دارند و آدرسهایی که در این زمینه داده میشوند، بسیار دقیق هستند.
حسنبیکی افزود: زمانی بود که آمریکا به هر دولتی چپ نگاه میکرد آن دولت تسلیم او میشد، ولی امروز حاکمان کاخ سفید امروز میبینند که ایران بزرگ بدون هیچگونه ترس و واهمهای در حال مقابله با آنها هستند.
وی ادامه داد: اینکه پهپاد فوق پیشرفته آمریکا با تجهیزات صددرصد بومی کشورمان با موفقیت مورد هدف قرار گرفت، مایه مباهات تمام ایرانیان است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: توانایی فنی و لجستیکی جمهوری اسلامی ایران در ماجرای رهگیری و سرنگونی پهپاد گلوبال هاوک برای جهانیان به اثبات رسید.
حسنبیکی با بیان اینکه آمریکاییها معتقد بودند که پهپاد گلوبال هاوک در تیررس موشکهای روسیه و چین هم قرار ندارد چه برسد به ایران، تصریح کرد: حاکمان کاخ سفید و سران ارتش آمریکا هرگز فکر نمیکردند که برد موشکی جمهوری اسلامی ایران به اندازهای باشد که پیشرفنهترین پهپاد آنها را ساقط کند.
وی در پایان با بیان اینکه لوث کردن توانایی لجستیکی و نظامی جمهوری اسلامی ایران از سوی آمریکاییها امری طبیعی است چرا که آنها میخواهند هژمونی خودشان در منطقه را حفظ کنند، گفت: رهگیری و سرنگون کردن پهپاد فوق پیشرفته گلوبال هاوک توسط سامانه دفاعی بومی «سوم خرداد» ضربه بزرگی به ابهت ساختگی آمریکا وارد کرد.