اهدای خون در شبهای قدر رسمی نیک که به یادگار مانده /با فرشتههای زمینی در مرکز اهدای خون
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، بعد از افطار گروه گروه مردم خود را به مرکز انتقال خون وصال در خیابان وصال شیرازی تهران میرسانند. اینجا میعادگاه عاشقانی که درشبهای قدر دور هم جمع میشوند تا یک سنت حسنه را به جا بیاورند.
درشبهای قدر و در مرکز انتقال خون وصال همه هستند، پیروجوان، بزرگ و کوچک، همه با یک هدف مشترک آمده اند، کمک همنوعان خود در عزیزترین شبهای ماه رمضان، شب قدر. خونشان را روی طبق اخلاص گذاشته اند، تا یک روز یک جای دیگر یکی از هم نوعانش اگر به خون احتیاج داشت مشکلی نداشته باشند. هرچه به ساعتهای پایانی شب که نزدیک میشویم به جمعیت اضافه میشود، جمعیتی که خود از نقاط مختلف شهر به مرکزانتقال خون وصال رساندند تا خون اهدا کنند.
همه جور آدمی هستند، از جوانهایی که به قول امروزیها لاکچری پوش هستند و بروبچههای مذهبی. همه یک هدف دارند آن هم اهدای خون است. اینجا ابتدا باید در صفی بلند و بالا بایستی تا نوبت پذیرش به شما برسد. هرچند دقیقه یک بار از بلندگو یک شماره خوانده میشود. شماره ۲۳۳ به معاینه ۵
قبل از معاینه دل توی دل خیلیها نیست درست مثل پسرجوانی که در گوشهای ایستاده و منتظر است شماره اش را بخوانند. به سراغش که میروم میگوید:می گویند اگر غلظت خون داشته باشی نمیتوانی خون بدهی، میگویند بیشتر افراد سیگاری غلظت خون دارند. من هم سیگار میکشم، اما خدا کند که بتوانم خون بدهم.
سعید درست میگفت:از آدمهایی غلظت خون دارند و یا تتو کرده اند و یا حجامت کرده اند خون دریافت نمیشود، این موارد را همه آن افرادی که پایه ثابت اهدای خون هستند میدانند.
کمی آنطرفتر پیرمردی روی صندلی نشسته و کتاب دعا دست گرفته. در عالمی دیگر سپری میکند، کنارش مینشینم، میگویم قبول باشد، آرام سرش را بالا میآورد و میگوید:قبول حق. حاج ناصر ۶۵ ساله است، به گفته خودش هرسال شب نوزدهم ماه مبارک رمضان برای اهدای خون به اینجا میآید.
حاج ناصر میگوید:چندسال پیش داخل تلوزیون دیدم که مراکز انتقال خون شبهای قدر تا صبح باز هستند و پذیرای مردم. سال اول که آمدم خیلی بهم چسبید، از آن سال به بعد شبهای نوزدهم ماه مبارک رمضان را به اینجا میآیم.
درمیان جمعیت خانواد ه.هایی هستند که دست جمعی برای اهدای خون آمده اند، درست مثل خانواده آقای امجدی. او با همسر، پسرش محمد که بیست سال داردو دخترش زهرا خانم بیست و پنج ساله. اقای امجدی میگوید:این دومین سال است که درشب نوزدهم به اینجا میآییم. سال گذشته بود که پسرم و دخترم پیشنهاد دادند شب قدر برای اهدای خون به اینجا بیاییم. ما هم آمدیم و وقتی این همه حضور پرشور مردم را دیدیم تصمیم گرفتیم امسال هم بیاییم.
ساعت نزدیک یک بامداد است، مردم هنوز میآیند، گویا قرار نیست مرکز انتقال خون آرام بماند و خالی از جمعیت شود. شمارهها یکی پس از دیگری خوانده میشود و مردم داخل میروند، سعید را که به خاطردارید، همان پسری که حسابی استرس داشت تا خدایی ناکرده سیگار کشیدنش کار دستش بدهد. او رادرحالی دیدم که برگه اهدای خون را دست داشت، گفت::کمی غلظت خون داشتم، اما میتوانستم خون بدهم. با این حال تصمیم گرفتم به حق همین ماه عزیز و کمک خدا دیگر سیگار نکشم.
۱۳ هزار اهدای خون از ابتدای سال تاکنون/اعلام مراکز فعال انتقال خون در شبهای قدر
بشیر حاجی بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون کشور در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه اظهارداشت:چهار مرکز جامع اهدای خون تهران در شبهای قدر فعال هستند.
وی گفت:در شبهای قدر علاوه بر مرکز وصال شیرازی سه مرکز تهرانپارس واقع در ضلع غربی پارک پلیس، ستاری واقع در بزرگراه ستاری، ورودی باغ فیض و شهرری واقع در خیابان شهید کریمی شیرازی (خ استخر) فعال هستند.
حاجی بیگی گفت:پذیرش داوطلبان اهدای خون در مراکز جامع تهرانپارس، ستاری و شهرری سوم خرداد ۱۳۹۸ مصادف با اولین شب قدر از ساعت ۱۷:۳۰ الی ۲۴ و پنجم و هفتم خرداد ۱۳۹۸ مصادف با دومین و سومین شب قدر از ساعت ۹:۳۰ الی ۲۴ انجام میشود.
وی اضافه کرد:مرکز جامع اهدای خون وصال در طول ماه مبارک رمضان همه روزه حتی تعطیلات از ۸ صبح الی ۱۲ شب فعال بوده و در شبهای قدر نیز تا پایان مراسمهای ویژه این شبها دایر است. همچنین دوشنبه ششم خرداد ۱۳۹۸ مصادف با ۲۱ رمضان؛ روز شهادت حضرت علی (ع) مرکز وصال تنها مرکزی است که داوطلبان اهدای خون میتوانند، مراجعه کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه سازمان انتقال خون کشور قبل از آغاز ماه مبارک رمضان ذخایر بانک خونی خود را تامین کرده افزود:از ابتدای سال تا امروز ۱۳ هزار نفر اهدای خون انجام داده اند و امیدواریم در طی روزهای آینده نیز با حضور پرشور مردم در مراکزی که جهت اهدای خون معرفی کردیم در این زمینه کمک رسان سازمان انتقال خون باشند.