فرارسیدن «عید سعید فطر» و اهمیت بجا آوردن اعمال این روز مبارک/ذکر «العفو و یا کریم» را فراوان تکرار کنید
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، با فرارسیدن ماه شوال و عید سعید فطر بدون شک تمامی روزه داران در پی این هستند که با بجای آوردن اعمال مخصوص این روز مبارک و اذکاری که می توانند تکرار کنند به خوبی با ماه مهمانی خدا، خداحافظی کرده و به ماه پر برکت شوال سلام کنند.
به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی به سراغ تنی چند از کارشناسان علوم قرآنی رفته است و در خصوص پایان ماه مبارک رمضان، شروع ماه شوال و فرارسیدن عید سعید فطر به گفت و گو نشسته است که در ادامه خواهید خواند:
***تاکید امام صادق(ع) بر اهمیت خواندن نماز در ماه شوال
علی نوریزاده کارشناس علوم قرآنی در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی در خصوص ورود به ماه شوال و اعمالی که مهم است در این ماه بجا بیاوریم گفت: نماز و به جایآوردن به موقع این واجب یکی از مهمترین اعمالی است که مؤمنان در ماه شوال میتوانند به آن توجه داشته باشند.
وی ادامه داد: با کمی دقت، بهخوبی متوجه میشویم که در نخستین روز از ماه شوال که با عید سعید فطر برابر است، مسلمانان بهصورت متحد با یکدیگر نماز این عید بزرگ را به شکل جماعت بهجای میآورند.
نوریزاده تصریح کرد: آغاز ماه شوال با عیدی بزرگ به نام عید فطر و همچنین نمازی که در نخستین روز از این ماه پر خیر و برکت اقامه میشود، بهخوبی اهمیت خواندن نماز را بر همگان آشکار میکند و توجه مسلمانان را به این واجب بیش از پیش، جلب میکند.
وی در ادامه صحبتهای خود اظهار کرد: در ماه شوال مناسبتهایی مانند شهادت امام جعفر صادق (ع) را داریم. امام ششم که بنیانگذار مذهب تشیع به شمار میروند، بر نماز و اهمیت خواندن نماز همواره تأکید بسیاری داشتهاند و این موضوع در سخنان مختلف ایشان بهخوبی نمایان است.
این کارشناس علوم قرآنی یادآور شد: امام صادق (ع) هنگام شهادت فرمودند: شفاعت ما به کسی که نماز را سبک بشمرد و اعتنا به شأن او ننماید، نمیرسد.
وی افزود: علاقهمندان برای مطالعه مطالب بیشتری درباره این موضوع و همچنین این سخن امام صادق (ع) میتوانند به بخش اعمال ماه شوال در مفاتیحالجنان مراجعه کنند.
نوریزاده خاطرنشان کرد: همچنین مؤمنانی که در نخستین روز از ماه شوال و در نماز روز عید فطر شرکت و زکات فطره پرداخت میکنند، بهتر است توجه داشته باشند که زکات فطره فواید بسیاری برای فرد در بر دارد از جمله آن، به منزله صلوات بر پیامبر اکرم (ص) در نماز است.
***لزوم تکرار ذکرهای العفو و یا کریم در عید سعید فطر
حجتالاسلام و المسلمین ابراهیم بهاری کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره اهمیت عید فطر گفت: زمانی که یک ماه پاکسازی درونی و معنوی انسان به اتمام می رسد، مجموعه رفتارهای سی روزه انسان اصلاح شده و به درجهای میرسد که پروردگار عالم بندهاش را از تمامی عیبها و زشتیها صیقل میدهد. خداوند میداند با سپری شدن این فرآیند وجود انسان به یک عظمت بسیار باارزشی میرسد، بنابراین وقتی اول ماه شوال میشود خداوند منان میخواهد مزد زحمت افراد را عنایت کند که نام این روز، عید سعید فطر است.
وی در همین راستا افزود: عید یعنی برگشتن انسان به نقطه اول. مثلا در عید نوروز طبیعت تمام عیبها و ناامیدیهایش به انتها می رسد و از نو به درجهای از کمال و رشد میرسد که دوباره اوج بگیرد. عید فطر فرقش با سایر اعیاد این است که یک عید عمومی برای بشر است و مانند عید نوروز مختص طبیعت یا عید قربان مختص حجاج نیست، عید فطر عیدی است که پروردگار عالم آن روز به انسان مژده پاک شدن از گناه را میدهد و به فرشتگان معرفیاش می کند.
حجتالاسلام و المسلمین بهاری ادامه داد: نقل شده است به شکرانه روز عید فطر که به شما عنایت شده و رحمت پروردگار ارزانی شده است، شب عید را غسل کن، نماز و دعا بخوان و استغفار کن. حتی در مسجد بیتوته کن و بعد از نماز مغرب، عشا، صبح و عید شعار معروف: الله اکبر، لا اله الا الله و لله الحمد ... را بارها تکرار کن. نافله و دعاها را که خواندی افضل اعمال در شب و روز عید فطر یعنی زیارت قبر امام حسین(ع) از نزدیک یا از راه دور انجام بدهید.
این کارشناس علومقرآنی با تاکید بر صدقه دادن در عید فطر بیان کرد: سعی کنیم علاوه بر پرداخت زکات فطریه، صدقه نیز بدهیم و به فقرا و مستمندان توجه کنیم، خوشحالی خود را با دیگران تقسیم کنیم تا خداوند ما را به خوشحالی بالاتری برساند.
حجتالاسلام و المسلمین بهاری خاطرنشان کرد: ذکر «العفو و یا کریم» را فراوان تکرار کنید تا خداوند رحمان درهای رحمتش را به روی شما باز کند.
***از خواندن نماز عید سعید فطر غافل نشویم
حجت السلام والمسلمین کارشناس علوم قرآنی در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون اعمال عید سعید فطر گفت: در راس اعمال این روز، نماز عید فطر است که دو رکعت است، این نماز به نوعی پایان ماه مبارک و مهر قبولی اعمال انسان است، از نماز عید سعید فطر غفلت نشود.
ادیب در ادامه به احکام روزههای قضا اشاره و خاطرنشان کرد: هر کس در ماه مبارک رمضان به هر دلیلی نتوانست روزه هایش را بگیرد خداوند متعال به وی ۱۱ ماه تا قبل از ماه رمضان سال آینده مهلت میدهد که در این مدت روزههای قضای خود را بجا آورد و اگر در این ۱۱ ماه موفق به گرفتن روزههای قضا نشد، وی موظف است در ماه رمضان سال بعد کفاره روزههای نگرفته بنا به هردلیلی را پرداخت کند، کفاره روزه فقط یکبار به هرکس تعلق میگیرد و هرکس که کفاره روزههایش را پرداخت کرد، گرفتن روزه همچنان بر گردن وی میباشد.