کیفیت نان ارتقاء می‌یابد

10:07 - 12 خرداد 1394
کد خبر: ۵۲۸۰۴
دسته بندی: جامعه ، عمومی
خبرگزاری میزان: رئیس سازمان غذا و دارو گفت: برنامه ارتقای کیفیت نان در سال جاری عملیاتی خواهد شد.
به گزارش ، رسول دیناروند درباره کیفیت نان در کشور اظهار کرد: اگر چه این موضوع مسئله‌ای زمانبر است و با فعالیت یکی دو ماهه و حتی یکساله قابل انجام نیست،  اما با  برنامه‌های خوبی که برای عملیاتی کردن این طرح در دستور کار قرار داده‌ایم  قطعا به نتایج خوبی خواهیم رسید.

وی همچنین یکی از دشواری‌های برنامه ارتقای کیفیت نان را علاقه زیاد مردم کشور به نان سنتی برشمرد و اظهار کرد: حدود ۱۲ سال است که سیاست دولت در راستای توسعه نان صنعتی قرار گرفته و ادله علمی هم می‌گویند کیفیت نان صنعتی بهتر و ضایعاتش نیز کمتر از نان سنتی است و این نان برای سلامت مردم بهتر است اما به همان دلیل که گفته شد موفقیت چندانی در این خصوص حاصل نشد لذا به این نتیجه رسیدیم که باید نان سنتی را اصلاح کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان این‌که کمیته‌ای متشکل از دست‌اندر کاران این حوزه اعم از نانواهای سنتی، سندیکا و اصناف مربوطه و چهره‌های دانشگاهی و علمی به همین منظور تشکیل داده‌ایم، تصریح کرد: قرار است از بین موضوعات مطالعه شده و مستند موجود، طرحی استخراج و در شورای عالی سلامت غذایی که به ریاست دکتر روحانی تشکیل می‌شود به عنوان مصوبه نهایی ارتقای کیفیت نان مورد استفاده عملیاتی قرار گیرد.

دیناروند افزود: در این صورت با برنامه‌ای ۵ ساله ضمن آن‌که شیوه پخت را تغییر داده و نظارت‌ها را گسترش می‌دهیم، افزایش کیفیت آرد، حذف کامل جوش شیرین، جلوگیری از حرارت مستقیم به نان، کنترل دمای پخت خارج از اندازه مجاز، باقی مانده سوخت فسیلی بر روی نان و ازدیاد زمانی که برای به اصطلاح ور آمدن خمیر در نظر گرفته می‌شود، و مهمتر از همه نمک بیش از حدی که در نان وجود دارد و ایرادهای دیگری که در این فرآورده‌ها هست، بازنگری صورت خواهد گرفت.

وی در پایان با تاکید مجدد بر ضرورت ارتقای کیفیت نان عنوان کرد: ۵ گرم از سرانه مصرف نمک در کشور، مربوط به نمک موجود در نان است، که امیدواریم با اجرای این طرح، مقدار نمک نان را به ۲ گرم کاهش دهیم.





shiri
|
-
|
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۲
0
0
منظور از کیفیت نان در فرهنگستان واژه های جدید، قیمت آن است . تشکر از این اطلاع رسانی
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *