نحوه فعالیت صرافان در بازار متشکل ارزی تشریح شد
به گزارش گروه اقتصاد به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، از زمان انتشار خبر راهاندازی بازار متشکل ارزی، همواره سوالات و ابهامات بسیاری از سوی صرافان در خصوص ویژگیهای بازار، نحوه فعالیت در آن و چگونگی شکلگیری مطرح میشد که عصر روز گذشته جلسه مشترک هیات مدیره بازار و تعداد زیادی از صرافان عضو کانون، به منظور ارایه توضیحات روشنگرانه به سوالات آنها برگزار شد.
در این جلسه پرسشها و ابهاماتی نظیر نقش فرابورس در بازار، میزان کارمزد معاملات، میزان حق عضویت در بازار، نحوه انتخاب سهامداران بازار، دوره زمانی پرداخت حق اشتراک، ناعادلانه بودن تساوی حق اشتراک برای صرافیهای کوچک و بزرگ، نامشخص بودن تکلیف ارز خریداری شدن در صورتی که بعد از ۱۰ روز به فروش نرسد، نامشخص بودن بازار ساز اصلی این بازار، نقش بانک مرکزی در بازارسازی و ... از طرف صرافان مطرح شد که اعضای هیئت مدیره بازار متشکل ارزی به تفصیل جزئیات و توضیحات لازم را ارایه کردند.
محمود شکسته بند، مدیرعامل بازار متشکل ارزی در جلسه روز گذشته ضمن تشکر از اقدامات بانک مرکزی در خصوص تشکیل این بازار در خصوص انگیزه تاسیس و نحوه فعالیت آن گفت: هیجانات و نابسامانیهایی که در بازار ارز به وجود آمد باعث شد بانک مرکزی به فکر ساماندهی و تشکیل بازاری بیفتد که در آن نرخ واقعی خرید و فروش صرافان معین شود. بازار متشکل ارزی بین صرافان و خریداران قرار میگیرد، معاملات واقعی هستند و هیجانات کاذب نمیتواند در نرخها تاثیرگذار شود و در نتیجه قیمتها به ثبات میرسد.
شکسته بند اعلام کرد: نسخه آزمایشی پایگاه اینترنتی بازار متشکل ارزی به آدرس www.ice.ir هم اکنون قابل مشاهده شده است و نرخهای روزانه نیز بر روی این پایگاه قرار داده میشود.
رییس کل بانک مرکزی نیز پس از دریافت گزارش مبسوط روابط عمومی بانک مرکزی از مطالبات و دغدغههای مطروحه صرافان در خصوص عملیاتی شدن بازار و سازوکارهای پیش بینی شده برای فعالیت آنها در این بازار بر لزوم توجه کامل به بحثهای فنی و اجرایی طرح شده از سوی صرافان تاکید کرد.
همچنین همتی به روابط عمومی بانک مرکزی تاکید کرد شخصا دغدغههای مطرح شده را طی هفته اینده در جلسات با صاحبنظران و فعالان بازار بررسی و تصمیم گیری خواهد کرد.