۵۰ تا ۶۰ تن دارو برای ارسال به عربستان آماده است/ در حج امسال گرما زدگی بیشتری داشته باشیم
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر، محمد تقی حلی ساز در بازدید از به بیان اقداماتی پیرامون سازمان پزشکی حج و زیارت پرداخت و اظهار کرد: بررسی استطاعت جسمی زائران از لحاظ شرعی و قانونی بر عهده سازمان پزشکی حج و زیارت است.
وی در ادامه بیان کرد: انتخاب پزشگان ۶ ماه قبل اتفاق افتاده و این پزشکان زائران را معاینه میکنند و تائید استطاعت میشوند و با تستهای کاملتر باز هم بررسیها را انجام میدهد تا اگر زائری شرایط اعزام را نداشته باشد از این امر جلوگیری شود.
وی در ادامه بیان کرد: واکنش مننژیت جز اجبارات است و تزریق آن تقریبا به انتها رسیده است. زائران پس از تزریق واکسن تائیدیه برگه زرد رنگ را می گیرد.
وی در ادامه بیان کرد: داروها تهیه شده خریداری شده و دسته بندی شده و در ۱۲۰ پالت در وزن تقریبی بین ۵۰ تا ۶۰ تن آماده شده است. هماهنگیهایی شده با دولت سعودی برای انتقال به جده شده است و در حال رایزنی برای انتقال داروها هستیم. داروهای ما از ایران به امارات و از امارات به جده منتقل شده است.
وی در ادامه بیان کرد: زمان بندی حرکت همکاران که تیم ۵۵۰ نفره است و شامل پزشک، پرستار، تکنیسین دارویی، تکنیسین رادیولوژی، فوریتهای پزشکی، مهندسی پزشکی، همکاران اورژانس، متخصص داخلی، عفونی، قلب، ارتوپدی و جراحی حضور دارند این کاروان ۵۰۰ نفره از تیم پزشکی از ۱۳ تیر ماه اعزام میشوند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: زائران از ۱۷ تیر اعزام میشوند و کادر پزشکی چند روز زودتر حضور پیدا میکند.
وی در ادامه بیان کرد: مدت سفر طولانیتر است. هر زائر یک پرونده الکترونیکی دارد که وقتی توسط پزشک دیده میشود و آزمایشات گرفته میشود از طریق سیستمیک ثبت میشود و همه این پروندهها را به عربستان منتقل میکنیم. زائر ما با کارت شناسایی که بارکد دارد تمام اطلاعات پزشکی او در دست ما است. مام اطلاعات پزشکی فرد به ما منتقل میشود.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: مراکز درمانی در عربستان دو مرکز یکی در مکه و یکی در مدینه داریم برای مجتمعهای درمانگاهی هم برنامه ریزی شده تا ۵ تا در مکه و ۴ تا در مدینه داشته باشیم و حدود ۱۸۰ مطب پزشکی خواهیم داشت. پزشکان کاروان و معاین در مکه و مدینه هم مستقر هستند.
حلی ساز در ادامه بیان کرد: برای زمان تشریق که نیم روز هست یک بیمارستان صحرایی مجهز بنا میکنیم و مشابهه همین را در منا برای مدت ۳ روز برپا میکنیم. پیش بینی این است که امسال به علت گرمی هوا گرما زدگی بیشتری داشته باشیم و تمهیدات بیشتری نیز داشته باشیم. تمهیدات بیشتری آماده کردیم.
وی در ادامه بیان کرد: بیماران قلبی ریوی هنوز در صف اول هستند که باعث بروز مشکل میشوند.