جزئیات تقسیط بدهی معوقات کارفرمایان تامین اجتماعی
مهرداد قریب، مدیر کل وصول حق بیمه سازمان تامین اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ، درباره جزئیات تقسیط بدهی معوقات کارفرمایان گفت: در سال ۹۸ و در جهت حمایت از کارفرمایان که توان پرداخت بدهی خود را ندارد تصمیم هایی گرفته شد. یکی از این تصمیمات بخشنامه ۱۷ مادهای بود که در حمایت از رونق تولید و کارفرمایانی که نیازمند حمایت هستند.
وی در ادامه بیان کرد: یکی از این بندها در ارتباط با تقسیط بدهی کارفرمایان است که شامل کلیه کارگاهها تولیدی صنعتی صنفی کشاورزی و پیمانکاری است همه این کارگاه ها میتوانند درخواست خود را به سازمان تامن اجتماعی بدهند و با تشخیص مدیر کل استانی تقسیط برای آنها صورت میگیرد.
قریب در ادامه درباره این که تقسیط میتواند چند ماه باشد؟ بیان کرد: با توجه به شرایط کارفرمایان متفاوت است ولی با تشخیص مدیر کل استان امسال تا ۴۵ قسط به ادارات کل استانی تفویض اختیار شد در سالهای قبل تا ۳۶ قسط بود، ولی از امسال برای کارفرمایان امکان اینکه تقسیط تا ۴۵ قسط صورت بگیرد وجود دارد و در صورت نیاز به تقسیط بیشتر باید مدارک بحرانی بودن شرایط کارفرما را برای ستاد سازمان مرکزی ارسال کند و با مجوز مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی تا 60 قسط میتوانند تقسیط برای کارفرما صدر نظر بگیرند.
قریب در ادامه درباره اینکه این تقسیط بر اساس شرایط کارفرما باید کدام مولفهها را داشته باشد افزود: اولین اولویت برای تشخیص اظهار خود کارفرما و میزان توانایی کارفرما در پرداخت بدهی است. به عنوان مثال: بعضی کتارفرمایان درخواست ۱۲ قسط یا ۲۴ قسط را دارند و برخی بیشتر.
قریب افزود: اولین قدم خود اظهاری و بعد شرایط اقتصادی کارفرمایان است که باید برای روسای شعب و مدیران کاملا محرز شود. معمولا هم بیشترین همکاری با کاگاههای صنعتی و مخصوصا بدهیهایی کلانی است که وجود دارد.
وی در ادامه بیان کرد: بیش از ۹۰ درصد کارفرمایان حق بیمه خود را در سال گذشته به موقع به سازمان پرداخت کردند و سازمان تعهدات خود درباره درمان و مستمری را به نحو احسن و به موقع انجام داد.
وی در ادامه بیان کرد: در ارتباط با شرایطی که برای حمایت از کارفرمایان در چند بخش وجود دارد این است که است یکی در ارتباط با بخشودگی جرائم است که مصوبه آن اخیرا اعلام شد که ظرف چند روز آینده بخشنامه آن صادر می شود و همه کارفرمان به ستاد تسهیل و کارگروههای مربوطه که در استانداری و تخیش آنها برای بخشودگی جرایم اعمال خواهند کرد.
وی درباره اینکه میزان معوقات کارفرمایان چه میزان است؟ گفت: میزان بدهی معوقه کل کشور ۲۲ هزار میلیارد تومان برآوردی است و مطالبات قطعی نزدیک به ۱۸ هزار میلیارد است.
وی در پاسخ به این سوال که در صورت درخواست کارفرما در تقسیط به صورت پلکانی مساعدت می شود؟ گفت: تقسیط بدهی به این صورت است که کارفرمایان وقتی توان پرداخت در سال اول را ندارند در سال اول ۱۰ درصد در سال دوم ۲۵ درصد به صورت پلکانی در ۶۰ ماه تقسیط میشود که توان پرداخت داشته باشند. این دقیقا حمایت از کارفرما است برای اینکه حمایت کافی را داشته باشد.
وی درباره ضمانت نامه درخواستی از کارفرمایان گفت: بر اساس قانون ضمانت نامه ملکی و ضمانت نامه بانکی از این افراد دریافت می شد ولی با توجه به محدودیتهای برخی کارفرمایان برای ارئه این ضمانت نامهها تسهیلات ایجاد شد تا از سایر ضمانت نامه ها استفاده شود مثل چک و سفته هم مورد پذیرش قرار میگیرد.