گرانی کاغذ فعالیت ناشران را متوقف کرده است/بحران کاغذ نباید نویسندگان را ناامید کند

8:42 - 27 خرداد 1398
کد خبر: ۵۲۵۸۸۴
دسته بندی: فرهنگی ، عمومی
نویسنده کتاب «پدران و مادران من» گفت: صنعت نشر و چاپ و همچنین عرصه ادبیات روزگار خوبی را سپری نمی کند اما با این وجود اعتقاد دارم که ما نباید ناامید شویم و این روزها وظیفه نویسندگان سخت‌تر و جدی‌تر از گذشته شده است، نویسندگان باید با اعتقاد راسخ راه گذشته را پیگیری کرده و در برابر ناملایمات عرصه چاپ سر خم نکنند.

سید علی کاشفی خوانساری نویسنده و پژوهشگر عرصه فرهنگ و ادبیات در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درباره فعالیت های کنونی خود در عرصه نویسندگی گفت: در حال حاضر مشغول نگارش جلد پنجم مجموعه "من مسلمانم" هستم، این کتاب دایرة المعارف مسلمانان برای سنین کودک و نوجوان است که مراحل پایانی را برای عرضه در بازار کتاب پشت سر می‌گذارد.

وی در همین راستا ادامه داد: علاوه بر کتاب "من مسلمانم"، مشغول جمع آوری، تالیف و تدوین مجموعه‌ مقالات خود درباره نقد ادبی هستم، این مجموعه با عنوان "از نقد گفتن" نیز برای انتشار در سال جاری آماده می شود.

//////////////

نویسنده کتاب "پدران و مادران من" درباره تاثیر مستقیم گرانی کاغذ بر فعالیت نویسندگان اظهار کرد: متاسفانه به دلیل گرانی کاغذ بسیاری از ناشران فعالیت خود را متوقف کرده‌اند و به هیچ عنوان آثار جدید را برای نشر و چاپ پذیرا نیستند و بیشتر به چاپ آثار معوق می پردازند.

وی در همین رابطه تاکید کرد: صنعت نشر و چاپ و همچنین عرصه ادبیات روزگار خوبی را سپری نمی‌کند اما با این وجود اعتقاد دارم که ما نباید ناامید شویم و این روزها وظیفه نویسندگان سخت‌تر و جدی‌تر از گذشته شده است، نویسندگان باید با اعتقاد راسخ راه گذشته را پیگیری کرده و در برابر ناملایمات عرصه چاپ سر خم نکنند.

دبیر دو ویژه‌نامه «پژوهشنامه ادبیات کودکان» ادامه داد: نویسندگان همواره با مشکلات آشنا هستند، گاهی برای یک نویسنده پیش می‌آید که کتابش برای چاپ سالها پشت صف می‌ماند پس معتقدم در این شرایط هم نویسندگان باید صبر را پیشه کنند تا بحران کاغذ سپری شود، این شرایط به هیچ وجه نباید مانع تالیف و نوشتن کتاب از سوی نویسندگان شود، حتی اگر این نوشته‌ها برای چاپ مسیر سختی را پشت سر بگذارند.

//////////////

وی وضعیت نسل جوان نویسنده را در خطر دانست و اظهار کرد: متاسفانه وضعیت کاغذ و گرانی آن باعث شده تا ناشران ریسک معرفی و انتشار آثار نویسندگان جوان را نپذیرند، از نظر من این وضعیت نیاز به برنامه ریزی دقیق و مدون دارد تا بتوانیم از وضعیت فعلی خارج شویم و اگر نه اوضاع نویسندگان جوان در آینده در خطر خواهد بود، استفاده از تعرفه‌های رایگان، ترویج کتب الکترونیکی و انتشار کتب صوتی راه‌هایی هستند که می توان با آنها از بحران فعلی خارج شد.

خوانساری با تاکید بر لزوم صرفه جویی در کاغذ خاطرنشان کرد: بدون شک در وضع فعلی صرفه جویی در مصرف کاغذ لازم است، از نظر من نهادهای دولتی فرهنگی و غیرفرهنگی می بایست باید در این راستا اقدامات موثری انجام دهند و همچنین ناشران هم باید بر اساس نیازسنجی کتب را به چاپ برسانند و از چاپ کتبی که بازار ندارد اجتناب کنند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *